Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
semjul napisal/-a:...hec in smeh sta pol zdravja, druga polovica je v teku :D

Me spomni na to: "Jesti in piti je pol hrane ... "
Tudi tu je vse v teku. Brez teka ti še hrana ne gre :lol:
Itak, da je tekač, sem že razmislil. Lahko se vozi, zaradi mene, z vlakom, pa bo ostal tekač :D
Ko sem bral zgodbo, sem premišljeval, kdaj si nabavil psa 8)
Uporabniški avatar
 samostojni
semjul napisal/-a::D

hec in smeh sta pol zdravja, druga polovica je v teku :D
tisto zdravje od dobre družbe, pa nosim v košu za rezervo :lol:

:laola Senjul TIs legenda :laola
lepo bi bilo če bi še to peš šel :lauf: ampak ma že svoj vzrok zakva se :driver: k do šihta :lol: :roll: :lol:
al pa ga pobarej :piti: :toast: :argue: :toast: kako da ne gre peš :clap: sej merbit pa rab spodbudo :laola

Mejte se :--
Uporabniški avatar
 Miroslav
Tekač je lahko vsak. Ampak tisti pravi tekač v srcu, ki mu gibanje v naravi nekaj pomeni, pa tudi narava sama in se zaveda, da narava in zdravo okolje nista namenjena samo nam, ki smo trenutno na Zemlji, pa ne more biti vsak. Pa če voziš velikega terenca ali malega Cliota, je vseeno. Pomembno je, kako ga uporabljaš. In kdaj.
Ne moremo in ne smemo soditi drugih ljudi na prvi pogled. Če ne vemo, kaj je v ozadju. To je tako, kot da bi jaz zašimfal svojega soseda, ki ga ne maram, pa bi potem vsi pljuvali po njem, pa mogoče revež sploh ni bil kriv.
Mogoče pa ta z terencem mora v službo priti v obleki, čist, dišeč, ker ima odgovorno funkcijo. Ali se slabo počuti. Mogoče pa je samo len in ne mara hoje. Ali samo hrani svoj ego. Kdo ve?
:!:
Če bi jaz imel 1,5 km do šihta, bi hodil v vsakršnih razmerah peš, drugi avto pri hiši bi pa prodal.
Sedaj imam 126 km v eno stran do službe in nimam izbire. Imam srečo, da se nas vozi več skupaj, pa še malega dizla imam (Fiesto).
Obeta pa se mi premestitev v Maribor, do koder bom imel 30 km v eno stran. Pa brez skrbi, da bom šel marsikdaj z cestnim kolesom. Če bo le vreme pravo.
:wink:

Ne pravi tekač, ampak odgovoren do sebe, sočloveka in narave je tisti, ki se zavestno odpove motornemu prevozu, če je le mogoče.
:clap:

Caballo Blanco je živ!
V naših srcih živi, ta je res bil pravi tekač!
:cast1:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Miroslav napisal/-a:Tekač je lahko vsak. Ampak tisti pravi tekač v srcu, ki mu gibanje v naravi nekaj pomeni, pa tudi narava sama in se zaveda, da narava in zdravo okolje nista namenjena samo nam, ki smo trenutno na Zemlji, pa ne more biti vsak. Pa če voziš velikega terenca ali malega Cliota, je vseeno. Pomembno je, kako ga uporabljaš. In kdaj.
Ne moremo in ne smemo soditi drugih ljudi na prvi pogled. Če ne vemo, kaj je v ozadju. To je tako, kot da bi jaz zašimfal svojega soseda, ki ga ne maram, pa bi potem vsi pljuvali po njem, pa mogoče revež sploh ni bil kriv.
Mogoče pa ta z terencem mora v službo priti v obleki, čist, dišeč, ker ima odgovorno funkcijo. Ali se slabo počuti. Mogoče pa je samo len in ne mara hoje. Ali samo hrani svoj ego. Kdo ve?
:!:
Če bi jaz imel 1,5 km do šihta, bi hodil v vsakršnih razmerah peš, drugi avto pri hiši bi pa prodal.
Sedaj imam 126 km v eno stran do službe in nimam izbire. Imam srečo, da se nas vozi več skupaj, pa še malega dizla imam (Fiesto).
Obeta pa se mi premestitev v Maribor, do koder bom imel 30 km v eno stran. Pa brez skrbi, da bom šel marsikdaj z cestnim kolesom. Če bo le vreme pravo.

Ne pravi tekač, ampak odgovoren do sebe, sočloveka in narave je tisti, ki se zavestno odpove motornemu prevozu, če je le mogoče.

Caballo Blanco je živ!
:cast1:

Ne vem kaj sploh dodati.

Spomnim se enega Američana pred leti še na prehodu iz 90ih v 2000. Mislim, da je to bil čas Ameriške tragedije v New Yorku ( WTC). Pripralvjal se je za Marathon Des Sables ( Marakeš - oz rob Sahare ) . Diskutirala sva preko e-pošte. Živel je na Floridi. Njegov trening...:). Spomnim se besed: Ja med ostalim pa sem srečen, da imam 20km do službe. Pa si lahko tako vsak dan brez posebnega odtegovanja ali kompromisov časa privoščim trening maratona :).

>>>Obeta pa se mi premestitev v Maribor, do koder bom imel 30 km v eno stran. Pa brez skrbi, >>>da bom šel marsikdaj z cestnim kolesom. Če bo le vreme pravo.
Maribor je zadnje čase blagoslovljen s pravimi vremenskimi razmerami za tekače: ko je deževno je nežno deževno. Ko je vroče je na svoj način vroče.
Vse najlepše pri tej krasni ideji.

večno mlad
Ponovna provokacija :D . Mislim, da ne ker mi sedanja odmerja količinske treninge. V primeru menjave bi lahko prišlo do pretreniranosti ali bi bila potrebna vsaj zamenjava olja.
:roll:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Miroslav napisal/-a:

Caballo Blanco je živ!

Če bi šlo za prehod na kolesarsko logistiko bi temu rekli kopehagenizacija transporta v službo:
http://www.copenhagenize.com/.

Kaj pa če gre prehod na tekaško logistiko? Kenijzacija? http://www.runnersworld.com/runners-sto ... ot-traffic
Uporabniški avatar
 Misho76
semjul napisal/-a:mogoče bi blo treba pa ženo zamenjat :idea: :?:

O to pa ne no ... prav ta žena je navajena njegovega ritma življenja konstantnih treningov in odhodov na razna tekmovanja. Sigurno ga pri tem tudi vzpodbuja in mu daje oporo, ko mu je težko. Ga zmasira, ko ga boli kaka mišica. Mogoče se zaradi njegovih ciljev in želja, tudi ona odreče kakemu babjemu klepetu, se mu včasih pridruži, navija za njega in je ponosna nanj. Ob tem je še pridna - večinoma ona kuha, pere, lika, poskrbi za otroke. Mislim, da vsaka nova ženska, ki bi prijadrala v njegovo življenje, ga ne bi tako razumela in tako poznala. In bil bi deležen izgubljanja dragocene energije s ponovno vzpostavitvijo status qua oz. približku nekega stanja, ki ga je nekoč že imel (tsp. stanje bubrega v loju :wink: ). Razen, če ni celo boljša tekačica kot on sam. Potem pa sploh ne bi bilo ok :lol:
Dedci moji, naše žene oz. žene tekačev so zlata vredne. Pa še rade nas imajo :cmok: Točno take, kot smo :clap: In seveda, tudi mi njih, a ne :wink:
 Obala
Ma ste face...hmmm, najbolje da se zamenja soseda :-- ali pa posnameš kak kratkometražni film...navade soseda tekača :mrgreen:,slaven je itak že..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA