Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Moje prve (moške) trojke so bile odtečene točno pred 30 leti. Štart je bil takrat pri AMZS, proga pa je bila 1 km krajša.
Pred tem nisem odtekel nikoli več kot 10 km, tekaških izkušenj nismo imeli nobenih, niti z prehrano. Mladost je opravila svoje in sam Tof nam je v cilju moral povedati, da je čas pod 2.30 zelo dober za rekreativce, ker nismo imeli pojma niti o tem.
Takrat si nisem nikoli mislil, da bom trideset let kasneje lahko progo sprašil v dobrih treh urah. KLjub dolgotrajni poškodbi in premajhnemu obsegu treninga, se je (ker ni bilo vroče in je bil tempo kar prijazen) stvar kar presenetljivo dobro izšla, po dolgem času brez vsakih težav, vse do zadnjega kilometra, kjer me je za malenkost pobralo. Družba MojceZ in Oranžnega_slona v z(mešani) trojki je bila odlična. Hvala vama za lep dan. Štartali smo leteče (popolnoma in definitivno) zadnji, z ambicijo, pozdraviti čimveč trojk, smo se trudili, tako da na cilj nismo prišli na tem mestu. Nekaj (moških) trojk, ki smo jih prehiteli, je izjavilo, da bi tudi oni -- imeli pacemakerko oz. mlado tekaško (in če citiram dotično tudi blond) zajčico, kot sva jo imala z Oranžnim. Kaj naj rečem, treba se je pravočasno zagrebst :wink: ali imeti tekaški šarm in slavo :D :clap: :-- :ignore: . Skratka, da ne zaidem preveč kot je že povedal Oranžni_S, nekako naju je zelo rutinirano privlekla do cilja. Nekaj prostora za izboljšanje (predvsem pri enotni zunanji podobi trojke), nekoliko pa tudi pri doseženem času (Baščaršija je bila polna pozitivnih govoric) je pa ostalo - tako kot vedno do sedaj, še za naslednje leto.
Tek trojk je zame poleg Ljubljanskega maratona slovenski tekaški praznik, na katerem ne smem manjkati. Ker sem bila letos slabše pripravljena, sem izkusila občutke najšibkejšega člena. :roll:
Menim, da je bilo letos vreme za tek primernejše kot zadnjih par let.
Bolje blato, kot 30 stopinj, sem slišala od nekoga med tekom, s čimer se popolnoma strinjam.
Drugo leto spet, E
Vsa ta leta sem jih gledal in občudoval, te trojke, ki tečejo in to celo na 12,5 km. Vau, res so fejst in kaj zmorejo, sem si govoril :!: Lani po osebnostni metamorfozi, sem prvič prepešačil PST in si zabičal, da v 2013 jih odtečem. In letos evo, sem tudi jaz prvič odtekel Tek trojk in to 29 km :D In definitivno, ne zadnjič. Ob sebi sem imel fenomenalno dvojico (Silvija & Miloš :cast:), ki sta mi dajala zagon in v cilj smo prišli v času, ki me je presenetil ter razveselil, kot majhnega otroka :clap: Ne bom rekel, da ni bilo na trenutke težko, vendar je to, že vse pozabljeno. Ostalo je samo še lepo. Ob letu osorej, se vidimo spet torej. Do takrat pa: Smrt fašizmu in v nove zmage :mrgreen:
@Tomaž, hvala za slike. Jaz sem tisti, ki ti je strumno v teku salutiral (# 81) :wink:
 damjanlikar
Posredujem zanimivo informacijo: Pred dnevi je izšla knjiga ULTRAMAN, ki jo je napisal Rich Roll, vrhunski športnik – ultratriatlonec. Rich se je leta 2006 zgolj v nekaj mesecih preobrazil iz zaležanega možakarja srednjih let v neustavljivi stroj. Kot zanimivost: Rich je vse svoje uspehe dosegel ob rastlinski prehrani. V knjigi je polno koristnih, praktičnih nasvetov kako se zdravo prehranjevati in zakaj so športniki, ki delujejo na "rastlinski pogon" bolj vzdržljivi. Knjiga je tudi praktični vadbeni priročnik za vzdržljivostne športnike.

Knjiga Ultraman zadnje leto vodi na lestvicah najbolje prodajanih knjig Amazona v Outdoor kategoriji.

Veliko več informacij o tej knjigi je na strani: http://www.zalozba-planet.si/2/productID=4749
Priponke
naslovnica knjige Ultraman.jpg
naslovnica knjige Ultraman.jpg (93.68 KiB) Pogledano 3063 krat
spela* napisal/-a:
damjanlikar napisal/-a:Posredujem zanimivo informacijo:

Napačna tema! :evil:

Misliš reči 37 napačnih tem. Administratorji ,prosimo zbišite te prispevke.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA