Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

dexi27 napisal/-a:Latnica zložljivega stola sedi tu poleg mene :wink: Je rekla, da če vam pride prav ga lahk obdržite, če pa ne pol pa ne vem, v kanto z njim 8)

No pol pa hitro pod Pohorje. Tudi ta stolček imata Ero in Pija :wink:
Za spremembo sem si pred tekom vzel daljši počitek in sicer iz dveh razlogov. Prvi je ta, da ne bi jamral, da sem v zadnjih 4 tednih imel 2 tekmi in druga, ker sem bil bolan.

Začeli smo nenormalno hitro in tako nadaljevali. Do 30. kroga sem še lovil vodilne. Ker sem imel težave, utrujenost in predvsem boleče noge, sem se odločil, da bom nadaljeval v svojem tempu, tudi če bom bil zadnji. Kot naročeno sem moral še na WC, da sem mimogrede "očistil" svoje črne misli in nadaljeval v svojem tempu. Do 55. kroga sem "capljal" na 6. mestu, potem pa sem samo še prehiteval vodilne. 3. mesto sem do konca zadržal brez težav.

Skratka, 3. mesta sem se na koncu veselil kot bi osvojil 1. mesto, ker po resnici povedano nisem pričakoval, da bom letos sploh stal na stopničkah.

Moram posebej čestitati Madžaru, GTA in Neži, ker so bili res razred zase, moji neposredni konkukrenci ter vsem, ki so danes opravili vsaj z enim krogom. Kot so že predhodniki rekli, je bilo vzdušje fenomenalno. Vsi tekači te toliko povzdignejo, da kljub težavam in fazi "kaj-mi-je-bilo-tega-treba" sploh ne pomisliš, da bi odstopil.

Prišli smo, odtekli, se stuširali, zadeli na srečelovu, pobrali nagrade, brez kakršnega zapleta ali čakanja. To se redkokdaj zgodi na kakšni tekmi. Zato vse pohvale družini "Vreme".

Rad bi se zahvalil Polji, ki se je kot spremljevalka-debitantka Scoobyja morala preleviti v našo skrbnico in izpolniti vsako našo najmanjšo željo, postati psihologinja in poslušati naše jamranje.

Seveda ne smem pozabiti na Iztoka, ki je bil tako prijazen, da nas je kljub praznimi gumami uspešno pripeljal in odpeljal in da sem v avtu dobil kraljevi sedež, da sem lahko stegnil boleče noge.

Zdaj pa bomo 364 dni trepetali in spremljali objave na spletu, da bom ujeli pravi trenutek in se uspeli prijaviti na nasldnjo prireditev, 7. Sladkih 6. Že uspešna prijava bo ena od zmag :lol:
Čestitke družini Vreme, še enkrat vsa organizacija, vzdušje enkratno. Se vidimo naslednje leto :clap:
Kar se tiče teka, pa od začetka do konca po svojih največjih zmogljivostih, zelo zadovoljen, in končno spet ta bolečina v nogah, ki sem jo v zadnjih dveh letih pozabil. Danes s hojo po stanovanju opravičujem svoj "vzdevek".

Čestitke vsem sodelujočim za izjemene rezultate, :laola :laola
Prvič na Sladkih6 in prvič pretekla maratonsko razdaljo :laola
Prvi cilj je bil 30km. Ker sem to dosegla brez običajnih bolečin v vratu, se je cilj seveda premaknil višje. Ne bi si mislila, da je možno maraton preteči tako enostavno, kot je bilo to včeraj :lol: Je pa res, da ima kroženje svoje prednosti - lahko se kadarkoli ustaviš, piješ ali ješ kar ti takrat paše, vsakih nekaj minut dobiš spodbudo svoje navijaške ekipe :D Moja je med drugim brezplačno ponujala tudi domači orehovec, pa se je samo Vreme opogumil in enega spil :lol: Tam je bil tud stroj za "javljanje v živo", ampak je navijačico preveč zeblo v prste :P
Ko sem pretekla 42 krogov, se mi je zdelo, da je nekako dovolj. Naredil se je žulj na nogi. Vseeno sem šla še na par krogov hoje, ki je po dobrih štirih urah teka kar pasala. Ker pa sem imela štartno številko 47, je bilo treba narediti prav toliko krogov :D Zadnjega sem spet pretekla in pristala pri 48km :laola Največji problem mi je predstavljajo pitje in hranjenje med tekom. Enostavno mi nič ni pasalo, tako da sem se morala kar siliti. Tekočina je še nekako šla dol, hrana pa nikakor. Želodec se je na polno upiral, tako da me tista dolga miza peciva ni nič mikala, čeprav sem drugače nora na sladko. Tudi tiste tako zaželene juhe v jedilnici nisem mogla do konca pojesti, ker mi je spet postalo slabo, radler sem pa le zmogla :lol: (opomba: Kaj pa če bi bili tudi za nemesojedce na voljo makaroni, le da s paradižnikovo omako namesto mesne? :wink: )
Glede na to, da sem prvič toliko pretekla, sem tudi s strahom pričakovala posledice. Zvečer sem se namakala v slani vodi, naredila raztezne vaje, namazala noge s hladilno kremo in poskrbela za žulj. Spala sem super. Stanje danes je presenetljivo dobro - lahko hodim (no, po stopnicah malo težje :wink: ), bolečine niso prehude, zato se že veselim naslednjih Sladkih6 :D Se vidimo :laola
Lani na podelitvi sem kar žalostno gledal vse, ki so z nasmehi prihajali po zalužene diplome, v glavi pa mi je glodal črv in me moril, zakaj sem po šririh urah odnehal.
Tako si letos nisem zadal nobenega posebnega cilja, le to, da bom na progi vztrajal vseh šest ur. Čeprav so noge na koncu že bolele, mi je uspelo. Še več, v zadnje pol ure sem celo malo kalkuliral in pospešil, tako, da je celo moj rekord na Sladkih padel. Sicer danes to čutim, ampak j.g.
O vzdušju in dobri družbi škoda besed. Po daljšem času zopet v družbi dobrih,najboljših.
Me pa vsakič znova preseneča-pa brez zamere- kako tako različna telesa toliko zmorejo :D
Če bo glava prava se drugo leto vidimo.
Kljub temu, da Tekaški forum spremljam že več let, sem se šele sedaj potrudil, da tudi sam kaj napišem.
Na sladkih 6 sva se, skupaj z ženo Smiljano, prijavila prvič. Moj osnovni cilj je bil preteči do sedaj najdaljšo razdaljo na tekaški prireditvi (>42km), po možnosti pa vsaj 50 krogov, za Smiljano pa več kot 21 km po možnosti 25 krogov. Ker sem imel po ljubljanskem polmaratonu težave z razpokano kožo na petah (še hodil sem težko), poleg tega pa je bil moj najdaljši tek letos le polmaraton, nisem bil ravno prepričan, da bom uspel preteči zastavljeno razdaljo.
Kljub vsemu mi je uspelo preteči 52 krogov, dilema v 52.krogu ali naj se vseeno potrudim in pretečem še en krog pa je bila rešena ko sem dohitel Smiljano proti koncu 25. kroga in tako sva skupaj pritekla v cilj.
Vsekakor pa organizacija super, vzdušje fenomenalno - se vidimo naslednje leto!
Seveda pa čestitke vsem za pretečene razdalje! :clap:
Ojla ;)
Še zdej sem ves sladek od vseh dobrot, ki smo jih imeli včeraj na mizah in zato gre najprej en velika Hvala lepa družini Koražija & komplet ekipi za najboljšo organizacijo, kar si jo lahko zaželiš!!! :laola
Seveda vse čestitke in bravo vsem, ki smo včeraj nabirali krogce na Sladkem vrhu...ne glede na število smo vsi zmagovalci! :clap:
Toliko pozitivne energije, dobre volje in spodbujanja ne doživiš nikjer in zato hvala vsem!
Sam sem imel pred štartom samo en manjši cilj in to je narediti vsaj en krog več kot lani...začelo se je kar precej hitro...do 42 km smo se v druščini menjali Zajc, Lojze, Neža, Mario potem pa obisk wc-ja in kroženje naprej v svojem tempu...na trenutke lahko, kdaj pa tudi z manjšo krizico...ampak počivali bomo v nedeljo :wink:
Še zadnja dva kroga...šprint skupaj z Lojzetom in Zajcem...CAR-ja!!! :clap:
Občutka v cilju ne bi opisoval, ker ga je treba sam doživeti! :D
Rezultati pa res nori...Neža, Lojze, Zajc, Peter, Mario in vsi ostali :cast1:

Čestitke in bravo vsem...see ya Sladkih 6 2013!!! :laola

p.s.
Scooby & Polja hvala, hvala,...za najboljšo postrežbo! :clap:
Nazadnje spremenil muc, dne 11 Nov 2012, 16:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Rajko, Marjetka, Ana, kako naj se vam tekaška srenja zahvali za ves vloženi trud, za prečudovit dan v vaši dolini.

So stvari, ki nimajo besed zahvale in nimajo cene.

Sprašujem se, kako vam to uspe, in to z nasmehom, kaj nasmehom nasmehi, dobro voljo, pogumom...

Hvala, hvala, hvala.
Ideje o kakem rezultatu a la Lang Lebring je odnesel že takratni dež, če sem iskrena. Niti pod razno mi ni prišlo na kraj pameti, da bi sanjala o 60ki, v Sladkem Vrhu to enostavno ne gre. Sploh pa ne v takšni družbi, čeprav priznam, da mi letos dobrote niso kaj zelo dišale (z izjemo tradicionalne gibanice Tomaža77 in pa Đepslovega tiramisuja.
Ah, ja, glede na to, da mi je po treh krogih, katere sem pretekla s svojo ex sosedo Katko05, skoraj dobesedno zalilo pljuča (Katka nič kriva, pač pa moja kronična bolezen, ki se zelo rada priplazi na dan v takšnem vremenu), sem tudi misel na maratonsko razdaljo poslala na dopust do naslednjega leta. Nič zato, lagano sportski sva jo maširali s Cormi, naklepetala sem se za par let naprej in nazaj, vmes odtekla kak krog ali dva, v upanju, da se pljuča tajajo, odrešilna bilka je bil vroč čaj, potem se mi pa po pravici povedano ni dalo več tečt. Ko pa je bil na trasi striček Wega :twisted: :twisted: :twisted: , kateri je na moj račun naredil kar precej intervalov, no zanje se lahko zahvali tudi Rosiju64, ker če že njega ni bilo, je bila prisotna njegova troblja. Se oprpščam, če je komu vrglo ven ušesa :-- . No, ker je moj dragi izustil eno malce neumno pripombo, sem se odločila, da se norca iz mene ne da delat, pa sem si privoščila še dobro uro teka, tako da imam vsaj za prvo in zadnjo uro enako povprečje. Tako da sem pripuzala tudi do dobrega maratona.
Ja, nič, pridem še, kronik gor ali dol, tudi peš se daleč pride. Predvsem se ima pa recej več časa za klepetanje. Resno se pa teče v dežju v Lang Lebringu. Sladkih 6 je namenjenih pa čvekitičveku.
Me pa veseli, spet ima nekaj nickov tudi obraze, največ skomin mi je predstavljala Đepslova okrepčevalnica s kakiji, priznam, da sem se izredno težko držala nazaj :shock: . Resnična hvala Polji za vsak nasmešek, druge asistence sama nisem rabila, pa opravičilo obema s Scoobyjem, ker sta nama ušla iz misli, vožnja je bila tudi en sam velik hec, sploh potem ko je zgledalo, da bomo imeli še šnelkurz v menjavi gume...
Družina vreme itak zmaga, pa zmagajo tudi vse ostale Marjetke v kuhinji, mineštra in makaroni so vsako leto boljši :clap: . Ata TF pa tudi bedi za vsem, še malo pa ga junior podil okoli.
No, ja, imeli smo se pocukrano luštno.
Nevem kaj naj rečem...bilo je prelepo,da bi bilo res....

Njprej vse čestitke družini Koražija,hvala vam za odlično organizacijo,za odlično postrežbo,za odlično vzdušje....za vreme in vse,bilo je odlično!!!

..čestitke tudi vsem sotekačem,za vse pretečene km,ni jih bilo mal :laola carji ste,kapo dol :clap: prečudovita druščina ste...

Kaj naj rečm,ko sem se odpravlala na štart sm mela cmok v grlu,prvič me je bilo strah,kajti še ne dolgo nazaj,sem bila hudo poškodovana...poškodba se je že senirala,ampak strah je vstal!
6ur me je strah preganju...tekla sm več ali man podomač povedan po jajcih,nism upala niti nekih pospeškov delati,sam molila sem,da bi bilo vse o.k.
Hvala Nataši & Nataši za družbo,vse nasvete...za spodbudne besede...hvala vama-carice sta!

Vesela in zadovolna-presrečna,pretekla 6ur-to je bil cil in hvala vam vsem za vso podporo :laola nakoncu 3mesto!mislim,da mi je bilo kr malo podarjeno od vzgoraj-sreča je bila na moji strani....no tudi to se zgodi v življenju!

Hvala sladki vrh-sladkih6....super ste.... :clap:
Oj!
Kot vedno - ODLIČNO!! :laola
Lepo je videti "stare obraze", vmes malo poklepetati - in domov odnesti utrujene noge za spomin.. :mrgreen:
Sam sem celo izpolnil svoj tihi cilj - narediti malo več kot 2 leti nazaj. Čeprav me je - predvsem v drugem delu - malo zeblo, poleg slabosti v želodcu.. no, na koncu je bilo vse ok..
- čestitke vsem, ki ste "presegli sebe" - še posebej tistim, ki ste šli prvič "čez" 42! Bravo Neda!! :clap: :clap:
- in ja, čestitke Robocop - lepo te je bilo videti spet "v akciji! :clap:
Se vidimo drugo leto - če bomo vmes pridno trenirali "hitre prste".. 8)
lp
m

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA