Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 štenga
Se strinjam z zadnjima dvema komentarjema, najbolj me skrbijo sklepi. Bomo videli kako bo do takrat - ni pa nobene stave in ničesar, nisem primoran, da grem. Treniral bom, če bo šlo vsaj za polovičko bo sledila prijava na maraton (in potencialen odstop po prvem krogu ali par km kasneje), če pa res ne bo šlo bom pa vmes verjetno pridobil izkušnjo (+možno tudi da še par poškodb :? ) in dobršen del kondicije ter novih spoznanj o sebi.

Scooby napisal/-a:Kaj ti bo zadovoljstvo po pretečenem maratonu, če boš potem naslednji dan "mrtev" in teden ali dva ne boš mogel teči? Ali bog ne daj, da stakneš kakšno poškodbo? Dobro premisli!

Če mi slučajno uspe končati ta maraton, bo verjetno tek ponovno postavljen na stranski tir in bo poudarek za naslednje mesece ali za 2014 na katerem drugem športu (recimo plavanje, kolesarjenje ali kakšno plezanje,...).
Uporabniški avatar
 lukav
Slišim, da bo Ljubljanski maraton verjetno tudi leta 2014. Baje so tudi drugi maratoni, nekateri celo leta 2015.

Pojma nimam, kam se ti tako mudi.
Uporabniški avatar
 pajo
štenga napisal/-a:Hvala za nasvete. Vsi smo drugačni, zato mora vsak najti nekaj kar mu ustreza. Pri meni moram opozoriti, da ostale dni ne ležim na kavču ampak je vseeno nekaj miganja (moč, yoga, plyo,... - vse po spisku :) ).

Sem pa danes prebil mejo stotih kilometrov letos - tudi to je nekaj :) .

Ne vem kam se ti za hudiča mudi. Aja čimprej bi rad zasovražil tek. Ni panike si na pravi poti. :D 100 km letos praviš? Sam sem šel včeraj čez 1000 km pa imam hude dileme za kak podvig.Imam še dober mesec do odločitve. Imam že izbrano družbo za pomoč sedaj in potem na LJ maratonu. To mi veliko šteje. Vem kaj od dane osebe lahko pričakujem in to je to.Velika opora in moč pri teku. Bom sigurno priletel v zid v to sem prepričan. Samo če bom šel na 42 km si ne bom v prvem krogu govoril... ma saj lahko zavijem levo! Edino poškodba (upam, da ne) me lahko zbije nasmeh z ustnic. Vem pa, da bom naslednji dan v supergah in tudi po stopnicah bom normalno hodil. Za tebe pa nisem siguren. Ti pa želim veliko sreče pri teku.
 spela*
StaraKost napisal/-a:Jaz ti udeležbo na maratonu popolnoma odsvetujem.

Pravzaprav bi jaz isto svetovala, samo nisem hotela biti preveč "pametna". :D

ZdravkoC napisal/-a:Ko sem jaz začel s tekom, kar še ni tako daleč, sem tekel vsak dan. Vsaj mesec ali dva brez premora. Vsak dan je bilo težko in vsak naslednji dan sem si rekel, da sem kot stroj. Sicer se ne spomnim, kateri stroji so bili takrat tako počasni :lol: Po 7-ih mesecih sem opravil s svojim prvim Ljublanskim maratonom in nisem bil ravno hiter :oops: čeprav sem vso pot tekel.

Ti ja, ker veš, da je vse v glavi. :D

pajo napisal/-a: Sam sem šel včeraj čez 1000 km pa imam hude dileme za kak podvig.Imam še dober mesec do odločitve.

Pajo, nimaš se česa bati. Tak bavbav pa maraton tudi ni. Lepo po pameti, pa bo šlo. :D
 storZ
Jaz sem letos na cca 1200 km pa niti pomislim ne, da bi šel na LJ maraton na 42 km, ker bi bil ravno sedaj zadnji čas, da začnem s ciklom intenzivnih bazičnih priprav. Ker vem, da med poletjem ne bom tako priden (zaradi dopustov pa tudi vrste dela v službi) mi je cilj v drugi polovici leta odteči še kakšno uradno polovičko ali pa dve, pa zato raje malo hitreje kot iti nepripravljen na maraton. Ob 100 km v pol leta pa ne bi niti sanjal o takih podvigih kot je maraton.

Tako kot so ti že predhodniki napisali "hiti počasi".
Uporabniški avatar
 štenga
Evo, zgleda me je srečala pamet -> na LM je sledila prijava na 10km. Se vidimo tam. :D
Uporabniški avatar
 StaraKost
.... če boš boljši kot 45 min, si na dobri poti, da drugo leto dosežeš limit za maraton, ki si ga sam postavil v eni drugi temi :D .
Uporabniški avatar
 HUDMA
StaraKost napisal/-a:.... če boš boljši kot 45 min, si na dobri poti, da drugo leto dosežeš limit za maraton, ki si ga sam postavil v eni drugi temi :D .

Tole bo pa kar zalogaj, če me občutek ne vara? Štenga, koliko km imaš letos pretečenih?
Uporabniški avatar
 štenga
Bomo videli - recimo da bo šlo pod 45 :). Letos imam skupaj 190 pretečenih km.
Slika
Uporabniški avatar
 štenga
Evoga - padel še predzadnji cilj. 3km pod 12min. Letos bom še poskusil izboljšati čas na 1km, vendar bo to še zelo daaaaleč od 3min :lol: .

Izpolnil sem vse kar sem si zadal na začetku (no razen 1km distance) :laola .

Za končni "izpit" sem se prijavil na dve desetki. Prva desetka - no 10,5km, je v Graz-u to nedeljo - cilj pod 50min, druga desetka pa v Ljubljani, čez 3 tedne - cilj pod 45min. Letos sem vse skupaj pretekel 275km (lani 75km, prej <5km).

Plani za naprej - bolj gorski tek - samo navzgor - na vso moč, in poudarek na kolesarjenju oziroma plavanju - nisem se še odločil. Ne skrbite tudi tek bo kdaj prišel na vrsto, če ne prej pa po dveh letih - izvajati imam namen nekakšno kolobarjenje (eno leto kolesarjenje, eno leto plavanje, eno leto tek) :lol:

Vsem bi se zahvalil za nasvete v tej in drugih temah, saj sem veliko več tem prebral, kot pa sodeloval v njih. Najraje pa sem bral nasvete ki jih je napisal StaraKost - upam da pride še veliko nasvetov od njega.

Skratka veliko miganja vsem in ne pozabite, da je treba uživati v tem kar počnete.

:D :D Bivši "začetnik" :D :D
 wind
štenga napisal/-a:Evoga - padel še predzadnji cilj. 3km pod 12min.

Lepo, čestitke! (mi je všeč, da imajo ljudje cilje, za katere se je treba potrudit) :D

Mislim, da je s tem tudi desetka pod 45 min realna in zelo lahko dosegljiva - če si poleg intervalov imel občasno tudi daljši tek ali kako podobno daljšo vadbo vzdržljivosti, npr hitro hribolazenje ali kolesarjenje v klanec.
Uporabniški avatar
 StaraKost
... samo tisti en kilometer v maratonskem tempu najboljših maratoncev, ti bo dal vetra.
Uporabniški avatar
 ris9
Pod 3:32 min/km kot imaš sedaj bi ga pa ja mogu spravt... Vsak teden nared po vadbi (teku) 10x 100m ritmično pa kdaj 5 x 200 npr ritmično pa mislim da tudi 3:00 min /km ne bo problem.
Uporabniški avatar
 StaraKost
... za tiste, ki so po naravi hitri, najbrž ni problem, za vse ostale pa je in bo vedno ostal :D .
V srednji Tehnični šoli v teku na 1000 m, kjer so vglavnem samo moški, sem bil v celi šoli, kot kolesar tretji, pa sem imel čas 2':56''. Samo dva, ki sta trenirala atletiko in sta bila srednjeprogaša sta bila hitrejša od 2':50''. To meni govori o tem, da čas pod tremi minutamo ni mačji kašelj.
Uporabniški avatar
 boatjan
Me zanima koliko vas teče pod 3 minutami na 1 km in koliko ste stari. V osnovni šoli sem lahko tekel pod 3 minutami, zdaj pa tega niti probati nočem več. Se mi zdi, da bo tako kot pravi Starakost, da to ni mačji kašelj, če že v osnovi nisi zelo hiter.

No, jaz bom star 41, pa ne tečem več pod 3 minutami.

Lep pozdrav!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA