Evo pripravniško poročilo.
Kot je že Jernej zapisal, sva bila daljšega uživanja deležna sama. Na startu ob 9h sta se nama pridružili še dve pripravnici, ki sta imeli v planu opraviti en krog. Bravo punci

, Branka je prvič občudovala lepote Donačke, Tanja ji je bila za vodičko-poklicna deformacija

.Z Jernejem sva se dogovorila, da prvi krog opraviva skupaj. Tako je moral poslušati še malo zgodovine in zemljepisa

, upam, da se je dalo zdržati, sem pač prevzela vlogo mentorja.Pri domu smo imeli okrepčevalnico,nad katero je bdel naš mladi rod

. V drugi krog stečeva vsak v svojem tempu, kmalu o Jerneju ne duha in ne sluha

. Da se ni izgubil, potrdi njegov vpis na vrhu Donačke. Ob vsakem prihodu do doma dobim sveže informacije o Jernejevi hitrosti in v petem krogu sem bila že malo ogrožena, da me prehiti

.V petem krogu na poti prehitim še štiri pripravnike, ki so prvi del pripravništva opravili v vinogradu pod Donačko, drugi del pa po gozdovih in pašnikih na Donački.Pri vzponu na tretji vrh,
v petem,zadnjem krogu, zaslišim pokanje vej in najprej pomislim na dve mladi srnici, ki ju na tem območju redno srečujem. Tokrat me je le nekaj metrov od poti v vsej svoji eleganci opazoval trop gamsov. Na drugem vrhu si tokrat vzamem čas za razglede in si za spust prihranim 15 minut. Nekaj sto metrov pred ciljem me pričakata Alja in Manja (mladi rod). Jernej je zaradi obveznosti odhitel domov in je bil zmagovalec

.
JERNEJ 5 krogov 4h 53min
HELENA 5 krogov 5h 45min
TANJA 1 krog 2h 45min
BRANKA 1 krog 2h 45min
Vreme je bilo več kot idealno za tek, vmes je nekajkrat priletelo nekaj kapljic dežja. Le-te so najverjetneje naročili tisti v vinogradih pod Donačko

. V vinogradih pa tiči tudi razlog za (ne)udeležbo iz domačih logov. V četrtek zvečer so se začele odpovedi, ki so se nadaljevale v petek.Kljub tako mali udeležbi volja ni izgubljena, ponovitve bodo, poiskati bo treba ustreznejši termin...
Zdavko, res škoda, da te ni bilo,sva te z Jernejem pogrešala, lahko prideš na popravnega
Ivan, Donačka čaka

Svoje bo dodal še Jernej (upam).
V številkah pomeni krog pripravništva 5,4km v dolžini in 450 vm.
lp Helena