Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Super
sicer me ta vikend menda ne bo na trasi, a vseeno
pozivam vse udeležence, da se spuščajo nazaj v dolino izven smučarske proge
Hvala vsem in imejte se, kot da sem tam :lol:
štenga napisal/-a:Sicer ne vem, če bo koga zanimalo, samo malo sem se igral z uvrstitvami in naredil lestvico (le za M1), ki upošteva najboljše 4 uvrstitve(od potencialno sedmih, na koncu se bo upoštevalo najboljših 9 od 12-ih). Zraven so podane spremembe v uvrstitvi glede na prejšnji teden (v top 10 je le ena sprememba).
Vodi pa seveda Jožek :clap: . Lestvica je na: http://www.mediafire.com/file/rda6rr7us5g0pp0/6.ZPPP-07-M1.pdf

Enak postopek po 8.-ih tekmah - upoštevano najboljših 5 uvrstitev za M1: http://www.mediafire.com/file/mxerdaad9sf22cl/6.ZPPP-08-M1.pdf
Danes je pa bila prava zimska pravljica 8) . V začetku nas je čakala celotna širina ceste, skozi gozd enoslednica, nato zopet široka cesta, potem dalje pa več ali manj enosledna pot :shock: .

Še lepši pa je bil povratek po isti trasi :wink: , oz. po robu, da nismo motili ostalih, ki so še šli gor. Skoraj vsak je na strmih delih "padel" na rit, meni je to uspelo kar pet krat :mrgreen: .
 mrZ
to je tekma, ki upraviči ime prireditve.
škoda da jo nekateri jemljejo preveč tekmovalno, celo do te mere, da jih ni na štartu (tud po fotkah preverjeno), v cilju pa celi utrujeni z odličnim časom.
vsak ima svoja zadovoljstva :laola
:mrgreen: :oops:
mrZ napisal/-a:škoda da jo nekateri jemljejo preveč tekmovalno, celo do te mere, da jih ni na štartu (tud po fotkah preverjeno), v cilju pa celi utrujeni z odličnim časom. vsak ima svoja zadovoljstva

Ja kar nekaj takšnih sem tudi jaz opazil. Zelo žalostno - ne rečem, da bi se šlo za otroke - a na takšen način - upam, da jih je vsaj sram - opazi se - res se opazi in se na te ljudi drugače gleda. Itak vidiš ljudi, ki gredo počasneje (dosti počasneje) kot ti gor in ga normalno prehitiš, potem pa par minut za seboj vidiš v cilju, kako je približal kartico... Oziroma, ko se ti nekdo na 3/4 pridruži čisto svež, medtem ko vsem nam, ki smo že od štarta kaplja od vsepovsod. In takšni bodo na koncu pokala izpolnili obrazec za priznanja z najboljšim časom... :FO:
mrZ napisal/-a:to je tekma, ki upraviči ime prireditve.
škoda da jo nekateri jemljejo preveč tekmovalno, celo do te mere, da jih ni na štartu (tud po fotkah preverjeno), v cilju pa celi utrujeni z odličnim časom.
vsak ima svoja zadovoljstva :laola
:mrgreen: :oops:

Res je. Čeprav dvomim, da je komu to v zadovoljstvo. Čeprav, če mu ne bi bilo, tega verjetno ne bi počel. Sama še tega nisem opazila, je pa res, da ne bolj malo oziram po okolici.

Drugače pa vse pohvale organizatorjem zimskega pokala. Ni boljšega od čaja in čokoladice na vrhu ter seveda zadovoljnega nasmeha na obrazu in prijetne družbe. :mrgreen:
štenga napisal/-a:Enak postopek po 8.-ih tekmah - upoštevano najboljših 5 uvrstitev za M1: http://www.mediafire.com/file/mxerdaad9sf22cl/6.ZPPP-08-M1.pdf

Pohvalno, da se trudiš delati dodatne analize. Za moje pojme ta analiza ne pove kaj dosti več kot uradna razvrstitev skupine moški I. Bolj zanimiva bi bila analiza, ki bi bila narajena na skupni WMA lestvici in bi pri vsakem udeležencu dala oznako iz katere skupine je.
Tedaj bi se videlo ali je to, da spadaš v skupino moški I, sploh kakšna prednost. Saj so tudi ženske in ne samo starejši moški, lahko pred teboj :) .
StaraKost napisal/-a:
štenga napisal/-a:Enak postopek po 8.-ih tekmah - upoštevano najboljših 5 uvrstitev za M1: http://www.mediafire.com/file/mxerdaad9sf22cl/6.ZPPP-08-M1.pdf

Pohvalno, da se trudiš delati dodatne analize. Za moje pojme ta analiza ne pove kaj dosti več kot uradna razvrstitev skupine moški I.

Živjo, analizo sem naredil sprva le zase, ker iz M1 nisem vedel na katerem mestu (realno) sem. Za M1, ker spadam v to skupino :D . Ker se mi je zdela informacija uporabna, sem dal lestvico online in link objavil na forumu. Ker pa nihče ni niti komentiral oziroma izrazil želje še po pretvorbi ostalih lestvic, tega nisem delal. Glede nato, da je bilo vseeno kar nekaj prenosov pdf-ja - sem sedaj objavil še rezultate po osmi tekmi (in bom tudi objavil naslednje).

Meni takšna razvrstitev pove veliko več kot uradna za M1. V uradni je Jožek 11, vendar vsi vemo, da je lahko le prvi. Jauk je 15.-ti v realnosti pa je na 6.-tem mestu. Največje razlike imajo tisti, ki so opravili 5 pohodov. Recimo R.Hlade je v uradni na 70.-tem mestu, čeprav je bil vedno na cilju okrog 40.-tega mesta in je na realni lestvici na 32.-tem mestu...

Glede na končne pogoje točkovanja, bodo te točke (ne glede na vse nadaljnje uvrstitve in neuvrstitve) uporabljene tudi v končni uradni lestvici zato je ta lestvica najboljši možni prediktor končnih uvrstitev.
štenga napisal/-a:Živjo, analizo sem naredil sprva le zase, ker iz M1 nisem vedel na katerem mestu (realno) sem. Za M1, ker spadam v to skupino :D . Ker se mi je zdela informacija uporabna, sem dal lestvico online in link objavil na forumu. Ker pa nihče ni niti komentiral oziroma izrazil želje še po pretvorbi ostalih lestvic, tega nisem delal. Glede nato, da je bilo vseeno kar nekaj prenosov pdf-ja - sem sedaj objavil še rezultate po osmi tekmi (in bom tudi objavil naslednje).

Meni takšna razvrstitev pove veliko več kot uradna za M1. V uradni je Jožek 11, vendar vsi vemo, da je lahko le prvi. Jauk je 15.-ti v realnosti pa je na 6.-tem mestu. Največje razlike imajo tisti, ki so opravili 5 pohodov. Recimo R.Hlade je v uradni na 70.-tem mestu, čeprav je bil vedno na cilju okrog 40.-tega mesta in je na realni lestvici na 32.-tem mestu...

Glede na končne pogoje točkovanja, bodo te točke (ne glede na vse nadaljnje uvrstitve in neuvrstitve) uporabljene tudi v končni uradni lestvici zato je ta lestvica najboljši možni prediktor končnih uvrstitev.

Saj to kar se trudiš naredit, bodo organizatorji itak naredili na koncu. Vedno se najslabše tri uvrstitve zbriše. To kar je omenil "Stara kost" bi bila pa res smiselna popestritev teh podatkov. Čeprav je res, da nam mora biti pomembno premagovanje samega sebe...OK pa še kakšnega kolega :D Zmagovalec pa je itak vsak, ki pride na vrh in se razmiga.
StaraKost napisal/-a:Bolj zanimiva bi bila analiza, ki bi bila narajena na skupni WMA lestvici in bi pri vsakem udeležencu dala oznako iz katere skupine je.
Tedaj bi se videlo ali je to, da spadaš v skupino moški I, sploh kakšna prednost. Saj so tudi ženske in ne samo starejši moški, lahko pred teboj :) .

M1 ni nobena prednost, saj so faktorji, ki poskrbijo za to, da se izničijo razlike zaradi starosti in spola (če bi bila prednost - potem faktorji niso pravilno nastavljeni). WMA točkovanje je na tem mestu vsekakor odlično (in najbolj fer) a meni je vseeno najbolj zanimiv realen čas do vrha in ne hipotetičen, zato WMA niti ne gledam. Če pa bo povpraševanje po WMA lestvici jo pa lahko zvečer tudi naredim (vendar brez prikaza sprememb uvrstitve glede na prejšnji teden).
štenga napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:Bolj zanimiva bi bila analiza, ki bi bila narajena na skupni WMA lestvici in bi pri vsakem udeležencu dala oznako iz katere skupine je.

M1 ni nobena prednost, saj so faktorji, ki poskrbijo za to, da se izničijo razlike zaradi starosti in spola (če bi bila prednost - potem faktorji niso pravilno nastavljeni). WMA točkovanje je na tem mestu vsekakor odlično (in najbolj fer) a meni je vseeno najbolj zanimiv realen čas do vrha in ne hipotetičen, zato WMA niti ne gledam. Če pa bo povpraševanje po WMA lestvici jo pa lahko zvečer tudi naredim (vendar brez prikaza sprememb uvrstitve glede na prejšnji teden).

Glede na to, da vas kar precej omenja, da so na ligi takšni ki goljufaju, pričakujem da bo kdo koga tudi imenoval. Če ne je bolje, da se o tem ne govori.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA