Takla smo mel danes:
http://www.timingljubljana.si/rezultati ... 2362&tip=BVečini ljudi so številke dolgočasne, jaz pa jim v življenju dajem kar velik pomen. Moja najljubša številka je 23 (ker sem rojen 12.11. = seštevek datumov je moja številka). Zakaj pišem ta uvod? Zato, ker se bo marsikomu zdelo neumno, da pišem o številkah, namesto da bi o občutkih, okolici ali čem drugem. Enostavno sem bolj numerični človek in ne morem in nočem se spremeniti.
Skratka, to je bil moj 40. polmaraton v mojem tekaškem stažu (meni se zdi veliko, za marsikoga to ni nič).
Nazadnje sem bil na polmaratonu točno 3 mesece nazaj (15.6.2013 Mozirje). Zato nisem vedel kaj lahko pričakujem. Imel sem pač test kje sem trenutno s formo na polmaratonski razdalji.
To je bil moj 3. Eko polmaraton. Zanimiva primerjava z lani:
Leto,
Izmerjena razdalja,
čas,
tempo2012, 20,84 km, 1:21:46, 3:56 min./km
2013, 21,04 km, 1:22:57, 3:56 min./km
Če gledam povprečni tempo, sem letos očitno tekel enako kot lani. (leta 2010 namenoma nisem dal za primerjavo, ker ne vem kakšna je bila takrat dejanska razdalja). Z rezultatom čisto zadovoljen.
Letos so prvič povabili tudi Kenijce. Menda je čas, ki ga je dosegel zmagovalec, najboljši čas na kateremkoli slovenskem maratonu kadarkoli.
Kljub dobri organizaciji dogodka imam eno pripombo: Voda za tuširanje je bila mrzla.