Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ROSI64
Jubilejni 30. Dunajski maraton lahko spremljate v živo na drugem programu Avstrijske televizije (ORF2) :D

Veliko Slovenk in Slovencev se ga udeleži :laola
Dajmo naši :laola :laola
Luštno je bilo, prav res.
Če ne drugega, prvi letošnji res spomladanski, da ne rečem poletni, tek.
Organizacija seveda tiptop, a vseeno; meni se je zdelo premalo vodnih postaj, le-te so bile preslabo označene... malo smo se razvadili na slovenskih tekih, tukaj je bila, če se ne motim, na celi progi polmaratona samo ena postaja s čimdrugim razen z vodo oz. izotonikom; pa še to si tam dobil samo banane...
V cilju pa tudi ni bilo kaj boljše; voda (jaz sem dobila gazirano), brezalkoholno pivo, vrečka z jabolkom, banano in izotonično pijačo..
Aja, pa kilometrskih oznak jaz sploh nisem opazila :-)
Prijateljica je v soboto, na prevzemu štartnih številk ostala brez čipa in tako tudi brez uradnega rezultata. Ja, čipa nisi dobil pri štartni številki v gudibegu (hahaha, gudibeg; vrečka s pralnim sredstvom, mičkan kornfleks in ena vrečkica magnezija, pa kup reklam), ampak si si ga moral sposoditi in plačati 10 eur kavcije, od tega so ti ob vrnitvi čipa vrnili 7 eur. Vseeno, ona je ostala brez. (jaz in še dve prijateljici smo jih par dni prej kupile na Timingu Ljubljana - o tem postopku bi pa morala napisat poseben prispevek)

Drugače pa: prekrasen dan, navijači ob celotni trasi, oddaja in prevzem garderobe rešena v minutki, ciljni prostor lepo organiziran...

Glede svojega teka pa na kratko; mislila sem, da tečem hitreje :-) Vseeno, zame je rezultat 2:10 zadovoljiv.
Bilo je super, tako vreme, organizacija, sejem in vse ostalo.

Glede na gornjo objavi bi dodal samo, da je bilo postaj z vodo dovolj, na vsakih 5 km, med temi postajami pa so bile še postaje s tekočo vodo. Za tri postaje na 21 km sem siguren, da si lahko dobil izotonične napitke. Postaje pa tako ali tako nisi mogel zgrešiti. Tudi vsako tablo za označbe km sem videl.

Lep pozdrav!
Uspešno zabeležil in pretekel še en maraton.

Za začetek maratonske sezone sem izbral ljubilejni 30. maraton na Dunaju. Glede na okroglo obletnico sem pričakoval boljšo organizacijo pa tudi kak spominek na to temo. Žal sem z dunaja odšel s precej mešanimi občutki in tudi dokaj razočaran. Očitno je tudi na Dunaju organizator izbral enako strategijo kot npr. v Berlinu: nabiti čim višjo štartnino in obenem tekmovalcem za to dati čim manj. No organizacijsko, po mojem skromnem mnenju, Dunaj zaostaja za marsikaterim od večjih maratonov.
Torej, vse kar smo ob prevzemu vrečk dobili tekmovalci je bila več ali manj samo nepotrebna krama in balast. Imena natisnjena na štartnih številkah so tako majhna, da so vidna le pod lupo. Na progi je bila dokaj slaba organizacija okrepčevalnih postaj. Plastenk ni bilo, le napol prazni plastični kozarčki. Ni bilo narekovalcev tempa, ki bi z baloni ali kakšnimi drugimi oznakami tekmovalcem pomagali do željenega rezultata. To je sicer danes že praksa na vsakem malo večjem maratonu.
Prebijanje iz ciljnega prostora do kamijonov z našo opremo je bilo zelo težavno, saj so se med tekmovalci prerivali obiskovalci, sprehajalci z vozički in podobno. Običajno so na tako velikih prireditvah gledalci ločeni in so za kasnejše srečanje s tekmovalci organizirani in označeni posebni prostori, tukaj pa je bilo eno samo prerivanje.

No, da ne bom samo jamral. Svoj cilj sem na Dunaju izpolnil in maraton pretekel pod tremi urami. Kaj hitreje mi tokrat zaradi zelo toplega vremena ni ratalo. Nekaj malega časa je bilo tudi za oglede in kulinarične užitke. Srečal veliko znanih obrazov, tudi iz TF. Poleg tega mi je kar dvakrat uspelo fotografiranje z legendo in enim najboljših dolgoprogašev in bivšim svetovnim prvakom v maratonu Haile Gebre Selassiem :D - najprej ob prihodu na štart in kasneje še na letališču.

