oven napisal/-a:Ali uporablja kdo gnojilo BIO ALGEEN? Ga baje še kar hvalijo pa me zanima, če se splača kupit...ni tak poceni 
Jaz sem to leto prvič ''na veliko'' gojil čilije. Sem zelo zadovoljen s temi pekočimi lepotci. Prav očarali so me. Od vzklitve, do prvih cvetov, prvih plodov in zorenja. Na koncu pa nagrada>trgatev
Tudi žena ima sedaj zelo rada pekoče. Najbolj uporabljava pekoče oljčno olje in zmlete čilije za posip.
Naslednje vrste sem razvajal v l.2013:
- habanero (odličen, zelo pekoč, najboljši za omakce delati ali sušene v oljčno olje namakati, dva teglca imam na prezimovanju)
- bolivian raibow (zelo lep, gmičast cca.40cm, mali raznobarvni plodovi)
- mirasol (navzgor obrnjeni srednje veliki in srednje pekoči, zelo dobro rodijo)
- pimiento de padron (veliki, mesnati španski najbolj znani čiliji, srednje do malo pekoči, dobri za polnjenje in pečenje na žaru)
- jalapeno (eni najbolj znanih čilijev na svetu, malo pekoči, širok spekter uporabe...)
- basket of fire (mini čiliji, mali 20-30cm visok grmiček, primerni tudi za na okenske police kot okras, pečejo kar ornk

)
Uporabljal sem gnojilo bio algeen. Menim, da je bolj kot gnojilo bila pomembna izbira kvalitetne zemlje in prava velikost teglcev, pa seveda redna nega in redno pogovarjanje z rastlinami

No, seveda se je tudi gnojilo čisto ok obneslo.
Aja> pa od vzklitve do preselitve ven v maju sem jih imel v mini rastlinjaku pod ''cool white'' lučko, ki se je izkazala zelooo dobro
Za naslednje leto se bom specializiral po prioritetah na:
1. Habanero
2. Bolivian rainbow
3. Jalapeno
4. Basket of fire
Sem pa izmenjal kar nekaj semen s prijatelji in dopisniki s foruma>
http://rastline.mojforum.si/rastline-about10511.html.
Tako bom testiral še nekaj novih.
Sadil jih bom pa 1.mesec prej kot lani, to je konec januarja.
Pa veliko pekočih užitkov v letu 2014.
švicati v naravi je vzburljivo