- 18 Jan 2013, 21:54
Na srečo to nedeljo ne bo potrebno vstati uro prej saj bo start kot običajno ob 9.30. 

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons
štenga napisal/-a:Sicer ne vem, če bo koga zanimalo, samo malo sem se igral z uvrstitvami in naredil lestvico (le za M1), ki upošteva najboljše 4 uvrstitve(od potencialno sedmih, na koncu se bo upoštevalo najboljših 9 od 12-ih). Zraven so podane spremembe v uvrstitvi glede na prejšnji teden (v top 10 je le ena sprememba).
Vodi pa seveda Jožek. Lestvica je na: http://www.mediafire.com/file/rda6rr7us5g0pp0/6.ZPPP-07-M1.pdf
mrZ napisal/-a:škoda da jo nekateri jemljejo preveč tekmovalno, celo do te mere, da jih ni na štartu (tud po fotkah preverjeno), v cilju pa celi utrujeni z odličnim časom. vsak ima svoja zadovoljstva
mrZ napisal/-a:to je tekma, ki upraviči ime prireditve.
škoda da jo nekateri jemljejo preveč tekmovalno, celo do te mere, da jih ni na štartu (tud po fotkah preverjeno), v cilju pa celi utrujeni z odličnim časom.
vsak ima svoja zadovoljstva![]()
![]()
štenga napisal/-a:Enak postopek po 8.-ih tekmah - upoštevano najboljših 5 uvrstitev za M1: http://www.mediafire.com/file/mxerdaad9sf22cl/6.ZPPP-08-M1.pdf
StaraKost napisal/-a:štenga napisal/-a:Enak postopek po 8.-ih tekmah - upoštevano najboljših 5 uvrstitev za M1: http://www.mediafire.com/file/mxerdaad9sf22cl/6.ZPPP-08-M1.pdf
Pohvalno, da se trudiš delati dodatne analize. Za moje pojme ta analiza ne pove kaj dosti več kot uradna razvrstitev skupine moški I.
štenga napisal/-a:Živjo, analizo sem naredil sprva le zase, ker iz M1 nisem vedel na katerem mestu (realno) sem. Za M1, ker spadam v to skupino. Ker se mi je zdela informacija uporabna, sem dal lestvico online in link objavil na forumu. Ker pa nihče ni niti komentiral oziroma izrazil želje še po pretvorbi ostalih lestvic, tega nisem delal. Glede nato, da je bilo vseeno kar nekaj prenosov pdf-ja - sem sedaj objavil še rezultate po osmi tekmi (in bom tudi objavil naslednje).
Meni takšna razvrstitev pove veliko več kot uradna za M1. V uradni je Jožek 11, vendar vsi vemo, da je lahko le prvi. Jauk je 15.-ti v realnosti pa je na 6.-tem mestu. Največje razlike imajo tisti, ki so opravili 5 pohodov. Recimo R.Hlade je v uradni na 70.-tem mestu, čeprav je bil vedno na cilju okrog 40.-tega mesta in je na realni lestvici na 32.-tem mestu...
Glede na končne pogoje točkovanja, bodo te točke (ne glede na vse nadaljnje uvrstitve in neuvrstitve) uporabljene tudi v končni uradni lestvici zato je ta lestvica najboljši možni prediktor končnih uvrstitev.
StaraKost napisal/-a:Bolj zanimiva bi bila analiza, ki bi bila narajena na skupni WMA lestvici in bi pri vsakem udeležencu dala oznako iz katere skupine je.
Tedaj bi se videlo ali je to, da spadaš v skupino moški I, sploh kakšna prednost. Saj so tudi ženske in ne samo starejši moški, lahko pred teboj.
štenga napisal/-a:StaraKost napisal/-a:Bolj zanimiva bi bila analiza, ki bi bila narajena na skupni WMA lestvici in bi pri vsakem udeležencu dala oznako iz katere skupine je.
Tedaj bi se videlo ali je to, da spadaš v skupino moški I, sploh kakšna prednost. Saj so tudi ženske in ne samo starejši moški, lahko pred teboj.
M1 ni nobena prednost, saj so faktorji, ki poskrbijo za to, da se izničijo razlike zaradi starosti in spola (če bi bila prednost - potem faktorji niso pravilno nastavljeni). WMA točkovanje je na tem mestu vsekakor odlično (in najbolj fer) a meni je vseeno najbolj zanimiv realen čas do vrha in ne hipotetičen, zato WMA niti ne gledam. Če pa bo povpraševanje po WMA lestvici jo pa lahko zvečer tudi naredim (vendar brez prikaza sprememb uvrstitve glede na prejšnji teden).
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA