Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Kdaj najdete čas za tek? Tečete enako dolgo kot pred družino? Ali poizkušate svojo družino družino vključiti v vaše teke in na kakšen način? Imate slabo vest, če veste, da zaradi teka preživite manj časa z otroci kot bi sicer lahko?

Jaz poizkušam tek opraviti zdaj, ko je dan daljši pred mrakom, vendar otroka po 20. uri ponavadi še ne spita, zato je tisti čas z njima moja boljša polovica, jaz pa ji v zameno ponudim čas, da ga izkoristi zase, medtem ko sem jaz z otrokoma. Zaenkrat še ne koristi pogosto, upam pa, da se kdaj tudi sama odpravi na kakšen tek. :) Otroka sta še premajhna, da bi jih vključeval v svoje teke, ko pa bo čas za to in če bosta izrazila željo, pa vsekakor. :)
Drznil si bom komentirati tole temo, pa čeprav nimam družine ...

Tako kot je rekel moj predhodnik, dan ima 24 ur, služba ti vzame recimo da 8-10 ur, spanje ti vzame 8 ur ... Preostane ti še celih 6 ur časa in če v njih ne najdeš 40-50 min časa za odteči kakšnih 5-10km, potem me naj pa "koklja brcne". :)

Kot sem rekel, nimam družine, ampa vseeno sem mnenja, da če se hoče, je vse izvedljivo, če se pa noče oz. ni volje, potem je pa vsak izgovor dobrodošel. ;)
Pri nas gredo otroci spat ob 20:00... Zaspijo pa :oops: Sam grem tečt v večini (med tednom) okoli 20:30 do 21:30. Čez vikend pa grem tečt na način, da gredo žena in otroci na sprehod na bližnji hrib. Oni gredo z avtom do parkirišča in potem peš na hrib jaz pa tečem od doma. Ali pa gredo otroci in žena v trgovino, jaz pa tečt,... skratka ves čas neke kombinacije.

Ko pa sem kolesaril je bilo pa čez teden opisano, ob soborah pa jaz auf ob 6:00 in ob nekje 8:00 sem bil nazaj...

Upam, da malo pomagam.
Tek sem prilagodil družini, si pa ne zastavljam nekih strašnih ciljev v teku, ampak samo uživam. Sem se navadil, da grem tečt med 5:30 in 6 uro zjutraj. Med tednom je tek dolg 30 do 40 minut (2 X na teden), med vikendom pa med 1:30 in 2 urama.

Probam pa izkoristiti čas, tudi za razne druge športe, npr. v službo se vozim s kolesom, tudi eno uro sprehoda z držino je super, pa pol ure hitre hoje s psom itd. Mislim, da to vse tudi nekaj šteje.

Lep pozdrav!
Puffing Billy napisal/-a:Tečem domov iz službe. Garderobo v ruksak in piči. Domov pridem cca 10 min kasneje, kot če bi šla z busom. Pa je dnevna urca oddelana.

Bravo! Nekateri ste tako izvirni, da to ni res. Res kar pravijo nekateri- dan im a 24 ur. :clap:
Jaz sem tudi ženo uspel motivirati za tek, tako da si enkrat tedensko (ali vsaj na dva tedna) vsi skupaj privoščimo skupno aktivnost. Imamo eno lepo 5 km turo, ki jo midva z ženo pretečeva, otroka (5 in 7) pa zraven kolesarita. En krog naredimo skupaj, potem pa ponavadi enega še jaz sam. Včasih se mi tudi v drugem krogu priključi kakšen od otrok na kolesu. Na koncu smo vsi zadovoljni.
Vse se da, vse je stvar dogovora in organizacije. Midva oba z ženo tečeva, skupaj sva letos že pretekla cca. 3600 km, kar pomeni, da sva pozimi vstajala ob 03.40 uri in tekla, potem pa služba in popoldan ti ostane čas za družino, hobije otrok,... je pa res, da zvečer pač ne buliš v TV in računalnik do 24. ampak greš po risanki spat, se navadiš. Pa še slabe vesti nimaš
Jaz na srečo delam od doma, tako da lažje uskladim družino, delo in tek. Včasih greva s sinom (7 let) skupaj po PST - on s kolesom, jaz tečem. Tudi dolge teke sem z vikendov večinoma prestavil na dni med tednom - ali pa vse skupaj opravim precej zgodaj, da sem recimo do 10h nazaj. Ženi sicer rad povem, da je bolje, da grem za tri ure tečt, kot za tri ure v bife, pa se še vseeno včasih bojim, da me bo doma počakala z valjarjem :) Če me vpraša, kdaj pridem nazaj, pa je vedno uporabna floskula, ki sem jo videl na eni tekaški spletni strani: If I'm not back in an hour, just wait longer! :)
Ja, je potrebna kar skrbna organizacija. Večino popoldnevov si samo podajava kljuko na vratih - jaz tečt, mož tečt, psa na sprehod, vsi 4 na sprehod... Spat pa ob 9h, če se le da. Vikendi so sicer malo bolj na izi, ampak je spet potrebno kar nekaj kombiniranja, da oba odtečeva kak daljši tek, pa še v hribe se skupaj podamo. Bi nam zelo zelo prav prišla kakšna nona ali bica, ampak, kaj, ko nobene ni v bližini.
Glese slabe vesti pa jaz trdim nasprotno: ker tečem, sem boljša mama, bolj zadovoljna sama s sabo, imam več energije, sem boljše volje...
vanja napisal/-a:Ja, je potrebna kar skrbna organizacija. Večino popoldnevov si samo podajava kljuko na vratih - jaz tečt, mož tečt, psa na sprehod, vsi 4 na sprehod... Spat pa ob 9h, če se le da. Vikendi so sicer malo bolj na izi, ampak je spet potrebno kar nekaj kombiniranja, da oba odtečeva kak daljši tek, pa še v hribe se skupaj podamo. Bi nam zelo zelo prav prišla kakšna nona ali bica, ampak, kaj, ko nobene ni v bližini.
Glese slabe vesti pa jaz trdim nasprotno: ker tečem, sem boljša mama, bolj zadovoljna sama s sabo, imam več energije, sem boljše volje...

Ne samo to - mislim, da je to tudi za otroke dober zgled.
kot ste že napisali pred mano:
potrebno se je organizirat. jaz k temu pristopam tako ,da grem spat ob pol desetih, pa ustanem ob pol štirih in odtečem tistih petnajst kilometrov.
taki dnevi so najlepši, ko že navsezgodaj poskrbiš za svoje boljše počutje :D

seveda je pa vse povezano z začetkom dela in kdaj v skupnosti ustajate. midva z našo sva ob petih pokonci, ob pol šestih je pa potrebno malega vreči iz postelje.
je drugače kot pri tistih, ki začnejo s službo ob osmih 8)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA