- 22 Avg 2013, 14:14
Marjan je na Colu približno 1 uro počival, nakar smo okoli 19.50 ure skupaj s Petro Tratnik odšli proti Javorniku. Na Javorniku smo bili ob 21.00 uri, nakar smo se spustili proti Podkraju. Na spustu se nam je pridružil Petrin brat Marko Tratnik. Skupaj smo nadaljevali pot do Podkraja in naprej proti zavetišču pri Abramu. 7 km pred zavetiščem pri Abramu sta naju Petra in Marko zaradi obveznosti drugi dan zapustila. Tudi sam sem imel v načrtu da Marjana spremljam do Abrama, nakar pa bi se s prijateljem Martinom Hozjanom,ki mi je pripeljal avto vrnil v Novo Gorico. Ker sem videl, da Marjan ni v najboljšem stanju, sicer je hodil ampak kaj več ni šlo, pa še to pod bolečino sem se odločil, da bom Marjana spremljal še na Nanos in do Razdrtega in prijatelja naprosil da me na Razdrtem počaka (zelo sem mu hvaležen).
Z Marjanom sva pri Abramu zbudila neko dekle,ki nama je prinesla žig tranzvenzale, seveda ne najbolj zadovoljna saj je bila ura že polnoči.
Torej ob 24.00 sva nadaljevala pot proti Nanosu. Malo pred vrhom sem odtekel naprej, poiskal žige pri koči ter poštempljal knjižico. Marjan se ni hotel kaj dosti ustavljati saj je rekel da več kot stoji slabše se počuti. Na Nanosu je bil orkanski veter, kar je botrovalo, da sva se odločila in spustila po lažji poti ki je kakše pol ure daljša. Zaradi močnega vetra in slabega terena je bil najin spust počasen, vendar sva se ob 02.45 uri srečno prebila v dolino do Radtrtega kjer naju je že čakal Venčeslav Japelj in Mitja Volčanšek. Marjan se zopet ni hotel ustavljati in je po pojedeni palačinki ker odrvel dalje, Mitja pa za njim. Toliko z moje strani spremljanja Marjana
Vesel sem da sem bil del mozaika v njegovi izpolnitvi cilja!!
"Srečni so tisti, ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti, ki so se pripravljeni potruditi, da se le te uresničijo !"
GAMS