Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Je bil danes sploh kdo v Sežani :roll: :mrgreen: :wink:
Če nihče ne piše poročil, si jih pa sposodimo: http://www.ljudstvotekacev.si/sl/
In še Japljeva galerija: https://plus.google.com/u/0/photos/1038 ... 3922540065
Tokrat v Sežani na sprehodu. Za krajšo progo porabila več kot eno uro. Glede na to, da se že po nekaj stopnicah močno zadiham ... :roll:
Je bilo pa hecno, kako je uradni napovedovalec pred startom rekel, da "vreme ni slabše kot lani" - ja, saj slabše kot lani pa res ni moglo biti. :shock: :lol:
Moja peta udeležba na tem polmaratonu in verjetno ne zadnja. Kar se tiče vremena - sreča spremlja hrabre. Prva polovica do Bazovice je bila precej vetrovna, tako da sem se s pridom posluževal kolesarske taktike - teka v zavetrju. Od tam naprej je veter pritiskal pretežno v hrbet in je letelo bistveno bolje, vendar le nekje do 15. km, ko trasa zavije malce navzgor po makadamu. Noge niso več stekle kot je treba. Vseeno sem do cilja prispel nekje v planiranem času, pod 1:30, dosegel pa 1:28:48. Ravno dovolj hitro, da sem prišel do avta in se preoblekel, ko je pričelo poleg vetra še pošteno liti z neba.
Torej vreme sicer muhasto, kar je skoraj pravilo na MKM, ampak to ni preprečilo dobrega vzdušja, ki je vladalo na tem teku. Veliko zaslugo imajo pri tem sigurno tudi organizatorji, ki znajo speljati zgledno in tekočo prireditev.
:laola
Odtekla letošnji prvi polmaraton (tretji nasploh) in zelo zadovoljna z rezultatom. Izboljšala sem svoj osebni rekord in ga končno spravila pod 2 uri - kljub zelo močnemu vetru v prvem delu in kar ornk zalivanju v zadnjem delu.

Sežana in njena okolica, oboje je čudovito. Tud če piha :). Še pridem.
Po debaklu v Palmanovi novembra, ko me je zaradi prehitrega starta totalno sesulo od 15. km dalje in me je v zaključku tekme prehitelo vsaj 300 tekačev, sem tokrat poskusil nekaj čisto drugega: startal sem čisto na koncu tretje skupine - zadnji in počasi tekel zadnji proti klančku, misleč, da se bo cesta sprostila na razcepu med 10 in 21 km. Vseeno sem se malce uštel. Idealno bi bilo, da bi na startu počakal še 2 - 3 minute, tako pa sem precej cikcakal in izgubljal energijo. No, po dveh kilometrih sem šel v svoj ritem in počasi prehiteval počasnejše. Malo je bilo zoprno le na odseki, kjer je pihalo in sem bil - solo pač - brez zavetrja. No, do konca me je prehitelo le nekaj tekačev, meni pa se je prvič zgodilo, da v zadnji četrtini nisem štel kilometrov do cilja. Najprej sem obšel zajčka za 1:59, pa potem še tistega za 1:49,pa v lov naprej...trasa je bila prekratka oziroma startal sem pač zadaj. Na progi sem videl dokaj znanih obrazov, preskočil v zaključku zadnjo osvežilno postajo in v zadnji kilometer. Zadnjih 250 m je bila poslastica, sprint v cilj, ki pa ga na videu ni, ker so v tistem času nadebudni harmonikarji razregovali meh.
Na koncu čas 1:38:26,kar je skoraj minuta in pol hitreje od lani, vendar z bistveno manj muke. Sledila je še obvezna analiza s prijatelji ob pivu, nato pa počasi domov. Se vidimo naslednje leto.
Tudi jaz sem že nekajkrat tekel v Sežani in danes je bil to moj, kljub muhastem vremenu, daleč najboljši tek v Sežani... Svoj predlanski čas 1:36:38, lani 1:38... sem krepko izboljšal... 1:30:58... :D :juhuhu: ... Tako da sem z prvim uradnim letošnjim nastopom zelo zadovoljen :D ...
Čestitke tudi vsem ostalim borcem na progi, ki ste se borili proti kraškemu vetru in uspešno pritekli do cilja... :laola

Lepo se imejte in uživajte v teku... :lauf:
spitzpark napisal/-a:Po debaklu v Palmanovi novembra, ko me je zaradi prehitrega starta totalno sesulo od 15. km dalje in me je v zaključku tekme prehitelo vsaj 300 tekačev, sem tokrat poskusil nekaj čisto drugega: startal sem čisto na koncu tretje skupine - zadnji in počasi tekel zadnji proti klančku, misleč, da se bo cesta sprostila na razcepu med 10 in 21 km. Vseeno sem se malce uštel. Idealno bi bilo, da bi na startu počakal še 2 - 3 minute, tako pa sem precej cikcakal in izgubljal energijo. No, po dveh kilometrih sem šel v svoj ritem in počasi prehiteval počasnejše. Malo je bilo zoprno le na odseki, kjer je pihalo in sem bil - solo pač - brez zavetrja. No, do konca me je prehitelo le nekaj tekačev, meni pa se je prvič zgodilo, da v zadnji četrtini nisem štel kilometrov do cilja. Najprej sem obšel zajčka za 1:59, pa potem še tistega za 1:49,pa v lov naprej...trasa je bila prekratka oziroma startal sem pač zadaj. Na progi sem videl dokaj znanih obrazov, preskočil v zaključku zadnjo osvežilno postajo in v zadnji kilometer. Zadnjih 250 m je bila poslastica, sprint v cilj, ki pa ga na videu ni, ker so v tistem času nadebudni harmonikarji razregovali meh.
Na koncu čas 1:38:26,kar je skoraj minuta in pol hitreje od lani, vendar z bistveno manj muke. Sledila je še obvezna analiza s prijatelji ob pivu, nato pa počasi domov. Se vidimo naslednje leto.

Joj, kakšna škoda. Vsa Slovenija je pred TV čakala posnetek tvojega sprinta,pol pa nič. Razočaranje je ogromno. :evil:
Zame je bil mkm14 sploh prva tekaska preizkusnja...in sem si postavil mejo na 2:04:43...sem bil sicer presenecen ker je v meni se precej cigaretnih ostankov(ker sem mesec nazaj nehal kaiti)...za naslednjo 21ko pa vem da bo treba le malce pocasneje startati pa se mi tudi cas pod 2h ne izogne...

Drugace pa odlicno organizirana prireditev, najbolj sem se pa nasmejal ko sem slisal 3 tekmovalce: nismo prisli zaradi teka ampak jote!, no..pa saj je bila res odlicna.
Pogrešala sem joto S KRANJSKO KLOBASO. Ker naši želodčki niso bili potešeni, smo se ustavili še na pici v Postojni. Bila je odlična. :D

Drugače pa vredu speljana prireditev. Jaz sem se drugače imela odlično, tokrat v počasnejšem tempu in odlični družbi. Dež naju ni motil. :mrgreen:
Mitch napisal/-a:
spitzpark napisal/-a:Joj, kakšna škoda. Vsa Slovenija je pred TV čakala posnetek tvojega sprinta,pol pa nič. Razočaranje je ogromno. :evil:

V bistvu sem se hotel samo mal ženi pohvalit...
MančaPomaranča napisal/-a:Pogrešala sem joto S KRANJSKO KLOBASO. Ker naši želodčki niso bili potešeni, smo se ustavili še na pici v Postojni. Bila je odlična. :D

Drugače pa vredu speljana prireditev. Jaz sem se drugače imela odlično, tokrat v počasnejšem tempu in odlični družbi. Dež naju ni motil. :mrgreen:

Močno všečkam tisti stavek v povezavi s kranjsko klobaso... topel obrok je bil, ampak samo to... :?
Cukr napisal/-a:
MančaPomaranča napisal/-a:
Močno všečkam tisti stavek v povezavi s kranjsko klobaso... topel obrok je bil, ampak samo to... :?

Tudi jaz dam svoj glas za klobaso :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA