Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Fotr napisal/-a:Saj nimam nič proti boksom, samo štart naj bo za vse naenkrat, četudi zadnji tekači do starta rabijo deset in več minut. Samo kar so pa včeraj počeli, je pa čista neumnost, da ne rečem zajebancija. Tekači v boksu, kjer sem bil, smo morali počakati okoli 500 m pred ciljem, da je skupina iz boksa pred nami štartala in da je njihov zadnji tekač prečkal startno črto. Potem je cela skupina iz boksa šla teh 500 m peš do startne črte in tam počakala na start. Skratka vsaka skupina iz svojega boksa je morala počakati, da so preko štartne črte odtekli vsi tekači pred njo, potem so šli skupinsko peš do štarta, štartali in tako naprej. To pa je bedarija.

Morda je tako po eni strani vseeno bolje? Vsaka skupina tako namreč odteče isto razdaljo (ne pa da bi, npr. skupina iz pete cone imela še dodatnih 300 metrov), hkrati pa je posledično tudi manj gneče, ker so vmes med starti premori? Mislim, da imajo tako ponekod urejeno tudi v tujini (teki BUPA v VB?). Ker se, razen za prva mesta seveda, šteje neto čas, se tako ne izgubi na končnem rezultatu, hkrati pa se omogoči večja pretočnost proge. Ali pa sem kaj izpustil oz. je tisto čakanje in hoja do starta izpadla kot povsem nepotrebna?
No, zaradi kritik so malo popustili...sedaj lahko vtipkaš svojo številko in vidiš svoj rezultat. Hkrati so pa onemogočili gledanje prijavne liste, da ne moreš pogledat štartnih številk za koga drugega. Zvito...
oven napisal/-a:nono foter, pomiri se :D

Glede spremljevalnih ekip se nekako strinjam oz. ne vem kako imajo to porihtano tile "pro" tekači in ekipe.
Štartninte so logično višje tik pred maratonom.
Organizator ima veliko manj dela, če se 80% ljudi prijavi mesece prej kot pa zadenj trenutek...Morajo vedet približno udeležbo že zaradi hrane in nagrad in vsega ostalega....
Če prijave nebi bile tako nabite teden pred dogodkom, bi se pa že spet bunli ker bi torb in majic zmanjkalo, pa čeprav ste pošteno plačali štartnino.
Glede boxov pa nem zgubljav besed...
Na kratko, to je nekaj najbolšega kar se lahko zgodi na maratonih kjer je veliko število udeležencev.
In ja, folk ovira drug drugega, hitri počasne in obratno.

V celoti se strinjam s tabo.
Tudi v tujini je tako, da so zgodnejše prijave pač cenejše. Zakaj pa se nihče ne pritožuje nad tem, da so letalske vozovnice lahko nekajkrat cenejše, če jih kupiš dovolj zgodaj? :!:

Glede boksov pa se tudi ne strinjam s Fotrom. prav je, da je proga pretočna, zato je prav, da nanjo ne spustijo vseh naenkrat. Šteje pa tako ali tako neto čas.
spela* napisal/-a:Tudi v tujini je tako, da so zgodnejše prijave pač cenejše. Zakaj pa se nihče ne pritožuje nad tem, da so letalske vozovnice lahko nekajkrat cenejše, če jih kupiš dovolj zgodaj? :!:

V tujini je lahko marsikaj, tukaj pa teče beseda o Ljubljanskem maratonu. Niso zgodnejše prijave cenejše, ampak so kasnejše prijave dražje. Startnina za zgodnejše prijave je realna cena stroškov organizatorja. Če mu vse tegobe poznejših prijav pokrije višja stratnina, tudi v redu. Dvakrat višja stratnina pa ne pokrije samo njegovih tegob, ampak še kaj drugega. Tega pa ni mogoče primerjati z vozovnicami letalskega prevoznika, ki je podjetje in mora poslovati z dobičkom. Razen seveda Adria Airwaysa, ki je po mnenju uglednega ekonomista Tajnikarja tu zato, da nas prevaža in ne zato, da bi imelo dobiček. Virant je verjetno moral zelo zgodaj kupiti letalske vozovnice, da jih je dobil tako poceni.
spela* napisal/-a:Glede boksov pa se tudi ne strinjam s Fotrom. prav je, da je proga pretočna, zato je prav, da nanjo ne spustijo vseh naenkrat. Šteje pa tako ali tako neto čas.

S takom načinom starta kot so ga izvedli včeraj ni proga popolnoma nič bolj pretočna, saj tudi pri naenkratnem startu tekači iz zadnjih boksov ne morejo prehitevati tiste pred njim. če pa se kakšnemu posreči, pa ni zaradi tega nobene gužve. Tu prejšnja leta ni bilo nobene gneče zaradi skupnega starta.
No fino res, pika na i :arrow: sem šel pogledat svoj rezultat na Timing in sem celo DNF, ker mi manjka zadnji ciljni čas, pa čeprav je nedvoumno, da sem čez cilj prišel za kar imam kar nekaj prič, sled GPS, majico, medaljo :evil:
Kličem na Timing, se mi sploh noben ne oglasi. Ali ima mogoče kdo kak mail od njih, da jih kontaktiram (ker objavljenega nimajo) ? Če mi ne popravijo rezultata, mene LM v tekmovalnem smislu ne vidi več :!:
Fotr napisal/-a:V tujini je lahko marsikaj, tukaj pa teče beseda o Ljubljanskem maratonu. Niso zgodnejše prijave cenejše, ampak so kasnejše prijave dražje. Startnina za zgodnejše prijave je realna cena stroškov organizatorja. Če mu vse tegobe poznejših prijav pokrije višja stratnina, tudi v redu. Dvakrat višja stratnina pa ne pokrije samo njegovih tegob, ampak še kaj drugega. Tega pa ni mogoče primerjati z vozovnicami letalskega prevoznika, ki je podjetje in mora poslovati z dobičkom. Razen seveda Adria Airwaysa, ki je po mnenju uglednega ekonomista Tajnikarja tu zato, da nas prevaža in ne zato, da bi imelo dobiček. Virant je verjetno moral zelo zgodaj kupiti letalske vozovnice, da jih je dobil tako poceni.

Kot prvo je seveda vprašanje realnih prihodkov in odhodkov take prireditve. Sam jihj ne poznam, bi jih pa bilo dobro videti, če so kje na voljo in potem bi imeli boljšo sliko glede stroškovnih postavk.

Četudi bi lahko iz teh podatkov sklepali, da je startnina v zadnjem prijavnem roku postavljena previsoko, pa še vedno ostaja dejstvo, da (pa naj bo to prav ali ne) ljubljanski maraton kot tak verjetno ni neprofiten javni zavod, ampak običajna prireditev, ki jo izvaja MOL in si zato pač lahko izmisli svoje pogoje (prijavljalni roki, cene ipd.). V tem smislu načeloma prirediteljem ne moremo ničesar očitati, ker nimajo a priori postavljenih obveznosti glede cene in rokov. To pa seveda ne pomeni, da na njih ne moremo apelirati, kot to v svoji objavi počneš sam, da naj premislijo razpored prijavljalnih rokov (jih morda premaknejo nekoliko naprej) in ceno v zadnjem prijavljanjem roku (jo znižajo, še posebej glede na trenutno ekonomsko situacijo).

Tako da ja, tudi meni osebno se zdi tolikšen skok prijavnine v zadnjem roku prevelik, pa naj bodo cene tujih maratonov dvakrat višje kot pri nas, 75 € je preveč denarja in se strinjam, da bi bilo dobro, če bi to ceno nekoliko spustili.

EDIT: glede na to, da maraton organizira MOL, bi podatki gotovo morali biti razpoložljivi v kakšnem letnem poročilu.
Samo a ni logično, da poznejša prijava, ki je 2x dražja odžene stran 99% tekačev?
No, to je cilj organizatorja, da bi se jih čem več prijavlo prej in čim manj poznej...
Secer se pa €€ tudi ne brani kdo ane :wink:
Drgače je pa proračun 850k€..sem nekje bral...

Misho...jest sem jim lani težil po FB, jaz pa še par oseb....nekaterim so vse uspešno porihtali...
Meni secer ne, ker sem šele pozneje začel razmišljat o vsem tem, in sem opazil, da čipa ni na copatu, kjer bi moral biti.....hja....to so pa salomonke in čipi in nesposobnost :D
oven napisal/-a:Misho...jest sem jim lani težil po FB, jaz pa še par oseb....nekaterim so vse uspešno porihtali...
Meni secer ne, ker sem šele pozneje začel razmišljat o vsem tem, in sem opazil, da čipa ni na copatu, kjer bi moral biti.....hja....to so pa salomonke in čipi in nesposobnost :D

To pa je bil "aha" trenutek :)

Spela, čestitke, seveda.
Kličte na 01 234 80 00 in jim mal zatežite. Pa ne se pri prvi gospodični zadovoljiti, zahtevajte, da vas vežejo naprej.

Mislim, da mi je potem Gojc dvignil. Citiram: "Ni bilo nobenega napada na stran - tega nismo zapisali, ste narobe razumeli. Rezultate smo preprečili zaradi tega, ker je Delo napovedal, da bo objavil rezultate. Imamo pa pogodbo z Dnevnikom. Zato smo onemogočili objavo rezultatov."

Pa še ene 10xkrat je ponovil, da o napadih na njihovi FB stran sploh ni nič zapisano.

Na FB pa seveda ravno o tem piše
Zaradi nepredvidenih udorov na našo stran bodo rezultati objavljeni v celoti po izidu Dnevnikove priloge IN.

Kdo ima koga za norca?

Torej kličte na 01 234 80 00 in zahtevajte, da vežejo naprej. Naj si zapomnejo te dni.
Jupi, Slika Špela, tebi pa vse rata. :mrgreen: Prepovedano kolesarsko spremstvo si privoščiš, dobro ti gre na progi, no, le veter ti malo ponagaja, zadovoljna si, izžrebana si ... Čudne stvari se dogajajo. :shock: :shock: :shock: A je s tabo vse v redu? :--
Ma, dej, povej mi, kolk si imela številko, da te dobim v rezultatih in pogledam, če bi te nemara zaradi burje lahko jast prehitela? Ker proti vetru gre pa meni very fejst... :lol: :D :laola Ta je pa zaresen! :laola
Bom še klical in vztrajal naprej. Če kaj, sem trmast in vztrajen. Čip sem imel na desnem gležnju na traku za čip, tako kot vsaj 40% vseh ostalih tekačev. Če mi je zabeležilo čas na čisto vseh 5 km razdaljah, ne vem zakaj mi ne bi na cilju. Pa mi zgleda ni. Mogoče sem bil pa prehiter :lol: Ma jbg, takle mamo. Vseeno pa ostaja grenak priokus :roll:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA