hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

Jožko
Dejmo Marjan :laola
Pa pohiti, ker bo v soboto dež heheeh :D
Mi smo s tabo :laola
 Rozynho
Bojan Ambrožič napisal/-a:Marjan je bil z Mitjem Volčanškom ob 5.00 na Vremščici. Sedaj ej do Ankarana le še ciljni šprint- zadnjih 80 km.

V cilju ga pričakujemo med tretjo in epto uro popoldne.

Bi ga šel kdo počakat v Ankaran. Sam nimam prevoza. Bi me kdo lahko pobral v LJ?

lp,

bojan

mene mal vleče da bi šel :)
Poročilo Ožbeja Marca:

Poročilo sedmega dne Marjan Zupančič del od Idrije do Cola 54 km, dan je sicer končal opolnoči pri Abramu, kar pomeni 54 km do Cola plus 15 km do Abrama skupaj je ta dan prehodil 69 km.

Spremstvo:

Jošt Lapajne (cel dan)

Ožbej Marc (Mali Golak in Predmeja – Sinji vrh – Col)

Jana Bratina (Mali Golak – Čaven)

Tadej Slokar (Mali Golak – Predmeja)

Mark Zupančič (Čaven – Col)

Ob 6:30 start iz Idrije, Marjan se zjutraj zbudi z močnimi bolečinami stegenske mišice nad kolenom

Ob 9 sta bila na Vojskem

Ob 9:30 Mrzla rupa, zgrešita odcep z makadama na stezo in prideta na vrh Malega Golaka po zimskem gps track Marjana, naravnost iz Smrekove drage na vrh Malega Golaka. Odcep po Mrzli rupi, kljub večkratnim opozorilom še vedno ni označen in se zgubi skoraj vsak, ki tu hodi.

Ob 11:15 prideta na Mali Golak, kar močno piha, sestopimo proti Iztokovi koči

Ob 11:45 pride na parkirišče pod Iztokovo kočo fizioterapevt Matej Ličen iz Ajdovščine. Marjanu zmasira obe mišici in mu nalepi kineziološke trakove. Marjan ne more teči vendar lahko ob precejšnjem pragu bolečine hodi.

Ob 12:45 nadaljujejo proti Koči na Čavnu, kjer so ob 14:15, poslovi se Jana Bratina, pride Mark Zupančič

Ob 15:15 pridejo na Predmejo, kjer Marjana pričaka žena z okrepčilom, poslovi se Tadej Slokar, nadaljujem Ožbej. S Predmeje smo zaradi stanja Marjanovih nog šli po glavni cesti do Sinjega vrha, kjer smo malo pred 17:00, sledi kratek in za Marjanove noge problematičen spust do ceste in po cesti naprej na Col, kamor pridemo ob 18 h.

Marjan je ne glede na poškodbe ves dan kar dobre volje in večkrat se pošteno šalimo. Marjan je večkrat rekel, da vedno ko mene vidi, je čisto razj…. Spoznala sva se letos pozimi, ko sem bil naključno v viharnih razmerah na vrh Malega Golaka , ko je delal ogledno turo s turnimi smučmi in sem mu pomagal potem v dolino.

Od Cola naprej je zanj skrbel Renato Lešnik in je najbolje, da on napiše kaj več o tem. Kakšna je morala biti ta noč in predvsem sestop z Nanosa si raje niti ne predstavljam.

Ožbej

P.S. in off the record: Trud, ki ga je ob neznosnem pragu bolečine moral Marjan vlagati v to, da je lahko sploh hodil je epski!
 milk
Pravkar sem dobil snemalni nalog, za snemanje prihoda v Ankaran. Odhod iz Lj. je šele ob 16h, kar pomeni, da bomo v Ankaranu šele po 17h. Naj mi kdo javi, če bo to dovolj zgodaj, da ne bomo slučajno prepozni. Čez kako uro bom poskusil tudi poklicati na Marjanov telefon.
Če bo prihod prej, bom skušal doseči, da bi se prej odpravili iz Ljubljane.
Uporabniški avatar
 spela37
Verjetno bosta šele zdaj enkrat (ob 14h) na Slavniku, zato so odveč skrbi, da bi bili prepozni. Po mojih ocenah bo v Ankaranu tam med 20. in 21. uro. Lahko pa, da se motim, ker ne vem, kako hitra je njegova hoja. Ko kaj izvem, napišem twit na Turni.si. Spremljajte ...
Uporabniški avatar
 gams
Marjan je na Colu približno 1 uro počival, nakar smo okoli 19.50 ure skupaj s Petro Tratnik odšli proti Javorniku. Na Javorniku smo bili ob 21.00 uri, nakar smo se spustili proti Podkraju. Na spustu se nam je pridružil Petrin brat Marko Tratnik. Skupaj smo nadaljevali pot do Podkraja in naprej proti zavetišču pri Abramu. 7 km pred zavetiščem pri Abramu sta naju Petra in Marko zaradi obveznosti drugi dan zapustila. Tudi sam sem imel v načrtu da Marjana spremljam do Abrama, nakar pa bi se s prijateljem Martinom Hozjanom,ki mi je pripeljal avto vrnil v Novo Gorico. Ker sem videl, da Marjan ni v najboljšem stanju, sicer je hodil ampak kaj več ni šlo, pa še to pod bolečino sem se odločil, da bom Marjana spremljal še na Nanos in do Razdrtega in prijatelja naprosil da me na Razdrtem počaka (zelo sem mu hvaležen).

Z Marjanom sva pri Abramu zbudila neko dekle,ki nama je prinesla žig tranzvenzale, seveda ne najbolj zadovoljna saj je bila ura že polnoči.

Torej ob 24.00 sva nadaljevala pot proti Nanosu. Malo pred vrhom sem odtekel naprej, poiskal žige pri koči ter poštempljal knjižico. Marjan se ni hotel kaj dosti ustavljati saj je rekel da več kot stoji slabše se počuti. Na Nanosu je bil orkanski veter, kar je botrovalo, da sva se odločila in spustila po lažji poti ki je kakše pol ure daljša. Zaradi močnega vetra in slabega terena je bil najin spust počasen, vendar sva se ob 02.45 uri srečno prebila v dolino do Radtrtega kjer naju je že čakal Venčeslav Japelj in Mitja Volčanšek. Marjan se zopet ni hotel ustavljati in je po pojedeni palačinki ker odrvel dalje, Mitja pa za njim. Toliko z moje strani spremljanja Marjana

Vesel sem da sem bil del mozaika v njegovi izpolnitvi cilja!!

"Srečni so tisti, ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti, ki so se pripravljeni potruditi, da se le te uresničijo !"
 ToneH
Spremljam od samega začetka. Ne glede na izid, en velik poklon Marjanu za nepredstavljivo trmo in vsem spremljevalcem za "medijsko" pokritost projekta in seveda pomoč Marjanu.
Bravo.
Uporabniški avatar
 samostojni
:laola :heart :TF) :heart :laola

:hello: Dejmo fantje pa dekleta :hello:
dejmo našmu Marjanu še mal energije poslat :laola

Ti Marjan si pa tole mal zapoj http://www.youtube.com/watch?v=W_p-ZtDIQG8
za to tvojo bolečino, ki te spremlja zadnje urce :lauf: gibanja..... mal z ritma je prehitra :-- ampak se ga da prilagodit temp na tvojga :clap:
sej bo dovolila priti ti do CILJA :laola

Pol pa zasluženo na počitek :? :piti: :driver: :juhuhu: :juhuhu: :driver:
poj bo pa tale zasluženo lahko prišla na vrsto http://www.youtube.com/watch?v=8uQI5H0YqYo

Ti kar čestitam za noro dobre podvige :clap: :clap: :cast: :cast: :cast1:
Pa seveda VSEM VAM k ste mu pomagal pri temle podvigu čestitke za pomoč
:laola

Srečno še do konca :clap: :laola :juhuhu:
Uporabniški avatar
 Cormi
Marjan Zupančič je iz Maribora v Ankaran pritekel v 7 dneh 14 urah in 44 minutah in Trilerjev rekord izboljšal za 24 ur! Bravo!!!

povzeto na turni.si
 Markej76
Bravo Marjan, kapo dol :laola .
To pa je rekord, ki ga bo težko premagati :clap:

Mi je jasno kje je pridobil 24h, ampak kje za vraga je pridobil še to eno minuto??? :lol:

LP
M
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 26

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA