Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Oj oj!
Makalu, škoda, da pripravništvo ne bo arhivirano, te bom pri mentorjih opravičila :) , za šiht pa za vsak slučaj napiši prošnjo, priporočila dopišemo :wink: .

Jernej, ti lahko svoj pogum posodiš še komu :wink: .

Danes je bila Donačka že rahlo jesensko obarvana, srečala sem nekaj gobarjev, jutri se obeta lep
dan, ki bi ga bilo škoda zamuditi. Vsi, ki še oklevate, ne bo nam hudo :D .
Se vidimo!
Kot bi bi rekel Zvonko, zavidam vama ta breg.
Mislim, da sta bila ta prava sladokusca Spodnje Štajerskih lepot.
Imel sem še zjutraj po opravljeni tržnici željo po eni turi, ki bi tudi mene napolnila in pri tem bi se vama pridružil pri par krogih.
Ampak bojazen, da nered vlečem še v naslednji teden in ostanem naslednji weekend brez ture je bila večja. Tako sem ostal doma pri pospravljanju ter čiščenju.

Hvala vnaprej, če še bosta kaj opisala o tem, kako sta vzdrževala koncetracijo med konicami kamnov ter kako so vas bukve pozdravljale.

Prijetno regeneracijo in blagoslovljen prihodnji teden obema.
Bravo Helena in Jernej!

:laola :laola

Verjamem, da sta uživala v lepotah Donačke in v samem teku.

Še naprej uspešno in lp. zvone

P.S.Škoda, da se je termin "pokrival", drugače bi se vam z veseljem pridružil.
Evo pripravniško poročilo.
Kot je že Jernej zapisal, sva bila daljšega uživanja deležna sama. Na startu ob 9h sta se nama pridružili še dve pripravnici, ki sta imeli v planu opraviti en krog. Bravo punci :clap: , Branka je prvič občudovala lepote Donačke, Tanja ji je bila za vodičko-poklicna deformacija :wink: .Z Jernejem sva se dogovorila, da prvi krog opraviva skupaj. Tako je moral poslušati še malo zgodovine in zemljepisa :wink: , upam, da se je dalo zdržati, sem pač prevzela vlogo mentorja.Pri domu smo imeli okrepčevalnico,nad katero je bdel naš mladi rod :clap: . V drugi krog stečeva vsak v svojem tempu, kmalu o Jerneju ne duha in ne sluha :D . Da se ni izgubil, potrdi njegov vpis na vrhu Donačke. Ob vsakem prihodu do doma dobim sveže informacije o Jernejevi hitrosti in v petem krogu sem bila že malo ogrožena, da me prehiti :clap: .V petem krogu na poti prehitim še štiri pripravnike, ki so prvi del pripravništva opravili v vinogradu pod Donačko, drugi del pa po gozdovih in pašnikih na Donački.Pri vzponu na tretji vrh,
v petem,zadnjem krogu, zaslišim pokanje vej in najprej pomislim na dve mladi srnici, ki ju na tem območju redno srečujem. Tokrat me je le nekaj metrov od poti v vsej svoji eleganci opazoval trop gamsov. Na drugem vrhu si tokrat vzamem čas za razglede in si za spust prihranim 15 minut. Nekaj sto metrov pred ciljem me pričakata Alja in Manja (mladi rod). Jernej je zaradi obveznosti odhitel domov in je bil zmagovalec :clap: .

JERNEJ 5 krogov 4h 53min
HELENA 5 krogov 5h 45min
TANJA 1 krog 2h 45min
BRANKA 1 krog 2h 45min

Vreme je bilo več kot idealno za tek, vmes je nekajkrat priletelo nekaj kapljic dežja. Le-te so najverjetneje naročili tisti v vinogradih pod Donačko :D . V vinogradih pa tiči tudi razlog za (ne)udeležbo iz domačih logov. V četrtek zvečer so se začele odpovedi, ki so se nadaljevale v petek.Kljub tako mali udeležbi volja ni izgubljena, ponovitve bodo, poiskati bo treba ustreznejši termin...
Zdavko, res škoda, da te ni bilo,sva te z Jernejem pogrešala, lahko prideš na popravnega :wink:
Ivan, Donačka čaka :D

Svoje bo dodal še Jernej (upam).
V številkah pomeni krog pripravništva 5,4km v dolžini in 450 vm.
lp Helena
hoja napisal/-a:
...
Ivan, Donačka čaka :D

Svoje bo dodal še Jernej (upam).
V številkah pomeni krog pripravništva 5,4km v dolžini in 450 vm.
lp Helena

Joj če bi vedel za gamske bi pa omagal. So že v zimski preobleki? Bele hlačke in siva barva ?

Donačka čaka ?
Na kaj pa? a) 24 ur Boč Donačka ali b) Rogatec - Sv. Duh na Ostrem vrhu ali c) ali pa trojstvo Spodnje Štajerskih treh kraljev oz. kralja in 2 kraljičen: Donačka-Boč-Konjiška v 24 urni izvedbi ?

Prijeten delovni teden in blagoslova ter jesenskega blagostanja v Haloške in Zgornje Sotelske griče...
hoja napisal/-a: V vinogradih pa tiči tudi razlog za (ne)udeležbo iz domačih logov. V četrtek zvečer so se začele odpovedi, ki so se nadaljevale v petek.Kljub tako mali udeležbi volja ni izgubljena, ponovitve bodo, poiskati bo treba ustreznejši termin...
lp Helena

Helena, pozdravljam organizacijo dogodka :cast1: , a kot sama praviš, je v tem času res veliko tekaških prireditev. Verjamem, da bo na naslednjem pripravništvu na Donački gori več tekačev, ljubiteljev narave. Ne obupaj, pokazala si veliko volje, zato le korajžno naprej.

Še moj predlog glede termina prireditve: zgodaj spomladi ali pozno jeseni, ko je malo više (še), že sneg :wink:

Vsekakor tudi čestitke vsem štirim za opravljen(-e) krog(-e) :clap: :clap: :clap: :clap:
Oj, tudi od mene čestitke, tri krat...za idejo, organizacijo in izvedbo :clap:

Meni so Haloze z Donačko zelo pri srcu in poznam traso.

Se popolnoma strinjam z Janijem ... zima ali pomlad bi bla dobra (morda boljša) termina... :idea: ampak samo ne v začetku februarja, ko se trte režejo :D
Hvala za vse vzpodbudne besede in dobronamerne predloge glede termina naslednjega pripravništva :D . Se strinjam, konec jeseni ali v začetku pomladi, ampak letos se je jesen šele začela, tako da..... :wink: .

Če bo imel kdo željo opraviti kak trening po obronkih haloškega gričevja s primesjo kozjanskih pobočij, se lahko zmenimo, pripravlja se KLUB PRIPRAVNIKOV DONAČKE.
Pogoj za članstvo so najmanj trije opravljeni krogi po progi pripravništva v času 6ih ur.
Podrobnosti bodo sledile :D .

Drugače pa Donačka čaka, lahko je izhodišče za mnogo ultra variant:
- morda enkrat kot start za K-24 :lol:
-Donačko preko Boča kot podaljšek Kamniško-Savinjskih Alp povezati z najvišjim vrhom
Grintovcem :lol:
Idej je več kot preveč :wink: .

Hvala Jerneju za lep opis. Upam, da bo pri naslednjem "pripravništvu" pripomogel k lažji odločitvi za udeležbo še kakega tekača ali pohodnika, cena startnine bo ostala nespremenjena :wink: .
Lp Helena
klas napisal/-a:
Se popolnoma strinjam z Janijem ... zima ali pomlad bi bla dobra (morda boljša) termina... :idea: ampak samo ne v začetku februarja, ko se trte režejo :D

...namig za 5.4.2014 - kaj pa kot "nadomestek" 6-ih ur Kališča? :D :D
Za eno rahlo razmigavanje pred Istro :wink:

Trasa in pogoji enaki kot septembra.
Javite :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA