- 04 Okt 2013, 13:42
Arabo Napisal/-a:Mislim, da je tudi 60 km tedensko za maraton premalo.
Jaz delam plan za 5km tek in jih imam tudi po več kot 70 na teden (vedno pa nad 60).
V eni temi, kjer je naš as "tae" opisoval svoje treninge za 5 km in kasneje 10 km, pa je bilo napisano, da naj bi tedensko delal vsaj 3xrazdaljo, ki jo nameravaš preteči, to pomeni, da bi moral v bazi za maraton delati vsaj po 100 km tedensko.
špela* Napisal/a: Ja, če si profesionalni športnik.
Če si amater, imaš (ponavadi) še službo in druge obveznosti, tako da bi te tak ritem čisto preveč izčrpal in bi na maraton šel utrujen (če bi sploh zmogel takšne treninge!).
Če tega ne moreš nikakor storiti, potem odsvetujem udeležbo na maratonu oziroma katerem koli teku.
Drugače pa sem tudi sam amater oz. rekreativec (z ne preveč dobrimi časi oziroma rezultati) z dvema otrokoma in službo. Čas pa sem si našel (to je sicer bilo že večkrat predelano na forumu), kakor sem lahko (tek ponoči, zgodaj zjutraj,....), pač ko gre.
Če se pa za nekaj odločiš, menim, da ne sme biti polovičarstva. Zadevo je potrebno speljati in ne iskati bližnjic ali olajšav, sploh pa ne opravičil za neopravljene zadane si cilje. Rezultat bo zagotovo razočaranje ali "muka" pri tekmi (predvsem z vidika, da veš, da si storil vse, kar je v tvoji moči za dosego cilja). Sama tekma pa je rezultat predhodno vloženega truda in odrekanja.
Še posebej pa za tek, ki zahteva reorganizacijo celotnega življenja.
Nazadnje spremenil Arabo, dne 04 Okt 2013, 13:51, skupaj popravljeno 2 krat.