prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 StaraKost
sviizec_ napisal/-a:sej ni potrebe bit tako zajedljiv. že nekaj tvoji prispevkov sem prebral, ki so bili zelo nesramni. lepo sem vprašal. in če nisi pripravljen pomagat niti ne piši.

Saj sem ti pomagal. Povedal sem ti kje boš v obširnih razpravah našel odgovore, na vsa tvoja vprašanja.
 vyla
Živjo,

(upam, da sem na parvi temi) prosila bi za pomoč pri izbiri ure. Doslej še nisem uporavljala nobene športne ure. Sem rekreativna tekačica (recimo 2x ali 1x tedensko med 6 in 8 km) in vaditeljica aerobike ter plesnih skupin (4 dni na teden po 3 ure v dvorani). In tu je moja težava, saj iščem uro (želela bi Polarja), ki bi jo lahko uporavljala tako pri teku kot pri vadbi v dvorani (s tem ne mislim fintese, ker se s fitnesom ne ukvarjam).

Že kar nekaj časa iščem po spletu, berem forume in tudi vaše teme in več kot preberm, manj mi je jsano. :shock: :? Od ure želim naslednje podatKe: srčni utrip, razdalja, tempo, spremljanje kondicije, pa tudi štetje korakov v dvorani ("razdalja" med aerobično vadbo), spremljanje intenzivnosti vadbe ali teka, in pa možnost prenosa vseh teh podatkov na comp in analiza na compu. Verjetno sem še kaj pozabila,.... :?

Odločala sem se že med polarjem FT80 in polarjem RS400, ampak zdaj sem spet na začetku saj VEM, da NIČ NE VEM o športnih urah in res potrebujem nasvet.
Uporabniški avatar
 Virtus
Uro sem si kupil prav z namenom, da bom spremljal srčni utrip, tempo, štopal teke in tudi za vsakdanjo uporabo. Srčni utrip sem si meril prva dva meseca, tempo pa še to ne. Tako da sedaj ko grem na tek si vklopim samo štoparco in to je to. Če grem delat intervale, jih delam na stadionu s pomočjo štoparce. Tu pa tam si nataknem footpod pred kakšno tekmo, da dobim še dodaten občutek za ciljni tempo. Imam pa uro RS300x in še to je preveč. Ok spet odvisno od posameznika, ampak vseeno mislim da pri večini je tako, da se hitro navduši nad vsemi funkcijami, ki jih čez čas prenehamo uporabljat ali se jih pa naveličamo. Zato si ne kupuj drage ure, ker je škoda dnarja :) Če si eden izmed te večine... :) Na teku povežimo soline se nisem mogel načudit ljudem, ki so startali na sredini ali celo bolj odzadaj opremljeni s telefonih okrog roke za merjenje razdalje, tempa, poti... Za moje pojme nepotrebna navlaka, še posebej na taki prireditvi. Je to modna muha, vpliv marketinga, mogoče zgledaš hud tekač s tem, ali pa kar vse skupaj našteto. Tek postaja vse bolj skomercializiran, moderniziran in če tečeš si in, torej modna muha nedeljskih tekačev z nepotrebno navlako. Nikomur nisem fouš, da ne bo pomote. Vsak naj dela kar mu paše. Moti me, ker tek dojemamo kot trend in vse kar paše zraven k temu, pozabljamo pa da je to naravno in pristno gibanje, gibanje za dobro počutje.
 IronDave9
S Polarjem res ne moreš zgrešiti, sam sem bil njihov uporabnik dolga leta in še sem, poleg pa uporabljam še Suunto Ambit, ki je čisto nova pridobitev in sem popolnoma navdušen nad njo. Tudi Garminove napravce sem preizkusil, a žal so me pustile hladnega in na cedilu in zagotovo še dolgo časa ne bom njihov uporabnik. Svoj prvi Polar sem kupil pri svojih 16 letih, Polar Accurec NV in od takrat me nikoli niso razočarali, sem pa že prej omenil, da sem poizkusil tudi Suuntovo novo pridobitev in sem ravno tako izjemno zadovoljen. Za tvoje potrebe pa mislim, da je Polar prava rešitev.
 Skokicaa
Živjo,
tudi mene zanima, katero uro bi mi priporočali. Tečem 4x tedensko med 5-10 km. Rada pa bi imela merilec hitrosti,razdalje,časa,utripa. Za uro ne nameravam odšteti nekega velikega denarja, bi pa rada neko solidno uro, ki bi mi poročala zgoraj naštete stvari, da vsaj približno vem koliko pretečem in si pomagam izboljšati treninge. http://www.ceneje.si/sport/gps-ure-in-m ... 29?tab=pod , ali je ta v redu? al je tut kakšna isto dobra za manj denarja ? :D

Lp :)
 wind
Skokicaa napisal/-a:Rada pa bi imela merilec hitrosti,razdalje,časa,utripa. Za uro ne nameravam odšteti nekega velikega denarja, bi pa rada neko solidno uro, ki bi mi poročala zgoraj naštete stvari, da vsaj približno vem koliko pretečem in si pomagam izboljšati treninge. http://www.ceneje.si/sport/gps-ure-in-m ... 29?tab=pod , ali je ta v redu?

Forerunner 10 ne meri utripa. Če rabiš merilec utripa, potem raje Forerunner 110 HR. Mislim, da je še vedno best-buy v tem cenovnem razredu, za 150 € ne dobiš boljše ure.

http://www.intersport.si/izdelki/tek/sp ... 0-hr_p1348
http://www.agp.si/index.php?id=520&t=10
 vyla
hvala za odgovore,

še vedno pa me zanima, ali mi bo polar omogočal iste funkcije tako za aerobično vadbo oz. ples kot za tek? (ker me "razdalja" pri vadbi res zanima)? Al si sam kompliciram življenje? Ni mi težava mal več denarja raskirat ker imam namen uporablat uro več let in ravn zato ne bi rada mimo usekala :?
Uporabniški avatar
 StaraKost
Najprej se moraš odločit kako boš merila razdaljo. S pomočjo GPS ali footpoda. Če te zanima samo razdalja in hitrost, potem je footpod boljši, ker dela v zaprtih prostorih in zunaj. Če želiš tudi posnetek poti, potem GPS, ki dela samo zunaj.
Pri plesu bo najbrž zanimiv podatek o trajanju, nihanju utripa in porabljenih kalorijah. Preplesano razdaljo, če je ples v gibanju, izmeriš lahko samo s pomočjo footpoda in to samo približno, razadi zelo različne dolžine koraka.
Tako Polar kot Garmin imata obedve možnosti, GPS in/ali footpod.
 wind
Skokicaa napisal/-a:a ni tale ura ista kot v intersportu ?

Nemogoče. Le kako naj bo ista ura? Misliš, da imajo vsi trgovci v Sloveniji eno samo uro Forerunner 110 HR in si jo podajajo? :|

Enaka ura, ne ista. Marže so pa različne, ja. :D
Uporabniški avatar
 StaraKost
Ura je enaka. Enkrat moška, drugič ženska, oprema pa različna. Ena ima zraven HR pas, drugič pa ne. Zanimivo, da ga prav dražja nima :mrgreen: .
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA