- 11 Nov 2012, 21:59
Moja odločitev, da se namesto Kališča udeležim te tekme, se je izkazala kar za pravo, čeprav mi je željeno zmago izmaknil domačin za borih 16''. Pač prednost "domačega terena", jaz sem se po tem hribu vzpenjal prvič, brez ogrevanja, ker sem nekoliko zamujal. Zahvala ekipi, ki je sprejemala prijave, da so mi vseeno omogočili tekmovati. Cilj, ki sem si ga zadal, čas pod 33' sem dosegel in na tej tekmi sem dosegel svoj najvišji VAM: 1320.
Glede na to, da je bil vodja tekmovanja Jauk, ki je eden boljših gorskih kolesarjev, bi mu predlagal, da poskusi na tem terenu organizirati tudi gorsko-kolesarsko tekmo: uphill extreme.
Trasa direktno po smučišču, po kateri se nas je večina vračala v dolino, se mi zdi zelo primerna in z nekaj popravkov pri prečkanju drenažnih jarkov, bi bila v celoti prevozna, čeprav je na nekaterih delih precej strma in bi jo tam prevozili le najboljši. Dobro je to, da je dovolj širine in tisti, ki strmine nebi zmogli, nebi pretirano ovirali teh, ki bi progo prepeljali brez sestopa v celoti. To bi bila unikatna in zelo zanimiva tekma, kakršnih pri nas manjka oziroma jih sploh ni. Verjetno, vsaj na začetku nebi bilo masovne udeležbe, toda glede na to, da bi to postal zelo dober izziv in dobra referenca za gorske kolesarje, sem prepričan, da bi se "prijela".
Garmin mi je nameril, da bi bila dolžina trase približno 5 km, kar je 14,5% povprečni naklon. To ni posebno veliko, so pa vmes deli, ki krepko presežejo 30%.
Glede na to, da udeležba gotovo nebi bila masovna, bi se tekma lahko izvedla kot gorski kronometer, saj bi se moral tu, bolj kot z drugimi, boriti sam s sabo.