- 21 Jan 2005, 12:42
V času zimskih razprodaj sem se odpravil na ogled po trgovinah, da vidim, kaj ponujajo bolj poceni takega, kar bi prišlo prav kot dodatek k standardni tekaški opremi ali kar paše v opremo samo. Zaneslo me je v neko trgovino, ki je zastopnik za prodajo Mizuno copat, jaz pa sem imel obute Nike. Že ob vstopu me je prodajalec omalovažujoče pogledal pod noge in se zaničljivo nasmehnil. Ogledoval sem si artikle in ker sem videl same Mizune, sem ga vprašal, če Nike nimajo. Kot bi ga zbodel s klamfo, je dejal, da se ne kupuje zato copat, da se hodi nazaj. Ko sem ga vprašujoče pogledal, je pojasnil, da je nakup Nike copat v primerjavi z Mizuno, korak nazaj. Potem je zapel tako hvalo Mizunkam, da sem bil skoraj pripravljen sezuti Nike in jih vreči skozi vrata v kontejner, ki je stal v bližini. Posebno hvalo je namenil Mizuno Mercury. Ker je bilo vse zelo drago, nisem kupil nič, a v glavi mi je ostal slavospev Mizunkam.
Ko sem v eni naslednjih trgovin, ki sem jih obiskal, naletel na znižano ceno za Mizuno Escape, ki je bila štirikrat nižja kot v uradni trgovini za Mizuno, mi je v glavi zacingljala hvala Mizunkam in nisem se mogel premagati, da jih ne bi kupil. Komaj sem čakal, da jih preizkusim na terenu, da vidim, kako se obnesejo, Enkrat sem Mizuno že imel, a se je kmalu strgala notranja obloga, tako, da me je stalno žulila.
Proti večeru sem si nataknil nove deviške Mizunke in se odpravil na tek. Dobro sem jih zavezal, da ne bi spet skakale gor in dol in bi se podloga strgala. Začel sem teči in zdelo se mi je, da vseeno malo poskakujejo, a to je bila le bojazen in kmalu tega občutka nisem imel več. Cesta je postala ovinkasta in vlaga na njej je začela zmrzovati, z novimi Mizunkami pa sem rezal ovinke kot s toplim nožem maslo. Vedno, kadar režem ovinke in pri moji brzini je to pogosto, se spomnim dolgo nazaj mestnega žagarja, ki je imel motorno žago. Bencinski motor ni gnal samo sekularja, ampak je omogočal tudi vožnjo žage. Izgledala je kot velika miza, na koncu je bil žagarjev sedež, v sredini pa je iz nje štrlel skoraj meter velik sekular. S to žago je divjal od hiše do hiše kot nor in seveda je rezal ovinke. Legenda o njem pravi, da se je na ovinkih tako nagibal, da je mimogrede požagal nekaj električnih drogov, dreves in da je enkrat nekomu celo odžagal nogo. Ko sem to premišljeval, mi je pri naslednjem žaganju ovinka spodrsnilo in povaljal sem se po cesti kot debel hlod. Takoj sem okrivil nove Mizunke, ker mi v Nike ni nikoli tako spodrsnilo. Po ogledu kraja dogodka sem ugotovil, da niso bile krive Mizunke, ampak gladka cesta, na kateri je zaradi hladu v mraku zmrzovala vlaga, ki se je nabrala čez dan.
Poškodbe nisem staknil, zato sem tekel naprej. Začeli so se vzponi in klanci in zabolele so me mišice v mečih in stegnih. Takoj sem okrivil Mizunke za to, potem pa sem se spomnil, da so me ob rinjenju v hrib, kadar je bilo naprezanje veliko, vedno bolele mišice, tako, da to pot niso bile krive Mizunke. Na vsak način bi rad našel na Mizunkah kaj negativnega, da bi potem šel nazaj v trgovino, ki prodaja samo Mizuno in prodajalcu z užitkom oporekal Mizunke, saj bi mu dokazal pomanjkljivost. Nič takega se ni zgodilo, razen, da me je na ozki cesti skoraj zbil avto, da sem se z glavo butnil v nizko vejo, ki je rasla preko poti, da sem v temi zašel v gozdu in sem nekaj časa taval, da sem našel pravo pot, da me ovohaval trop psov, ki so se sprehajali neprivezani, da me je policaj opozoril, da se hodi ali teče po levi strani ceste in podobne malenkosti. Tko, da so Mizuno kar v redu, ampak z njimi sem tekel šele enkrat. Se bo že pokazalo kaj, da bom pridrvel k prodajalcu Mizune trgovine in mu rekel, da sploh ni res, kar govori in da se je meni zgodili to in to. Seveda bom vse to opisal tudi za forum, ko bom ugotovil kaj negativnega. Ampak ne zaradi copat, marveč zaradi prodajalca. Boste brali!
Dokler tečem upam!