področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

Se strinjam ris9. Ljudje delajo cele znanosti iz preprostih stvari. Če smo že rojeni za tek, ne rabimo odkrivati tople vode, ker nam je narava že dala vse kar rabimo.

Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 pajo
Mislim, da je bilo nekje l. 2008. Ko je neki tekač prišel na MKM brez superg. In ker je imel samo neko pohodno zadevo od čevljev in se je že pripeljal do Sežane je pač tekel v tistem kar je imel. Pač po njegovem - malo bolj počasi ampak podal se je na 21km. In preživel. Prišel v cilj z nasmehom na obrazu. Ni ravno za v to temo ampak ... zanimivo pa je.
Nisem hud tekac. Zacel teci lani septembra v Hofer (crane) copatih. Z njimi pretekel cca 200 km. potem je prisla zima in kupil Nike za dez, sneg,... Letos kupil Mizuno...

Pa nima veze. S Hofer copati bil zadovoljen. Bili so mi za tect. Verjetno bi jih uporabljal se danes, ce ne bi takrat kupil ravno prave velikosti - torej stevilko premajhne. Z njimi odtekel tudi 10 km na Lj. Maratonu. Sam sem mnenja, da je brez veze kupovat nekaj dragega za zacetek. Ce te potegne, pac kupis boljse copate, ko se te iztrosijo / unicijo ali pa ti enostavno ne ustrezajo vec. Sam sem kupil te copate ce bi slucajno (po nesreci) zacel teci. Od dne ko sem jih kupil (spomladi) do nekje poleti so bili na razstavi, ptem sem jih prvic sprobal julija na morju in dejansko obul septembra, ko sem zacel teci. Na pobudo svojih sodelavcev. Seveda sem jim danes hvalezen. Od takrat sem izgubil kar nekaj kg., nasel snov za branje in izobrazevanje (berem o teku,...) in se pocutim neprimerno bolje. Po mojem mnenju je se zena boljse volje, saj sem doma nekoliko boljse volje in bolj sproscen. Edino po daljsih tekih (nad 15 km) me sesuva utrujenost, ker enostavno hocem prevec, sluzbe dandanes pa tudi ne dopuscajo nekega pocitka. Tako vsak dan minimalni 10 ur sluzbe, vsak drugi dan pa bodisi sobno kolo (60 min na polno) ali tek (minimalno 60 min hribovskega teka).

Ko sem presaltal na Adidas sem bil zelo zadovoljen (se vedno sem), malo lazji tek in suhe noge. Ce mi gre kaj na zivce so to mokre noge od luz, snega,...

Kupil bom tudi barefoot v Hoferju. Namrec zanimame tudi bosonogi tek. Rad bi poskusil. Sicer bodo verjetno bolj za poletne mesece, pa vseeno. Bom poskusil. Morda me bo pa prevzelo... Ampak startal bom z njimi.

Glede ostalih cunj pa Hofer rules...
pajo napisal/-a:Mislim, da je bilo nekje l. 2008. Ko je neki tekač prišel na MKM brez superg. In ker je imel samo neko pohodno zadevo od čevljev in se je že pripeljal do Sežane je pač tekel v tistem kar je imel. Pač po njegovem - malo bolj počasi ampak podal se je na 21km. In preživel. Prišel v cilj z nasmehom na obrazu. Ni ravno za v to temo ampak ... zanimivo pa je.

Hehehe, to je bil pa kar moj sošolec...
mojchka napisal/-a:
pajo napisal/-a:Mislim, da je bilo nekje l. 2008. Ko je neki tekač prišel na MKM brez superg. In ker je imel samo neko pohodno zadevo od čevljev in se je že pripeljal do Sežane je pač tekel v tistem kar je imel. Pač po njegovem - malo bolj počasi ampak podal se je na 21km. In preživel. Prišel v cilj z nasmehom na obrazu. Ni ravno za v to temo ampak ... zanimivo pa je.

Hehehe, to je bil pa kar moj sošolec...

Te zanima, v čem sem lani tekla maraton v Ljubljani (42 km)? Ali Kairos? Ali raje ne? :wink:
ris9 napisal/-a: ... vem da naravno gibanje ni tako lahko spreminjati in da je mogoče še bolj nevarno nekaj spreminjati na silo ...

Podobno razmišljam tudi jaz. Sicer sem pristaš vadbe za tehniko teka (tekaška abeceda), vendar je naravni stil teka pisan vsakomur na kožo. Pri tem je pa dobro vedeti, da pretirano poskakovanje med tekom škodi, rotiranje zgornjega dela je tudi slabo ...

Bosi imajo svojo zgodbo. Jaz pač ne tečem na prste, temveč sem bolj na peto usmerjen. Pri tem me tolaži dejstvo, da je eden izmed največjih ultratekačev na svetu Dušan Mravlje izrazit tekač na peto. Dušan pa je tudi drugače zanimiv. Tako je enkrat rekel, da v njegovem času ni bilo tako specialnega tekaškega perila, antišvic majic, Garminov, merilcev srčnega utripa, toliko specialnih tekaških copat, sploh pa niso bili blaženi ... takrat je bilo pomembno samo, da tečeš.

Če se da iz tega kaj povzeti za temo o copatih Hofer, potem sem bil dovolj razumljiv 8)
ZdravkoC napisal/-a:Bosi imajo svojo zgodbo. Jaz pač ne tečem na prste, temveč sem bolj na peto usmerjen. Pri tem me tolaži dejstvo, da je eden izmed največjih ultratekačev na svetu Dušan Mravlje izrazit tekač na peto. Dušan pa je tudi drugače zanimiv. Tako je enkrat rekel, da v njegovem času ni bilo tako specialnega tekaškega perila, antišvic majic, Garminov, merilcev srčnega utripa, toliko specialnih tekaških copat, sploh pa niso bili blaženi ... takrat je bilo pomembno samo, da tečeš.

Pri Mravljetu si pozabil omeniti, da je velikokrat tekel na pivo, promoviral energijske majice (s tem ne mislim, da je verjel v njihovo moč), tekel s spredaj odrezanimi copati in izjavil, da je potrebno na 100km tekih teči s tempom 4min/km... :-- - Legenda (v zadnjem času sem ga videl promovirati nove Adidasove copate)
Če se spomnim s kakšnimi copati sem začel teči pred (hmmm)petintridesetimi leti,so Hoferjeve zadeve tehnološko čudo.Takrat se ni dobilo drugega kot adidas,ki so ga ,če se prav spomnim,izdelovali v planiki,pa še ta je bil trd kot kamen.Ampak časi,ki sem jih tekel takrat,so zdaj znanstvena fantastika.Aja,tudi puma se je dobila,ma so danes salonarji bolje blaženi.Pa to ni zagovor teka v kakršnihkoli copatih,sam se namreč ravno pripravljam na nakup on cloudruner ,in upam,da bom z njimi kaj odtekel tudi še na zemlji...
Tudi sam sem v svojih poznih osnovnošolskih časi/zgodnjih srednješolskih pričel teči z copati, ki sem jih kupil v nekem supermarketu v Italiji, kjer so jih prodajali na kilogram. Pač pobral si nekaj parov čevljev, jih vrgel na tehtnico in plačal kolikor pač si natehtal :=)
Bile so sinje modre Tiglio 2000 (dvomim, da firma še obstaja), ampak z njimi sem opravil kar nekaj 100 km, in pustile so na meni marsikateri krvavi žulj. Bile so trde in občutek pri teku je bil, kot, da imam namesto copat na nogah zavezane dve iverni plošči, bile so skrajno neprimerne za tek, in kasneje, ko so odslužile svoj tekaški dolg so bile primerne samo še za košnjo trave in vrtnarjenje. Pač to so bili časi, ko v Sloveniji še ni bila tako pestra izbira športnih pripomočkov in copat, tisto kar pa je bilo pa je bilo zelo drago. No, kljub temu, da je bil začetek zelo trd in krvav se jih še dandanes po tolikih letih spominjam z nostalgijo. Prvih človek res ne pozabi nikoli!
štenga napisal/-a:
Pri Mravljetu si pozabil omeniti, da je velikokrat tekel na pivo, promoviral energijske majice (s tem ne mislim, da je verjel v njihovo moč), tekel s spredaj odrezanimi copati in izjavil, da je potrebno na 100km tekih teči s tempom 4min/km... :-- - Legenda (v zadnjem času sem ga videl promovirati nove Adidasove copate)

Pa saj sem rekel, da je zanimiv.
Spomnim se, ko je pisalo po cajtngih, da so ga skenslali iz ministrstva - iz službe.
Ko gledam po TV eno spoštovanja vredno starejšo vele estradno umetnico, ki izvaja reklamo za lepilo za zobne proteze, se mi zdi fenomenalno, da je Dušan vsaj v reklami za Adidas. Ostal je as.
Uporabniški avatar
 Vreme
stari bor napisal/-a:Če se spomnim s kakšnimi copati sem začel teči pred (hmmm)petintridesetimi leti,so Hoferjeve zadeve tehnološko čudo.Takrat se ni dobilo drugega kot adidas,ki so ga ,če se prav spomnim,izdelovali v planiki,pa še ta je bil trd kot kamen.Ampak časi,ki sem jih tekel takrat,so zdaj znanstvena fantastika.Aja,tudi puma se je dobila,ma so danes salonarji bolje blaženi.Pa to ni zagovor teka v kakršnihkoli copatih,sam se namreč ravno pripravljam na nakup on cloudruner ,in upam,da bom z njimi kaj odtekel tudi še na zemlji...

ma ja, tile Planikine adidaske so bile zakon. Tudi sam sem začel pred mnogimi leti tečt v njih. Pa saj drugega tudi ni bilo na razpolago, tako, da se niti ne spomnim ali so bili mehki ali trdi. To je bilo to in kaj drugega pač ni bilo. Mogoče pa takrat le nismo bili tako razvajeni... :mrgreen:

Se pa ne spomnim, kako dolgo so me zdržale. Tako po občutku mislim,da jih je bilo potrebno kar pogosto menjavati, ali pač tečt v raztrganih, kot sem počel jaz recimo :oops:

Torej odgovor Hoferje ali ne Hoferje tiči po mojem samo v kvaliteti oz. vzdržljivosti copat. Ni nujno,da je tisto kar je poceni slabo in ni nujno,da je tisto kar je drago tudi najboljše :wink:

Sicer pa so vsa Hoferjeva tekaška oblačila super, samo moraš imeti srečo,da prideš do njih :wink:
Vreme napisal/-a:Torej odgovor Hoferje ali ne Hoferje tiči po mojem samo v kvaliteti oz. vzdržljivosti copat. Ni nujno,da je tisto kar je poceni slabo in ni nujno,da je tisto kar je drago tudi najboljše :wink:

No s tem pa se čist strinjam, sicer nimam Hoferjevih copat, tečema pa zato v Brooks Greensilence za katere sem dal 40 eurov, pa sem z njimi naklepal že čez 800 kilometrov pa še jih bom. Pa še se jih da kupit za tako ceno, če koga zanima :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA