Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Bravo Jab, čestitke :clap:

:idea: Mislim, da se te spomnim, ko sva skupaj tekla z zajčkoma 4.15, s tem da ne bo pomote - jaz nisem tisti izkušeni tekač maratonec, o katerem pišeš, saj sem bil na prvem maratonu nasploh v življenju.

Sem pa malo pustolovca, vajenega slabih razmer, zato me je izredna vremenska napoved in mnoge odpovedi (beri poceni štartnina) začela rajcati, da bi vseeno šel na LM. :wink:

Vedel sem, da za normalen rezultat na maratonu nisem pripravljen, zato sem si omislil malo bolj odbito varinato LM.
Šlo je za stavo, da se bom v vsakem krogu točno na Bavarskegem dvoru (križišče s Tivolsko) zapustil traso maratona, odtekel vstran -v 1km oddaljeni bazen Tivoli, kjer naj bi preplaval 500m, nato se hipoma vrnil nazaj na isto mesto LM trase in stekel proti centru (cilju), v drugem krogu naj bi ponovil prav :lol: isto :D

Čakalo me je torej v obeh LM krogih še 30minut "priboljška" - še dodatno 1km do bazena (5min), problačenje (2,5min) in plavanje (15min) in spet preoblačenje (2,5min) in tek nazaj na traso (5min). :mrgreen:

Preštudiral sem limite 2.15 za prvi krog in 5.00 za drugi krog in si zračunal tempo teka, ki naj bi ga tekel, če hočem vmes še plavati. Na bazenu sem prej kupil karto, jim povedal za štos in so mi dovolili dvakraten vhod z eno karto :clap:
:?: :?: To je bla teorija, kaj pa praksa?

Prvi krog je minil super, malo me je vznemirjalo, ker nisem našel zajčka za 1.45h. Tik pred ciljem prvega kroga (nekje na 20kilometru) sem na bavarcu zavil desno proti Tivoliju in brez zapletov (razen negodovanja žensk,ker sem pomotoma stekel skozi ženske tuše) začel plavati - a ni bilo časa za zadanih 500m, ampak za le za 300m, če sem hotel ujeti limit 2.15. Odločil sem se plavati žabico, da si ne bi močil glave!! 8) Na teku iz bazena semprvič začutil težke noge in sem vedel, da bo huda :|

Drugi krog je mineval vedno bolj v "preživetju" :D . Na srečo sem dohitel zajčka z balonoma 4.15 in se jima "prisesal na podplate". Še sreča, da smo kramljali in je čas minil. Ulice so postale neverjetno dolge. Noge pa so bile že kar težke. Na Dunajski sem malo popustil, a trma me je še enkrat tik pred ciljem iz bavarca gnala v bazen. Časa je bilo sicer nekaj več, a že v vodi so se začeli oglašati krči, zato sem zmogel le 400m. Še huje je bilo pri oblačenju, kjer pa so me krči v stilu :FO: res napadli. Zadrčil se mi je dodatno moker tekaški copat in nogo sem v krču na silo tlačil v copat...brrr :o ...nisem vedel,ali bom sploh dosegel cilj.
Nekako sem se splazil iz bazena-Tivoli in naprej do Bavarca, kjer so ravno "odpirali" cesto. Skoraj se je že temnilo :-- , moral bi kot :bum: sicer, vzeti čelko, sem se tolažil. Zmuznil sem se preko Tivolske, dal na Slovenski celo kratek intervju Tofu (ki ga je očitno zanimalo čudo od zadnjega maratonca) :D :D .
Potem pa še tisti "slavotek" mimo Name do pred cilja, kjer ujamem "zadnjega" pred menoj. Napovedovalec je po petih urah napovedovanja že vedno vzhičen, zadnja dva gledalca ploskata in midva skupaj stečeva v cilj s časom nekaj nad 5 ur. :D :D .

Evo tak je bil moj LM :hehe: Stava ni uspela (nisem preplaval 1k in zamudil malo čas 5ur), ampak...luštno je blo :juhuhu:

Hvala še enkrat fantoma z balonoma (4.15h) in če kdo ve, katera sta bla, naj javi!
pajo napisal/-a:
Misho76 napisal/-a:@jab :clap: :cast: Ostani borc do konca (kar si že dokazal) :wink:

Take rabimo. :laola

Bravo jab, resničen borec si! Takšni kot si ti, ste bili resnični zmagovalci na maratonu. Super poročilo, če mi bo kdaj zmanjkalo motivacije, si ga bom še 1x prebral. Čestitke :clap:
Vse spoštovanje, jab in čestitke za vztrajnost na tekmi in življenski opis dogodka. Bor je lepo odgovoril in se mu pridružujem. V mojih očeh si se postavil ob bok Majdičevi na njeni življenski tekmi.
Bog ve, če bom tudi jaz kdaj preizkusil tadolgo...
bor© napisal/-a:
pajo napisal/-a:
Misho76 napisal/-a:@jab :clap: :cast: Ostani borc do konca (kar si že dokazal) :wink:

Take rabimo. :laola

Bravo jab, resničen borec si! Takšni kot si ti, ste bili resnični zmagovalci na maratonu. Super poročilo, če mi bo kdaj zmanjkalo motivacije, si ga bom še 1x prebral. Čestitke :clap:

Jaz pa mislim, da so "resnični zmagovalci" tisti, ki se dejansko pripravljamo na maraton. Oziroma ga vzamemo resno. Sicer se pridružujem čestitkam, da ne bo pomote. Toda neprimerno in neodgovorno se mi zdi hvaljenje tega, da gre nekdo na (prvi!) maraton nepripravljen, s treningi enkrat na 10 dni in nobenim tekom, ki bi bilj dolg vsaj 30 km. Njemu je uspelo, super, ampak vsekakor to ni dober vzor za posnemati!
Pozdravljeni vsi in hvala za vaše prispevke

@klas, 18. LM bo pravi za nove stave

@TONEK, si blizu. Pozabil sem napisat, da razen 10ke na 12. LM nikoli nisem tekel v dežju ali snegu. In med neprijetnostmi med tekom spada na približno 35. km tudi »enokilometerska« bolečina med rebri in trebuhom (ali je to vranica?).
Zavedaj se, da tudi najbolj izkušeni doživljajo krize. In če kakšen trening začneš z bolečino, končaš pa brez (ali pa s kakšno drugo), si odgovoriš na marsikaj.

@spela*, hm.
Mislim, da si vse razumela narobe.
Svojega dosežka nikakor ne želim postavljati za vzor lenuhom in na maraton zvabljat tistih, ki jim že pot iz fotelja do stranišča pomeni napor. Tudi moj (prvi!) maraton ni bil nepripravljen, bil je »teoretično« premalo pripravljen. Še, ko sem dvigal štartno številko, sem resno razmišljal o zamenjavi razdalje.
Pusti pesniku svobodo – treningi na 10 dni – da, najdaljši razmak med njimi, nikakor pa to ni bilo vsega skupaj 5 treningov v septembru in oktobru. No vseh skupaj je bilo približno za tretjino od zastavljenih. Prej, spomladi sem treniral redno. Aprila sem odtekel svojo prvo 21ko. Brez vsega, nič vode, gelov, čokoladic ipd. - odtekel sem od doma in se vrnil. Čez poletje sem popustil. V jeseni sem pa še bolj popustil. No, v septembru sem si ponudil še eno 21ko, z vodo in eno 26ko, z energijskim napitkom za pasom. To drugo bi zmogel tudi podaljšati (na 30 km), posebnih bolečin ni bilo, ampak preprosto se mi ni več dalo.
Vse sam, brez spremstva na kolesu, predvsem pa brez odobravanja doma.
Ne vem zakaj se ti zdi, da bi moral pred maratonom preteči vsaj 30 km. Moj »pomočnik« je pred svojim prvim maratonom pretekel največ 21 km. Njegov sotekač pa 16. In oba sta šla skozi cilj. Množica tekačev in navijačev ter vodne in okrepčevalne postaje naredijo ogromno.
Smisel mojega poročila je več kot popolna osebna zmaga, nikakor pa ne odobravam (ali reklamiram) turističnih izletov na Everest.

Dober tek vsem!
V užitek mi je brati poročila. Moje še pišem, pa se spreminja že v pravi roman.

Najbolj pa se me je dotaknilo ravno Jab-ovo poročilo, kar bolelo me je... Čestitke za vztrajnost in trmo. Hvala bogu, da se nisi poškodoval in dražje plačal svojo prvo tekmo - oz. maraton. Zdravje je le na prvem mestu.

Jab, upam, da ti lahko svetujem za prihodnji maraton: tako kot si se zavzel za samo tekmo na LM, se zavzemi za vsak posamezen trening za maraton. Tako boš vsak dan zmagovalec in prepričana sem, da boš človek, kakršen si, zmagal tudi na drugih področjih, od službe do družine in še kje. Bolj kot sam maraton pa je važen tek sam, ker sprošča, navdihuje, stvari postavlja na svoje mesto, vsaj name ima tak vpliv. Maraton je le nadgradnja rednega teka, za dober rezultat pa je potrebno dodati še resen oz. sistematičen trening. Takrat maraton ni muka in trpljenje, ampak čisti užitek (kljub bolečinam, ki pa morajo biti obvladljive).

Srečno ! :laola
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA