Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ROSI64
Po par letnem predahu spet na tem teku :D letos na 21 km :D
To je bila moja druga tekma letos, oziroma prva po 9 mesecih :D
Da sem se za ta tek odločil je bilo kar nekaj za-jev:
:arrow: prilika za en hiter trening 14 dni pred LM
:arrow: tek blizu mojega doma, cca 2km
:arrow: nizka startnina 5€ pred prijava, na tekmi 8€
edina slabost tega teka zame je teren, :( ki mi ne ustreza najbolj; makadam, kolovozi, trava, blato, luže... teren gor dol, vijugasta proga.

Začelo se je z rahlo zamudo (4min). Postavil sem se bolj spredaj, pok pištole in gremo. :laola Začetek zelo hiter, držim se prvih tekačev, a po cca 300 m pogledam na uro :shock: tempo med 3:15 - 3:30 min/km :shock: Takoj mi šine v glavo, oj prehitro, pa še na 21km grem, nekateri spredaj pa verjetno samo na 13km, zmanjšam tempo. :lauf: Dobim svoj ritem, ki mi je glede na teren nihal od 4:20 do 4:40 min/km in tudi povprečje je bilo potem 4:30 min/km, čas teka 1:26:22, kar je zadostovalo za 2. mesto v kategoriji :juhuhu:

S tempom in tekom sem zelo zadovoljen. :D
Dolžina proge je za 2 km krajša, tako da je bilo namesto 21 km dolžina 19,2 km.

Udeležilo se nas je kar nekaj članov :TF) lepo vas je bilo videti. :D
Uporabniški avatar
 ROSI64
Andreas napisal/-a:Čestitam. Ima kdo rezultate? Lp Andreas

Upam, da jih bo organizator objavil na njihovi strani, :wink: glede na to da letos ni meril Timing :(
Uporabniški avatar
 chazhmy
Po dolgem času sem se spet udeležil ene tekaške dirke, zato je bila 12-ka najbolj logična izbira. Odtekel sem tekaški pripravljenosti primerno, natanko v tempu, ki sem ga tudi planiral. Cilj je bil odteči pod 1 uro, kar mi je tudi uspelo.

Glede same organizacije pa takole: vse pohvale za prijaznost in postrežbo - pijače in sadja je bilo več kot dovolj. Tudi okrepnih postaj, glede na to, da ni bilo vroče. Proga je bila solidno označena, tudi za take, ki je nismo že od prej poznali.

Kar se pa tiče prijav, sem bil pa precej razočaran. Zmeda je bila že, ko še ni bilo največjega navala. Blagajna je bila definitivno na napačnem mestu, za hitrejši potek bi morala biti pri prvi mizi. Ali pa vsaj bolje označeno, da bi te puščice vodile najprej k blagajni. Nekaj zmede je bilo tudi s prijavnicami, veliko se jih je prijavljalo šele na licu mesta, kar takoj povzroči vrsto. V zdajšnji elektronski dobi mislim, da se vsaj 90% tekačev lahko prijavi elektronsko (mimogrede, prijavnice v wordu so zelo nerodne, zakaj ne bi naredili npr. google docs obrazca?).
Pri rezultatih pa spet ozko grlo. Ročno vnašanje in pretipkavanje na računalnik, iskanje po prijavnicah ... Sam imam kar nekaj izkušenj z merjenjem časov na dirkah in urejanjem rezultatov in z dobro pripravljeno excel tabelico je zadeva urejena v največ 15 minutah. Na netu pa smo jih imeli že pred večerom, spet stvar, ki ti ne vzame več kot 5 minut.

Upam, da nisem preveč ostro skritiziral, nisem mislil nič slabega, le dobronamerni nasveti za prihodnja leta, da bodo stvari potekale bolj gladko. Čakanje v vrstah za prijavo je za večino tekačev res moreče in lahko zelo skrajša čas za ogrevanje.

LP
Lepo organizirana tekma, pa še zelo blizu. Pijače je bilo dovolj, vreme je bilo tudi ustrezno :-) Dva tekača in mene je na progi zavedel eden od usmerjevalcev, ker nas je poslal v tretji krog pri krožnem delu. Pa je bilo takoj 500 m več proge :-(
Glede merjenja časa in objave rezultatov se strinjam s predhodnikom, to je delo za 15 minut, ne za dve uri.
Se vidimo spet prihodnje leto :)
Uporabniški avatar
 bojank
Tudi jaz sem se po nekaj letih spet udeležil tega teka. Z vremenom smo imeli srečo, saj luž in blata praktično ni bilo. Organizatorji so se potrudili, kolikor se je dalo in zaslužijo pohvalo (npr. odličen čaj na cilju). Za kaj več jim je manjkalo že v pripravi teka. Pri tolikih kategorijah in številu udeležencev (cca 180), je "peš" računanje že zgodovina. Najbolj sem pogrešal objavo rezultatov pred razglasitvijo. Pa verjetno ne samo jaz. Razglasitev s podeljevanjem medalj je bilo bolj klavrno, saj je večina dobitnikov že odšla domov.
Verjamem, da bodo organizatorji tudi na tem področju kaj ukrenili in bo že naslednje leto drugače.
 spela*
Tokrat sem tek zamudila, čeprav je štel kot državno prvenstvo novinarjev. Druge obveznosti ... :(
Tolažila sem se s tem, da "je bilo talo ali tako blatno in mokro" ... :lol:

Pa drugo leto!
Uporabniški avatar
 Forrest
Čestitke,Rosi :clap:. Treningi na barjanskem zraku so obrodili sadove :D
Sem pa žal ugotovil,da sem boljši zajček in mentor,kot tekač.
Moja :heart je namreč zmagala v svoji kategoriji na svojem prvem teku :shock:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA