- 29 Apr 2013, 14:44
Čas je zelo relativen pojem in ne sme biti prisila za rekreativca. Tek je lahko užitek, če se brezglavo ne ženeš in hočeš nekaj doseči, kar nisi zmožen. Sam tečem že 35 let in sem imel dobre čase, pa tudi slabše. Tekel sem kratke teke, male maratone, maratone in potem ultramaratone pri katerih sem se ustalil in ne gledam več toliko na čas. Če pretečeš 100 km tek in si po teku sposoben normalno komunicirati , normalno hoditi , čutiti v sebi veliko zadovoljstvo si bil uspešen. In če je ta stotka bila opravljena v nekem povprečnem času, si samo rečeš : naslednje leto spet.
Mladi so seveda hitrejši in 5 min. na kilometer je nekje meja med tekom in joggingom, ki pa je na začetku ni lahko doseči. Kasneje se ta čas zniža tudi pod 4 min. in pri nekaterih še nižje, vendar to dosežeš z veliko treninga in tudi kakšen pravi gen mora biti v tebi.
Zatorej, čas naj bo nek rezultat, ne pa za vsako ceno, kajti če vam požre užitek, bo tek le ena sama muka.
In veliko užitkov vam želim pri teku.
Mladi so seveda hitrejši in 5 min. na kilometer je nekje meja med tekom in joggingom, ki pa je na začetku ni lahko doseči. Kasneje se ta čas zniža tudi pod 4 min. in pri nekaterih še nižje, vendar to dosežeš z veliko treninga in tudi kakšen pravi gen mora biti v tebi.
Zatorej, čas naj bo nek rezultat, ne pa za vsako ceno, kajti če vam požre užitek, bo tek le ena sama muka.
In veliko užitkov vam želim pri teku.