Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Lepo je bilo.
Vreme fantastično.
Trasa je odlična. Slaba cesta na naši strani se izboljša na avstrijski strani Slovenije.
Končana je kolesarska izvedba 114 km, sledi še tek na 21 km.
Grem malo počivat :-)
Sem mislil, da je bil to komentar na tisti znak ob reki Dravi ( predpostavljam, da je kaj z zvezi s plovili na Dravi ) pred zavojem na spodnjo etažo dvo-nadstropnega mostu. Znak je RDEČE-BELO-RDEČE barve. Danes med tekom sem ga prvič opazil.

Zavidam pa duatloncem oz. še posebej intenzivnejšim duatloncem ( cestak + 21km teka). :clap:
Uporabniški avatar
 tae
Takla smo mel danes:
http://www.timingljubljana.si/rezultati ... 2362&tip=B

Večini ljudi so številke dolgočasne, jaz pa jim v življenju dajem kar velik pomen. Moja najljubša številka je 23 (ker sem rojen 12.11. = seštevek datumov je moja številka). Zakaj pišem ta uvod? Zato, ker se bo marsikomu zdelo neumno, da pišem o številkah, namesto da bi o občutkih, okolici ali čem drugem. Enostavno sem bolj numerični človek in ne morem in nočem se spremeniti.

Skratka, to je bil moj 40. polmaraton v mojem tekaškem stažu (meni se zdi veliko, za marsikoga to ni nič).

Nazadnje sem bil na polmaratonu točno 3 mesece nazaj (15.6.2013 Mozirje). Zato nisem vedel kaj lahko pričakujem. Imel sem pač test kje sem trenutno s formo na polmaratonski razdalji.

To je bil moj 3. Eko polmaraton. Zanimiva primerjava z lani:
Leto, Izmerjena razdalja, čas, tempo
2012, 20,84 km, 1:21:46, 3:56 min./km
2013, 21,04 km, 1:22:57, 3:56 min./km
Če gledam povprečni tempo, sem letos očitno tekel enako kot lani. (leta 2010 namenoma nisem dal za primerjavo, ker ne vem kakšna je bila takrat dejanska razdalja). Z rezultatom čisto zadovoljen.

Letos so prvič povabili tudi Kenijce. Menda je čas, ki ga je dosegel zmagovalec, najboljši čas na kateremkoli slovenskem maratonu kadarkoli.

Kljub dobri organizaciji dogodka imam eno pripombo: Voda za tuširanje je bila mrzla.
 Preseren
Evo, meni je odlično uspelo, izboljšal osebni rekord za 13 minut, in priletel v cilj z 1:43 in drobiž, upal sem, da bom lahko zdržal z 1:45 zajcem in mi ga je uspelo še malo prehiteti :D :D
Ne vem, če je ravno dovoljeno tukaj, ampak da ne pišem vsega še enkrat, moje poročilo je tukaj na mojem blogu.
Uporabniški avatar
 RoKo
Odlična organizacija, :laola prireditev na nivoju. :laola (pohvalili so jo tudi tekači iz sosednje Hrvaške.)
Malo pred štartom se ugotovil, da potrebuje čip, seveda imam svojega, ki sem ga pozabil doma. Mimogrede povprašam na prijavni službi, v 30 sekundah je bilo vse urejeno. :clap:
Hvala vsem zaslužnim. :laola Tekači so okupirali Maribor, v okoliških lokalih je primanjkovalo strežnega osebja. :D
Uporabniški avatar
 tae
Maja, kje pa si ti med rezultati?
 storZ
Prvič na eko polmaratonu, čas pa 1:35:40 in popravek osebnega rekorda za 2 min in pol. Trasa razgibana kot sem uspel prebrati v prejšnjih poročilih, kar meni osebno ne ustreza ravno, če lovim čas, so pa zato organizatorji pripravili odlično vreme. Če samo pomislim v kakšnih vremenih sem se letos udeleževal tekov (kraški v dežju s snegom, radenci v orkanu, mozirje v peklu :) je bil to danes pravi balzam. Postaje super založene, oznake odlične, tako da se v mariboru med tekom celo nisem izgubil :lol: Tudi medalja izgleda super :) Če bo drugo leto čas dopuščal se absolutno vrnem.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA