- 28 Okt 2013, 13:21
Morda je tako po eni strani vseeno bolje? Vsaka skupina tako namreč odteče isto razdaljo (ne pa da bi, npr. skupina iz pete cone imela še dodatnih 300 metrov), hkrati pa je posledično tudi manj gneče, ker so vmes med starti premori? Mislim, da imajo tako ponekod urejeno tudi v tujini (teki BUPA v VB?). Ker se, razen za prva mesta seveda, šteje neto čas, se tako ne izgubi na končnem rezultatu, hkrati pa se omogoči večja pretočnost proge. Ali pa sem kaj izpustil oz. je tisto čakanje in hoja do starta izpadla kot povsem nepotrebna?
Fotr napisal/-a:Saj nimam nič proti boksom, samo štart naj bo za vse naenkrat, četudi zadnji tekači do starta rabijo deset in več minut. Samo kar so pa včeraj počeli, je pa čista neumnost, da ne rečem zajebancija. Tekači v boksu, kjer sem bil, smo morali počakati okoli 500 m pred ciljem, da je skupina iz boksa pred nami štartala in da je njihov zadnji tekač prečkal startno črto. Potem je cela skupina iz boksa šla teh 500 m peš do startne črte in tam počakala na start. Skratka vsaka skupina iz svojega boksa je morala počakati, da so preko štartne črte odtekli vsi tekači pred njo, potem so šli skupinsko peš do štarta, štartali in tako naprej. To pa je bedarija.
Morda je tako po eni strani vseeno bolje? Vsaka skupina tako namreč odteče isto razdaljo (ne pa da bi, npr. skupina iz pete cone imela še dodatnih 300 metrov), hkrati pa je posledično tudi manj gneče, ker so vmes med starti premori? Mislim, da imajo tako ponekod urejeno tudi v tujini (teki BUPA v VB?). Ker se, razen za prva mesta seveda, šteje neto čas, se tako ne izgubi na končnem rezultatu, hkrati pa se omogoči večja pretočnost proge. Ali pa sem kaj izpustil oz. je tisto čakanje in hoja do starta izpadla kot povsem nepotrebna?