Zvečer sem zaradi odpovedi adrijinega letala, brez da bi me o tem obvestili, prebil še 6 ur na letališču, tako da imam Dunaja za enkrat dost! :)

Tule je še nekaj FOTK.

Lep pozdrav, Matjaž
Ma vi vsi čist prehitro tečete, potem vam pa vse uide in vam je vsega premalo :lol: .

Jaz sem našla vse vodne postaje, celo tisto, ki se je nenapovedano švercala na 7,5 km :) . Tudi km oznak mi ni kaj dosti ušlo. In tudi zajčke sem srečala - garantiram lahko, da je za 1:59 na polmaratonu bil, ker me je prehitel :oops: . No, edino nekaj onih pip z vodo za hlajenje sem falila, ker sem bila ravno na napačni strani...

V resnici je bila organizacija tu-tu z LM. V primerjavi z Ljubljano je imel Dunaj nekaj prednosti (neverjetno hiter štart vseh 20.000 tekačev - prosim LM organizatorje, da si to v najkrajšem času ogledajo in usvojijo; organizacija oddaje garderobe - čeprav je bilo gužvanje do prevzema res malo tečno; veliko WCjev ob progi) in nekaj pomanjkljivosti (zmanjkalo lončkov za vodo na postaji na 16. km, topla gazirana voda v cilju). O tem, kako drage naj bi bile štartnine na naših tekih, pa nočem več slišat. Za (najnižjo možno) štartnino 48 eur smo dobili kup šare in jako malo uporabnih stvari (res, le prašek, eno vrečico magnezija, 0.5 l vode in prav toliko Powerada ter dve jabolki, aja, pa dve vrečki za superge ali oblačila). Edino lepa medalja je res za pohvalit. V štartnini ni niti čipa! Na sploh je vse skupaj izpadlo prav ohrno - v cilju je bil milijon plastenk s tisto toplo radensko, ma vse so bile odprte, da ja ne bi vzel kdo kakšne za kasneje. Tudi brezalkoholno pivce si lahko dobil samo v odprtem stanju...

Ampak tek je bil pa krasen. Vročina nas je vse malo zdelala, se mi zdi, ker nas letos vreme z njo ni ravno razvajalo. Gledalcev dosti (ma niti ne več kot v Ljubljani), navijanje bučno. Hvala vsem slovenskim navijačem, ki so naju spodbujali, ko sva razkrili najino poreklo :laola . Pozitivna energija je špricala na vse strani!

Na koncu sva si v cilju prislužili še čestitke enega znanega TF-jevca in dan je bil popoln :wink: . MatjažV, čestitke za dober tek še tukaj - od onih dveh turističnih tekačic, s katerima si malo pokramljal ob Erdingerju v ciljnem prostoru :D .

Bilo je lepo, ma drugo leto gremo kam drugam :lol: .
Ti si dobila DVE jabolki???
Ni pravično, jaz samo eno :-)

Upam, da se moja kritika ni brala res tako negativno...
Enka, ti si se gužvala pri prevzemu garderobe, jaz pa niti ne.. Saj v taki množici niti ni čudno, da kaj zašteka...
Sumasumarum; kot sem rekla na začetku, organizacija tipitop.

Moji domači so bili tako navdušeni, da grem jaz očitno naslednje leto spet :-)
Letos sem bil spremljevalec svoje najdražje, ki si je Dunaj izbrala za svoj prvi maraton. Glede na res minimalne priprave ga je odtekla več kot uspešno. Tudi s trmo se daleč pride.

Ker je bilo vse okoli maratona (lokacija, hotel, adrenalin) vrhunsko, že omenjenih napak in kritik nisva niti opazila.

Naša je na cilju raje vzela hladen brezalkoholni Erdinger. Ne okol govort, ampak res je dober :drink.

Pod tuši ni bilo pretirane gužve, pri čipih tudi ne, enako pri tovornjakih. Ampak nama se res ni mudilo. Ko pretečeš prvi maraton, piješ pivo (z alkoholom) pod soncem na travniku direkt pod tako arhitekturo, ma ne moreš biti slabe volje.
:toast:
Zamenjal sem pet lokacij in če se je le dalo, oblajal vsakega Slovenca :clap:.

Sicer sem bil pa najbolj fasciniran nad ekipo, ki je poskrbela, da v slabih 15 minutah po štartu ni bilo več sledu od štarta. Res, kapo dol.
Dzoni Wajsmiler napisal/-a: Naša je na cilju raje vzela hladen brezalkoholni Erdinger. Ne okol govort, ampak res je dober :drink.

Pritrjujem. Una topla voda je šal direkt v kanto, ko sva prišli do pivičke :lol: .
Enkica napisal/-a:Za (najnižjo možno) štartnino 48 eur smo dobili kup šare in jako malo uporabnih stvari (res, le prašek, eno vrečico magnezija, 0.5 l vode in prav toliko Powerada ter dve jabolki, aja, pa dve vrečki za superge ali oblačila). Edino lepa medalja je res za pohvalit. V štartnini ni niti čipa!

Verjetno si mislila 38 eur :wink:
Sicer pa na vseh tekmovanjih plačaš najem čipa, če nimaš svojega. Zato je najbolje, da si
(za)kupiš svojega na Timingu v Ljubljani in potem s tem nimaš problemov. :wink:
nana napisal/-a:
Enkica napisal/-a:Za (najnižjo možno) štartnino 48 eur smo dobili kup šare in jako malo uporabnih stvari (res, le prašek, eno vrečico magnezija, 0.5 l vode in prav toliko Powerada ter dve jabolki, aja, pa dve vrečki za superge ali oblačila). Edino lepa medalja je res za pohvalit. V štartnini ni niti čipa!

Verjetno si mislila 38 eur :wink:
Sicer pa na vseh tekmovanjih plačaš najem čipa, če nimaš svojega. Zato je najbolje, da si
(za)kupiš svojega na Timingu v Ljubljani in potem s tem nimaš problemov. :wink:

Ups, se moram posuti s pepelom. Sem živela v prepričanju, da sem ujela najnižjo štartnino... Hvala za opozorilo, nana! No, kljub temu je to še vedno 8 eur več kot je letos štartnina za LM. Za to smo dobili približno enako dobro organizirano tekmo in precej manj "za zraven". Pri čemer je na LM čip v štartnini (in je ta nižja, če imaš svojega), na Dunaju pa je treba strošek najema še dodatno prišteti. Predvsem pa komplicirat z vračanjem - to zadnje je privedlo do tega, da sem postala ponosna lastnica rumenkota, jap :). V glavnem, sklenem lahko, da so štartnine pri nas kul :D .
Čestitke vsem finišerkam in finišerjem, predvsem pa Matjažu za njegov izjemnen dosežek pod tremi urami. :clap:
Moj prvotni cilj za Dunajca pred začetkom treninga je bil tudi čas pod 3:00, žal sem vmes ne le enkrat, ampak kar 2x zbolel (sinusitis), tako da sem svoje cilje temu primerno priredil in odtekel v 3:08:05.
Glede prireditve same - to je bil moj 3. tek tule, organizacija je bila na nivoju kot ponavadi, opazil sem pa dosti več slovenskih navijačic in navijačev ob progi kot v preteklih letih, kar se mi je zdelo zelo pozitivno in motivirajoče.
Glede štartnine se strinjam da ni glih poceni, toda Dunaj je takorekoč že neke vrste metropola, tako da me cena ni pretirano presenetila niti motila. Osebno menim da si z oz. na dejstvo, da maratona ali polmaratona ne tečemo vsak mesec ali kvartal, lahko 1x ali 2x letno privoščimo malo višjo štartnino za ta naš hobi ki smo si ga izbrali.
Next: Še zelo nadebuden pred Dunajcem sem se prijavil tudi za 42k na "Maraton :heart :heart :heart" v maju, ampak bom odtekel le 1/2 da ne bo na koncu več škode kot veselja.
Mogoče se kaj vidimo spet :?:
Enkica napisal/-a:No, kljub temu je to še vedno 8 eur več kot je letos štartnina za LM. Za to smo dobili približno enako dobro organizirano tekmo in precej manj "za zraven".

S tem se moram pa vsekakor strinjat. Na izhodu iz parka sva z možem naletela na dva Hrvata, ki nisa mogla prehvalit Ljubljane. Zgleda, da imamo samo mi (pa ne vsi, da ne bo hude krvi) problem v Ljubljani :wink:
Ni ne preveč za skritizirat, hvalt pa tud ne preveč. Men je bil v glavnem dober, šel sem počas in lahko vmes marsikaj opazoval, pa tudi gužva okol okrepčevalnic ni bla za uidet.
So mi bli pa zopet navijači z našo zastavo v veliko veselje. Kar ponese te do njih in uide Dajmo Slovenci. Glede štartnine je pa tako: če preračunaš kolk pirov dobiš v LJ za štartnino in kolk na Dunaju je naša kar visoka :drink

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA