teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 pajo
Začela se bo počasi sezona sajenja čilijev :D . Malo še počakam. Sedaj jih bo nekje 60 različnih vrst. Od čisto nedolžnih pa do prvakov. 1 500 000 do 2 000 000 scovilov. :lol: Prihaja še 10 x 4 m rastlinjak, da bo bolj z veseljem rastlo vse skupaj.Če bo šlo vse po sreči bi znalo biti še zanimivo in res dobro pekoče.
Uporabniški avatar
 pajo
oven napisal/-a:Ma kam daš ti tolk robe ej 8)

Ni panike. :D Krog ljubiteljev takega ali drugačnega čilija se samo širi. Ko virus. No v bistvu je res dober ker viruse uničuje. Saj to pa ti je znano a ne? :wink:
Uporabniški avatar
 oven
Šotne tabletke včera naročil :P Seme pa Penis(manj pekoč) in Moruga Scorpion(baj da zelo pekoč) :P
Pajo, maš viška kakšno seme?
Drgače js jim mam kar na balkonu, zgleda lepše kot rože :P Lepo pisano je 8)
 stari bor
Me je poleti vprašal en frend,če bi poskusil Nino Morić.Sem rekel :seveda,kdo jo pa ne bi.
Pa mi je dal en feferon.Po tistem me Nina Morić ne zanima več,pravzaprav niti slišat nočem več zanjo.Sicer bi pa lahko vedel,da povzroča samo težave.In to hude. :hello:
Uporabniški avatar
 pajo
oven napisal/-a:Šotne tabletke včera naročil :P Seme pa Penis(manj pekoč) in Moruga Scorpion(baj da zelo pekoč) :P
Pajo, maš viška kakšno seme?
Drgače js jim mam kar na balkonu, zgleda lepše kot rože :P Lepo pisano je 8)

Šotne tablete? Ne se mi ni obneslo. Letos grem z tem. Več takih.
Slika
Neki bi še našlo. Pošlji naslov na ZS. Važno, da čim bolj peče :D ali malo mešano na žaru? Mislim na semena. :roll:
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ja potem pa bi morda kdo od vase obelodanil ali raziskal od kod to, da je danes mednarodni dan pekočih jedi ?
Jaz sem samo slišal, bi pa me zanimalo kako nastane ideja za takšen dan :).
Uporabniški avatar
 oven
Ali uporablja kdo gnojilo BIO ALGEEN? Ga baje še kar hvalijo pa me zanima, če se splača kupit...ni tak poceni :?
Uporabniški avatar
 thinkblue
Jaz sem si nabavil tega in moram reči da ŽGE KOT PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP ;)

Slika
Uporabniški avatar
 gumpy
oven napisal/-a:Ali uporablja kdo gnojilo BIO ALGEEN? Ga baje še kar hvalijo pa me zanima, če se splača kupit...ni tak poceni :?

Jaz sem to leto prvič ''na veliko'' gojil čilije. Sem zelo zadovoljen s temi pekočimi lepotci. Prav očarali so me. Od vzklitve, do prvih cvetov, prvih plodov in zorenja. Na koncu pa nagrada>trgatev :clap:
Tudi žena ima sedaj zelo rada pekoče. Najbolj uporabljava pekoče oljčno olje in zmlete čilije za posip.

Naslednje vrste sem razvajal v l.2013:
- habanero (odličen, zelo pekoč, najboljši za omakce delati ali sušene v oljčno olje namakati, dva teglca imam na prezimovanju)
- bolivian raibow (zelo lep, gmičast cca.40cm, mali raznobarvni plodovi)
- mirasol (navzgor obrnjeni srednje veliki in srednje pekoči, zelo dobro rodijo)
- pimiento de padron (veliki, mesnati španski najbolj znani čiliji, srednje do malo pekoči, dobri za polnjenje in pečenje na žaru)
- jalapeno (eni najbolj znanih čilijev na svetu, malo pekoči, širok spekter uporabe...)
- basket of fire (mini čiliji, mali 20-30cm visok grmiček, primerni tudi za na okenske police kot okras, pečejo kar ornk :evil: )

Uporabljal sem gnojilo bio algeen. Menim, da je bolj kot gnojilo bila pomembna izbira kvalitetne zemlje in prava velikost teglcev, pa seveda redna nega in redno pogovarjanje z rastlinami :D No, seveda se je tudi gnojilo čisto ok obneslo.

Aja> pa od vzklitve do preselitve ven v maju sem jih imel v mini rastlinjaku pod ''cool white'' lučko, ki se je izkazala zelooo dobro :!:

Za naslednje leto se bom specializiral po prioritetah na:
1. Habanero
2. Bolivian rainbow
3. Jalapeno
4. Basket of fire

Sem pa izmenjal kar nekaj semen s prijatelji in dopisniki s foruma>http://rastline.mojforum.si/rastline-about10511.html.

Tako bom testiral še nekaj novih.
Sadil jih bom pa 1.mesec prej kot lani, to je konec januarja.
Pa veliko pekočih užitkov v letu 2014.
Uporabniški avatar
 pajo
thinkblue napisal/-a:Jaz sem si nabavil tega in moram reči da ŽGE KOT PIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP ;)

Slika

Je še hujša zadeva. Ravno konec decembra sem jo pri bratu sprobal. Bom pa sigurno naredil teke omake letos. Samo naj mi Moruga dobro raste.
 burninforyou
sam obožujem pekoče stvari, čili omake so kar pogost dodatek k mojim jedem...kupim jih v škofji loki, čili pipp semizdi da se imenuje...omake so božanske vendar res pekoče :oops:
Uporabniški avatar
 pajo
Bomo videli kako naj bi moje letos pekle. Drugače pa je jutri dan x za sejanje čilijev. Potem pa čakam,čakam... :roll:
Uporabniški avatar
 gumpy
Pa še update o mojh letošnjih pekočih prijateljih.
-sadil sem jih 9.2.14
-vrste: habanero, basket of fire, bolivian rainbow, chile de Arbol, apače
-vsi so pod lučko po 16 ur/dan (nekaj jih je tudi na okenski polici, vendar je razlika v rasti očitna!)
-zaenkrat lepo napredujejo
-družbo jim dela več vrst mini balkonskih paradižnikov

Slika
Uporabniški avatar
 pajo
gumpy se lahko samo slikam proti tebi. Seveda jih nimam pod lučjo in je razlika kot dan in noč. Ampak... Prihaja rastlinjak 4 x 9,60 m potem pa bo druga pesem. No že tole sonce , ki je napovedano za te dni bo super. Morugo sem dal še kaliti v petek gre v zemljo. V nekih lončkih jo je nekaj pobralo pa bomo probali še malo jih posejati.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA