prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 zvone
jan_jan napisal/-a:Matej, če bi vedel, da moram dodati še tisti dve urci, bi zagotovo vmes šel na kosilo, pa na gibanico pri Gaubeju....

Slika

....ali pa še malo gobaril :lol:

Slika

Morda pa naslednjič opraviva s potjo družno :wink:

Bravo Jani!

:laola :laola

Upam, da bom drugič zraven.

lp. Zvone
Uporabniški avatar
 Vreme
Vsi ki se boste v naslednjih dneh oz. tednih podali na Šentiljsko pot naj vas opozorim na eno majčkeno spremembo.

Ob Muri po Sladkem Vrhu se v tem trenutku izvaja REVITALIZACIJA VODOTOKA Dodajam povezavo, ker tudi sam, roko na srce nisem prav vedel, kaj ta beseda v resnici pomeni. Vedel sem samo, da se bodo kopali jarki, kateri bodo povezal drugi ribnik z reko Muro. To pa pomeni,da je majčkeno spremenjena na tem delu pot proti kmetiji Sirk. Trenutno zaradi del ni mogoče trase na novo označiti, bo pa označena takoj po zaključku del, ko se bomo tudi odločili, kje jo bomo speljali.

Predlagam vam, da normalno iz Sladkega Vrha krenete mimo prvega ribnika, čez železni mostiček in v levo. Kmalu za tem boste naleteli na dela, ki se izvajajo. Krenite desno ob "gradbišču" navzgor do poti, ki vas bo vodila do kmetije Sirk. V resnici je to "stara" povezava do kmetije Sirk pred uvedbo nove poti v lanskem letu. Navzdol se tudi vračajte po stari poti po travniku in gozdu navzdol do reke Mure. Možno se je tudi vrniti po isti poti, trenutno je še možen prehod do Trat ob Muri, ampak je samo vprašanje časa, kdaj bodo z deli tako daleč, da prehod ne bo več možen.

Prilagam nekaj slik

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
 jan_jan
Na žalost prepozna novica za naju z Markom, ki sva danes odtekla pot. Šla sva približno še 100m naprej ob Muri od odcepa, kjer bi morala zaviti desno in nato zavila navzgor do Sirka. Pri Sirku klasika - zaprto, nikjer žive duše. Navzdol sva odšla po stari trasi in tako "rešila zaplet" 8).
Sicer je na poti veliko blata in zelo spolzko, zato previdnost ne bo odveč. Tudi z Arijem (to je tisti hudi kuža pred Sladkim vrhom :-- ) sva se uspela pogoditi za uspešen prehod preko njegovega teritorija.
Še en lep preživet dan v dobri družbi :laola .
Uporabniški avatar
 Vreme
Ops Jani, to je bilo trenutno najbolj tebi namenjeno. Sem mislil, da boš še kakšen dan počakal. Se oproščam :(

Pri Sirku pa bi morala verjetno v hišo iti pogledat, bi skorajda kdo moral biti doma. Sicer pa je glavno,da si z Arijem postal kolega, zase še tega ne morem reč :?

Sicer pa bravo fanta :laola

Kar se tiče mene in Šentiljske poti čakam na mraz, ko bo manj blatno. Bomo videli, če bomo dočakali, mraz namreč. :twisted:
Uporabniški avatar
 jan_jan
Ja, Ari je tokrat malo "cviknil", ker sva bila z Markom močnejše krdelo :lol:.
Pri Sirku sva poiskušala pri vseh treh vratih, a so bila vsa zaklenjena :shock:. Nisva hotela zvoniti in čakati, ker bi to verjetno trajalo.
Sva pa bila pri Gaubeju deležna posebne sladkorne slaščice :clap:, za katero bo potrebno pridobiti recept.
Uporabniški avatar
 Vreme
semjul napisal/-a::D

BRAVO fanta, ni kaj, trenirat je treba in ravno zato jo jutri oddelam še sam. Letos sem Šentiljsko kar malo zanemaril in oddolžiti se ji je treba :roll:
Blato bo le še povečalo učinek treninga :wink:
BOLJ JE BLATN, RAJ MAM :!:

Glede, na to,da je jasno boš vsaj zjutraj izgleda brez blata, no kljub temu upam, da bo dovolj tistega "RAJE MAM" :lol:

Pa srečno!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Semjul je že na Mariji snežni. Po spustu pa bo itak zakorakal v največje blato, kar ga premore ta pot. Včeraj sem šel po neodtisnjeno štampiljko na Svečinsko pot in je bilo blato pod listjem res neugodno.
Srečno!
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Pa sem jo, drugič letos in dvanajstičv zgodovini. Zanimivo da sem na Šentiljski naredil že preko 600km.
No za danes sem si zadal, da jo opravim čimbolj po prenovljeni poti, kar ni najbolj enostavno, če po desetih tekih spreminjaš traso. Tečeš avtomatično in ko se zaveš si že mimo popravkov. No v glavnem mi je uspelo slediti trasi, kakšen kilometer več sem naredil, ko sem enkrat popravljal, se pravi naredil pot po stari se vrnil in jo opravil še po novi poti.
Blata na pretek, res sem užival. le protizdrsni gumb je bil ves čas prižgan.
55km in 2600 višincu mi je nameril I-got 800.
Med potjo izvedel, da je Čufi nekaj bolan, tako da sem ga pri Gaubeju deci za njegovo zdravje. Jutri boš kot nov ZdravkeC.
Začetni zaplet z novimi jarki sredi markirane poti sem rešil elegantno s pomočjo prijaznega Sladko vrhčana. Namesto da bi za Sladkim vrhom z asfalta zavil za Muro, sem nadaljeval še dvesto metrov in pred hišama zavil levo. Pot pripelje naravnost na travnik pod Sirkom in meni je ta varianta celo bolj všečna kot uradna, prekopana.
Je pa iz obiska v obisk več asfalta. Saj razumem ljudi, naveličani so blata, niso kot jaz, hahahaha. Tudi neprivezanih pasjih prijateljev je vedno več sploh po novi trasi. Pa nič kaj prijazni niso. Še dobro da nimam strahu, drugače bi bile spodnjice najmanj trikrat rjave.
Za konec pa, Šentiljska je lepa, vzeti jo je treba kot je in uživati v slehernem koraku. Še se vrnem, zagotovo.
Priponke
KLOPOTEC1.jpg
potrbno bo izumiti en žlaprtek za odganjanje "kužkov"
KLOPOTEC1.jpg (93.19 KiB) Pogledano 4125 krat
VIŠINSKA1.jpg
kar precej kucljev je
VIŠINSKA1.jpg (16.83 KiB) Pogledano 4125 krat
TRIO1.jpg
sožitje
TRIO1.jpg (120.99 KiB) Pogledano 4128 krat
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
semjul napisal/-a: ... Med potjo izvedel, da je Čufi nekaj bolan, tako da sem ga pri Gaubeju deci za njegovo zdravje. Jutri boš kot nov ZdravkeC...

Hvala Leonidas, sem že boljši, že deluje :wink:
Čestitke za Šentiljsko. :clap: Se mi je vedno zdelo, da je več višincev, kot pravijo.
Nazadnje spremenil ZdravkoC, dne 29 Dec 2012, 21:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Vreme
Bravo Semjul za tvojih 12 potepanj po mojih krajih :laola Škoda,da nisi vedno žigosal dnevnika... :?

Kar se tiče omenjene poti po Sladkem Vrhu je seveda ta, ki ti jo je pokazal Sladkogorčan seveda tudi ena izmed možnih variant, kljub vsemu je tista ob Muri meni bolj všečena 8) . v resnici bom kar pogrešal celotno pot ob Muri, ki jo bodo sedaj z jarki odsekali in nastal bo otok -naravni rezervat za marsikatero žival, ki je bila do sedaj ogrožena (pa ne preveč okoli govorit, bober se je že naselil) . Za to pa se le splača reskirat delček Šentiljske poti. :clap:

Kar se tiče višincev in vsega ostalega prilagam izvleček

Slika

Kar se tiče asfalta, eni pravijo,da ga je sedaj manj, kar pa se tiče psov se bodo pač že morali počasi navaditi na nas :mrgreen:
Uporabniški avatar
 Vreme
semjul napisal/-a::D

Ja Rajko, nisem vedno žigosal in tudi danes nisem. Imam gpx sled in super trening za seboj kar mi zadošča. Kar se asfalta tiče sem mislil dva odseka ki sta na novo asfaltirana, prej je bil makadam. Če ne veš kje je to, je skrajni čas, da se podaš po Šentiljski :roll:

ne mi rečt :mrgreen:

kar se tiče moje Šentiljske pa še pride, res sem letos v zaostanku... pa še na Knapovski imam svoj dolg :cry: Ampak najprej moram sanirati svoje poškodbe mečnih mišic...no v resnici bom že jutri videl kako in kaj, pa ne na Šentiljski :mrgreen:
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA