področje za vaše verbalne izlete. uživajte ...

Moderatorji: pegaz, Staša

Uporabniški avatar
 runner
Ciao vasa svitlosti, placa je ogromno.
Une B-747 od dpopa smo zunaj pustili!

Dobrodosel ;-)
Uporabniški avatar
 gregorb
runner napisal/-a:
A ti ves kateri pilot NE pije? (alkoholne substance)

mrtev & avtomatski

Dobra je tale, in bo držala! iŠe danes jo bom dobro naprej prodal, jasno pri pilotih!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ej runeru moj pa ti si meni ko neki TOP GAN.
Pa ti če bi pojedel BAJSI-jev paulj, prebranac, padobranac kaj jaz vem še vse ta človek božji pripravi pol ti sploh ne bi rabil padala.Ker bi od plinske turbulence (PREBRANAC PRESS) enostavno zadostovalo za mehak pristanek.
:o :lol: In si lahko misliš, da bi postavil nov svetovni rekord padanja brez padal samo na lastni plin, samo pol ne bi bil hin.
Bi rekel, da bi hotel še enkra letet.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ČAO!
Uporabniški avatar
 runner
BKK

Na BOLNISKI sem! Aaaahpchishaaa! Kah, kah ... uh glava buba. Ne spomnim se kdaj sem nazadnje šel na bolniško... zdaj pa me je zagrabilo.

Uh, majčkan sem zapustil tale moj hangar. Moram kaj not dati. Kakšno novo zgodbico. Kakšno fajn foto reportažo. :-)
No, evo kako je bilo zadnjih par dni.

Plani so bili, da bi 31ga cela družina šla v BKK (Bad Kleinkirchheim) dočakat Nov let in smučat. Pa so vsi zboleli razen runnerja. Ker je to propadlo sem naslednji teden sam šel v BKK na povabilo dveh prijateljev(ales123 in BZz – tudi člana TF), ki tam delata kot smučarska inštruktorja.

Res je, da se malo dlje pelješ (cca 30 km na sever od Beljaka) ampak je smučišče res ogromno. Cel dan lahko smučaš ne da bi 2x šel na isto progo. Tako je tudi bilo. Petek, sobota in nedelja sta bila prava smučarska. Snega je glih dovolj. Vreme pa je bilo toliko lepo, da je skoraj kičasto.

Pot do BKKja je bila hitra (manj kod dve urci) in ko sem parkiral sem takoj šel smučati. Nisem pa vedel, da sem parkiral 30 m stran od hiše kjer stanujeta moja prijatelja. :-)

Dobil sem se z njima v St.Oswaldu, kjer je smučarska šola in nepogrešljivi pingvin Bobo.
Slikaodpri

ales123 "panjemaje" po rusko in je enega Ukrajinca učil plug, jaz pa sem šel na kavo in pivo.
Slikaodpri

Heh, to stane cca 1.000,00 sit. Ampak, "kad je bal nek` je maskembal"... menda ne bomo sedaj sitnarili zaradi cen. St.Oswald je drag in pika. Če pa ste mislili, da je kava draga... ej heeej, da vidiš cene za "nočni život".
Slikaodpri

BZz je frišno zaljubljen in cene "ljubavnega života" -> beri rominga v AUT so fantastične! Očitno da njega to ne moti in je "hot-line" res bil vroč. Mogoče nam je majčkano šel na živce s tem telefonom v rokah. Ah kaj češ, če pa se imata rada... :-)
Slikaodpri

Pivo Filaher €3 je super, a pizza €8 ki jo naredi Zlatko (BTW moj "zemo") paše kakor tudi znana česnova juha €4. Hej Casanove moje drage to juho vam ODSVETUJEM če mislite potem, khm, khm ... kaj delati.
Slikaodpri

Prvo smo naredili dobro podlago v kuhinji z ostalimi učitelji, potem pa v Grote (The Cave)
Slikaodpri

Tiho je hrvaški inštruktor. Percepirajte prosim jebački Spider.
Slikaodpri

Odzadaj tudi:
Slikaodpri

in badge hrvaških inštruktorjev.
Slikaodpri

Mi pa smo se "hvalili" z Petzl lučko (hvaaaaala bajsi) in unfall reportom. To je dokument o nesreči. Nikoli ga ne bilo treba...
Slikaodpri

Naš designated driver si je pravkar priboril pivo (ki ga ne sme spiti ker vozi) in zlato medaljo. On edini to noč ne bo alkoholiziran. Bogi, bogi... (ali mogoče blagor, blagor)
Slikaodpri

Par utripov iz The Cave-a
Slikaodpri

Pistacije iz avtomata:
Slikaodpri

Obvezno je treba zaželeti lahko noč. Mogoče nam je majčkano šel na živce s tem telefonom v rokah. Ah kaj češ, če pa se imata rada... :-)
Slikaodpri

BatMan:
Slikaodpri

Ko smo prišli nazaj je edini ales123 imel ključ od stanovanja. In tudi edini bil sposoben "naciljati" ključavnico. Khm, ... kdo pa je slikal to sliko? Memory gap again... Dosti stvari se človek potem ne more spomniti.
Slikaodpri

Naslednji dan... spet "blue sky mind". Najprej je treba zaželeti dobro jutro svoji dragi! Mogoče nam je majčkano šel na živce s tem telefonom v rokah. Ah kaj češ, če pa se imata rada... :-)
Slikaodpri

Tudi za orodje za zabavo -> smučke je treba skrbeti. Tukaj ales123 "izvlači žico" na kanti. Gledati profija kako to dela je prava uživancija.
Slikaodpri

Da ne boste rekli kako opisujem samo žurke in nič akcije. Na koncu vam ponujam se par poslastic.

runner1
Slikaodpri

runner2
Slikaodpri

Naslednji dve sliki so slabše kakovosti ker so v resnici izvlečki iz video zapisa. Na prvi se na koncu razlimam ker mi spodnja kanta zdrsne. (video available upon request). Video nisem dajal gor ker je velik 15 Mb in se moram naučiti kako ta ".mov" (QuickTime) nekako konvertirati v neki bolji format.

video1 in malo večja slika
Slikaodpri

video2
Slikaodpri

Tako torej.

Tri prijatelja,
Slikaodpri

ogormno dobre volje tudi ko si zmatran in
Slikaodpri

ko nimaš keša za pravo pivo (je tudi imaginarno dobro)
Slikaodpri

ko se ti zmeša ker ti baterija crkne na mobitelu da ne moreš poklicati svojo drago... Mogoče nam je majčkano šel na živce s tem telefonom v rokah. Ah kaj češ, če pa se imata rada... :-)
Slikaodpri

Ah sedaj pa sem toliko zmatran da grem kar pred TV se malo usesti.
Slikaodpri

Lep pozdrav

vas
Slikarunner
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Moj svetli spomin na BKK izpred točno 11 let je ta, da sem se pošteno razsul na Klamerjevi FIS progi za smuk. Cel teden sem pridno študiral enega zadnjih skokov na tej progi. Zadnji dan sem se takoj zjutraj, ne da bi prej pregledal progo, pognal. Na tistem, u nulo naštudiranem skoku je čez noč nastala ledena plast. V luftu sem z grozo v očeh gledal tisto morje zglancanega ledu. Naslednji trenutek je mojo rit, glavo, ramena in ostale dele trupla grozovito premetavalo po ledu in končno obtičalo kakih 10m globoko v gozdu. Falil sem vse smreke, zato pa smučka ni falila mene. Odnesel sem jo samo s prebito ustnico in tresočo ritjo.
Nekaj ur kasneje sem v baru na smučišču osebno spoznal barskega lastnika in lastnika olimpijske medalje v smuku iz davnega leta 197? Franza Klamerja, ki mi je smejoč dal nekaj teoretičnih napotkov za doskoke na poledenelo smučišče. Nikoli mi niso prišli prav, saj se podobnih podvigov nisem in ne bom več loteval.
Uporabniški avatar
 pegaz
Tooo, Runči, dobro si napisal, poslikal in se očitno tudi imel!
Samo očitno vam je vaš kolega mogoče majčkano šel na živce s tem telefonom v rokah. Ah kaj češ, če pa se imata rada... :-)
;)
Zelo prisrčen prispevek. Sedi pet!
Une slikce iz letalskih dni so pa uau. Ni čudo, da so se puncam tresla kolena, ko si jim razlagal o 4G inverted dive!
LL, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 runner
bajsi,

videl sem ta downhill (Klammer Stich) - noro! Bilo pa je, žal, vse ograjeno in pripravljeno za evropski pokal, ki je bil prejšnjo nedeljo. Štart in prva dva ovinka (S-ovinek) izgledata impresivno. 'bemtiš (je v redu Lučko?) če ni skoraj navpično. :-) Tudi vpad v ciljno ravnino! Napis ZIEL se mi je odzgoraj zdel tako nizko, kot da bi ga lahko kakšen višji smučar zadel z glavo. Potem ko prideš bližje vidiš kako to vse drugače izgleda odzgoraj. Mislim, da približno vem o kateri prelomnici (skoku) govoriš. Tudi zelo dobro razumem zakaj si bi nekdo želel izpeljati takšen skok. Samo to so davni časi... časi ko sem imel ELANke od 215 cm, MARKERje ROTAMAT in mi je adrenalin bil bolj potreben. :-) Danes bi se takšen padec verjetno končal z mavcem. EMSO vpliva tudi na elasticitet naših kosti.
Sarajevčani smo to delali na Bjelašnici. Levo (ko gledaš dol) od downhill proge je "Kolijevka" – Zibka. Trening steza, ki lepo in zelo strmo vijuga vrezana v gozd. Ni toliko nevarno ker je super ograjena (olimpijada) in je bila res kot zibka, kot bob steza, na robovih vzdignjena. Samo če je kdo zletel čez rob so ga s špahtlo strgali s smrek. Moka, eden od ta pravih prijateljev iz srednje šole je imel ključ od enega kontejnerja (oče mu je delal na Bjelašnici) kjer smo hranili našo opremo. Prišli smo pred vsemi in se z žičničarji peljali, da bi sigurno bili prvi na Kolijevki. Redko kdaj smo šli čist na vrh. Vedno je pihalo in smo izstopali na med-postaji . Od tam pa do ciljne ravnine ... I feel the need ... the need for speeeeeeeed. Lahko smo naredili 2, maksimalno 3 žice preden so ostali smučarji blokirali idealne linije. Še zdaj mi prve žice zjutraj pomenijo največ. Ni mi težko vstati uro prej samo, da vem da sem skoraj sam na smučišču. (tudi une dve sliki, ko sem sam na njih so nastale zgodaj zjutraj) Še zdaj mi v glavi zaigrajo pesmi, ki so tedaj bile popularne in se s straaaašansko nostalgijo spomnim teh dni. Kolijevka se je z enim zaj.banim (je v redu Lučko?) "S" ovinkom združila s downhill progo. Tam pa je bila THE PRELOMNICA. Klicali smo jo medvedov hrbet. In če kdo ni speljal "S" ovinek kako je treba, se je na prelomnici - prelomil. :-) Večkrat so me trbušnjaki izvlekli iz težav, ko so mi smučke pobegnile. Problem je bil ker ni bilo dosti časa, da se pripraviš za skok. Profiji so itak skakali s desne noge in se v zraku lovili. Mi pa smo jih probali imitirati. Za "S" om si imel glih toliko časa da se "odpreš" (vstaneš iz jajca in malo dvigneš roke) v naslednjem trenutku pa si že mogel trznuti roke dol (tudi pod smučke... imam en lep scar na kazalcu od robnika skozi rokavico) da si v pravem položaju za doskok. Pazi tukaj letiš cca 25 m (res da na par cm od snega) ki je ponavadi led in ko pristaneš te že ciljna ravnina hoče zrušiti na hrbet. Hej ko te G pritisne... trbušnjaki stari in kooooči!!! Po tem ti noben ne more spraviti nasmeh z lica. Še zdaj me prime ...
Eh ti stari dobri cajti... Nije važan stil važna je brzina... Mislim, da ti ni treba razlagati kakšni padci so to bili. Ko me je enkrat za ovinkom dočakala velika grmada snega, ki se je čez noč odtrgala. Stari... enkrat samkrat sem imel nova Carrera očala na glavi. Očala razbita. Obe palici pokrivljeni za 90 stopinj in vse razsuto v radiu od 50m. Po tem padcu sem bruhal in se mi je hudo vrtelo v glavi. Od udarca ali od žalosti za novimi Carrerami... :-)
In sedaj... imam Atomice od 170 cm. Razmišljam da nabavim še krajše za 10 cm. Pri 50 km/h začnejo plesati na plohi tako da jih moraš postaviti na rob. Pa tudi cvikam (temu se reče da sem star) če sem iskren, ker več kot 30 sec niti ne zdržim v jajcu. Sedaj delam na tehniki :-))) (evo še enga s malim)

Hej, Kaiser Franz je še vedno car. Imel sem čast pogovarjati se z njegovim prijateljem (Ich spreche kein Deutsch) in mi je tip govoril o norih napravah, ki jih je Kaiser uporabljal na treningih. Profesionalno se ukvarjati s tem... kaj pa vem ... moraš biti malo premaknjen.
Kot tekači, ki tečejo in jih noben ne goni.
:-)
Uporabniški avatar
 runner
Hej ciao leteči ždrebče!
Fino da si prišel v moj hangar. :-) ... 4 G inverted dive (Top Gun BS) :-) ... imam pa eno fotografijo (spet bom mogel scener posoditi), ko sem v Kragulju v hrbtnem letu.
He he ... ta moj hangar bo ratal preveč nostalgičen.
Uporabniški avatar
 mare
Hej runner, ali imajo zdaj na klamerci topove. Prejšnja leta jih namreč ni bilo in ker v Badu zadnje čase skoraj nikoli ni snega je bila klamerca v glavnem zaprta. Če je tam zdaj sneg je to lahko dober razlog spet enkrat pogledati tja.
Uporabniški avatar
 runner
mare,
imajo topove, zirafe ... you name it...
Celo jo imajo osvetljeno po noci (samo spodnji del) ceprev ni nocne smuke.
Snega je na smuciscih dosti. Par kamnov sem zajahal. Malo stran od smucisca pa trava. :-(
Uporabniški avatar
 mare
Hvala runner, bomo šli kaj pogledat. Ker je tukaj kar nekaj smučarjev, ali je kdo kaj smučal v Val Gardeni. Jaz sem tam rezerviral ene ugodne apartmaje, ki so na zahodnem delu Gardene (alpe di Siusi oz. Seiser Alm), sam pa poznam le del okoli Wolkensteina. Malo me skrbi, ker bo z nami nekaj otrok in ne vem, če bo za njih dovolj manj zahtevnih smučišč. Lani smo bili v Kronplatzu in je bilo nadprimerno.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Runneru :wink: ,

zakaj nam tega nisi poslal že zjutraj, kajti tvoj "muvi" je skoraj daljši od vseh treh delov Gospodar prstanov skupaj. :wink:
Uporabniški avatar
 runner
Vlajko Bored with the rings so malenkost daljsi.
Kaj pa trening ... ti je bil vsec?
Uporabniški avatar
 Vlajko
runner napisal/-a:.....Kaj pa trening ... ti je bil vsec?......

Aja, prej sem govoril o kvantiteti.... Kvaliteta samega treninga. :?: ....Super, ni kaj. :? :shock:

Runner :wink: , brez pretiravanja trdim, da se boš s tako raznovrstnim in trdim treningom zagotovo uvrstil na OI v Peking...tudi kakšno odličje za Deželo na sončni strani Alp ni izključeno. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA