Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 amar nat
Med tednom hodim spat okoli 21ih, vstajam pa ob pol petih. Za vikend vstajam dobro urco kasneje, nikoli nisem dolgo spala.
Moram pa reči, da me je ta poletna ura zdaj pošteno zdelala in zvečer težko zaspim...
 abcd
Povprečno spim dobrih 8 ur. Od 23h - 7.30h. Če pa naredim še kakšen trening ali dva, tudi če bolj na easy, se pa zavleče za kakšne pol urce, če ne zaspim že kar popoldan za pol ure ali še malo dlje.
 MIROSAN
Med tednom grem spat od 21-21.30h, vstanem ob 4h30,...ob sobotah in nedeljah pa spim do 6h30, okoli 7h-7h30, pa se že odpravim na jutranji tek :D ,med tednom pa tečem v popoldanskih urah po službi... :wink:
Uporabniški avatar
 Radolca
zanimiva debata :!:
Spanec je boljši kot žganec, so govorili ata :)
Imam različne čase odhodov v posteljo in prav tako ustajanja iz nje.
Prepričan sem bil, da bom s šestimi uri spanca in teka naslednjega dne "skoz pršu". Potrebujem več spanca ko grem tečt.
Med tednom (dvakrat) tečem pred službo, da imam popoldne čas za "malega". Praviloma grem spat do 21:30 in ustanem ob 3:30. Teh šest ur je premalo, za normalno funkcioniranje mojega sistema. V sredo sem se spravil v posteljo ob devetih in ustal ob 3:30. Popoldne sem bil pa prav "neprijetno povožen". Prav zaradi prestavitve ure. V februarju se mi je še izšlo tole s premalo spanja, sedaj pa moram druge ukrepe izvajati.
Za vikend nekaj nadoknadim. Sicer ne v petek, ampak le s sobote na nedeljo spim čim več. Se pravi če se le da sedem ur ali več. Ampak problem je v tem, ker se ne da oz. ne morem spati toliko v eni rundi skupaj. V osnovi spim pet ur brez zbujanja, potem pa se začne obračanje po postelji.
Zato pa za vikend popoldne kakšno zamujeno uro spanca nadoknadim :wink:
 stari bor
amar nat napisal/-a:Med tednom hodim spat okoli 21ih, vstajam pa ob pol petih. Za vikend vstajam dobro urco kasneje, nikoli nisem dolgo spala.
Moram pa reči, da me je ta poletna ura zdaj pošteno zdelala in zvečer težko zaspim...

Če to ni dolgo spanje,potem res ne vem kaj je.Je pa to sicer tudi zame najboljši recept:zgodaj spat,zgodaj vstat,pa še po kosilu malo zadremat!Ljudske modrosti o spanju so kar uglašene v to smer.Meni se najbolj dopade tista,vedno aktualna:mirna vest je najmehkejše vzglavje.
Uporabniški avatar
 Arif
7ur je zame kar dovolj. Včasih mi po 2,5 urah spanca uspe narediti kvaliteten trening...tudi popoldanski iztek...tisti večer pa spim kot ubit :lol:
Uporabniški avatar
 pelvis
Še to, ugotavljam, da lahko spim manj, če grem spat dovolj pred polnočjo. Vsakokrat, ko zamudim polnoč je kakovost počitka bistveno slabša in tega ne morem nadoknadit tudi, če potegnem v jutro.
 sitrader
pelvis napisal/-a:Še to, ugotavljam, da lahko spim manj, če grem spat dovolj pred polnočjo. Vsakokrat, ko zamudim polnoč je kakovost počitka bistveno slabša in tega ne morem nadoknadit tudi, če potegnem v jutro.

Včasih so ljudje poznali eno zanimivo "pravilo".

Do polnoči vsaka ura dvakrat šteje.

Po moje ni tako neumno.
Uporabniški avatar
 Scooby
Povprečno spim med tednom od 5 do 6 ur. Med vikendom pa od 6 do 8. Med tednom bi si želel malo več spanca, pa mi nekako ne uspe.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA