Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Moj prvi polmaraton v Mozirju. Trasa ena lepših, obenem pa zelo težka za doseganje dobrih rezultatov. Organizacija na nivoju, pogrešal sem le malo več navijačev ob trasi :)
Sem kolebal a bi spisal kaj ali ne bi. In ker mi bo ta tek ostal v posebnem spominu, vseeno bom.

Za MMM 2013 sem imel visoke cilje, ker je pač tak tek, kjer ni veliko konkurence in sem ciljal na stopničke v kategoriji. Ker pa me je prejšnji teden zgrabil močan prehlad in kašelj (ki žal še vedno traja), sem se odločil, da ne bom tekmoval ampak turistično odtekel. Zato tudi nisem zmanjševal kilometrine in vsak dan treniral, nabiral kilometre za naprej, čeprav mi je bilo zaradi nahoda težko teč tudi pri počasnem tempu. Dva dni pred tekmo odtečem celo 21ko. Večer pred tekmo smo imeli še zaključek prve triade osnovne šole za hčero. Tam sta me dva vaška kalibra dobila v kremplje in runde so padale...Me vprašajo drugi pri mizi, ja kako pa misliš ti teč jutri? Ja, težko bo, ampak saj grem tako, malo za trening. Skratka, naslednji dan sem bil tako mačkast, kot že dolgo ne. Na startu mi je sotekač rekel, da zgledam tako, kot da sem se ravnokar zbudil, ura pa je bila 6 popoldne! E zdaj pa vam povem. Meni spominska medalja veliko pomeni, pa čeprav je iz papirja, gline, karkoli, samo da je spominska medalja. Ne vem zakaj, ampak tako pač je. Mogoče mi je to ostalo še od časov, ko sem v vrtcu zbiral prtičke :lol: In razpis je bil tak, kot da ne dobimo spominskih medalj. Pištola poči, medalja mi gre po glavi, potem pa meni v glavi poči in si rečem :cenz: zgleda, gremo probat. Prvi kilometri oz. cel prvi krog je šlo težko, konstanten pulz čez 170. Tako ne gre...gre samo če si malo nor. Ma kaj malo, fejst moraš bit nor, ker tak pulz pri teh letih vzdržiš morda na teku na 5 km. No, ves čas gledam na uro, pazim, da tempo ne pade, ker izgubljenih sekund ne moreš nadoknaditi, noge utrujene od tekov prejšnjih dni...drugi krog. Tu pa se začnejo že borbe z glavo, tempo ne sme pasti, gelov nimam s seboj, ker nisem imel namena tekmovat. Na okrepčevalnicah vzamem banane, vodo, gledam sekunde...tempo ne sme pasti. Med tekom nekajkrat kašljam tako, kot da se bom zadavil. Boris, probaj imeti končni čas 1:30, to bi skoraj moralo zadostovati za kakšno medaljo v kategoriji. Počasi prehitevam enega za drugim. Zadnje kilometre dohitim nekoga, ki mu piše na majici Dejan. Ga vprašam, a si že 40? Pravi ne, 27 sem star. Ok, potem pa te ne rabim prehitevat, mu rečem. Nekaj časa tečeva skupaj, kakšno rečeva. Vseeno stisnem zobe in ga pustim zadaj, tempo ne pade. Cilj, nasmešek, zadovoljstvo, kot že dolgo ne. Tudi, če ne bo zadostovalo za medaljo, kajti spominske medalje SO bile :D . Povrhu pa še ena za 1. mesto v kategoriji :D Ne morem verjeti, da sem kljub celotni situaciji zmogel tak čas. Res velja rek, da kar ne dosežeš z veliko truda, nima prave vrednosti. Tako, da ima ta medalja zame veliko vrednost! O ja, MMM 2013 mi bo ostal v zelo lepem spominu.

Tudi sicer pohvale organizatorjem in domačinom za prisrčno navijanje. Vse je štimalo, pečena postrv po teku je tudi zelo prijala.

P.S. Grinhorn, hvala za slike! :clap:
Uporabniški avatar
 tae
Hvala vencelj, podrobnosti imaš na zs-ju.
Uporabniški avatar
 tae
ris9, o trbojskem polmaratonu sem pisal poročilo (med drugim sem tudi tebe pogrešal), pa ni bilo nobenega komentarja ali drugega poročila. Zato sem imel občutek, da pišem samemu sebi. Jaz pa itak vem kako je bilo, zato sem smatral, da je bolje, da poročil ne pišem več, saj jih očitno nihče ne bere.

O Mozirju pa takole, če te zanima :D : Kakšnega resnega tekača, tipa tebe niti ni bilo. Prireditev je dejansko primerna za povprečne rekreativce, kjer tudi s slabšim časom lahko kaj dosežeš. Popoldne smo imeli še vedno 27°C, ker sem 2 leti nazaj na tem teku na 21ki odstopil, sem imel letos edino željo, da pridem v cilj. V drugem krogu sem bil popolnoma sam. Namenoma sem se oba kroga ustavljal na vseh postojankah in pil vodo. Ker nisem navajen toliko piti med tekmo, me je vmes bolel trebuh, ker je bil poln vode. Le prvih 9 km sem zdržal pod 4. Ura izmerila malo krajšo razdaljo (20,5 km) in povpečni tempo 4:10 (slabše kot je moj najboljši tempo na polmaratonski razdalji na lastnem treningu).

Hvala sicer za čestitke, dobro pa veš, da ta čas na drugih tekmah ne pomeni nič.
Uporabniški avatar
 ris9
Tako kot pravi Miro. Za nas "kratkaše" je vsak komentar po dirkah (tekaških prireditvah) "fajn" za prebrat.
Če kao hitrih ni blo še ne pomeni, da je tvoje tretje mesto kaj manj vredno. Tretji si bil in pika zato BRAVO še enkrat. Drugače pa poznam tole traso ja. Ni tako lahka. Sem bil pa lani kar dobro pripravljen, da mi je uspel dober rezultat kljub solo teku skozi celotno traso.

Bravo vsem ,ki ste se pognali v tem vremenu na to progo.

Drugo leto se pa znova vidimo. Mi je še kar žal da nisem šel, ker je res super organizirano in seveda lepo.
spela* napisal/-a:
miro napisal/-a:Tae, če ne pišemo komentarjev, še ne pomeni, da jih ne beremo :D :D
Lp

Točno tako. :)

Samo res, zadnje čase kar nič več ne pišete o svojih doživetjih na teku :( . Sem mislil,da se vam ne da več :? . Zdaj pa vidim,da je vzrok čisto drugje. :roll:

Ne pozabite, da so lahko takšna poročila samo motivacija za nekoga v naprej, pa tudi če se ne komentira :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA