- 23 Mar 2014, 22:04
Po debaklu v Palmanovi novembra, ko me je zaradi prehitrega starta totalno sesulo od 15. km dalje in me je v zaključku tekme prehitelo vsaj 300 tekačev, sem tokrat poskusil nekaj čisto drugega: startal sem čisto na koncu tretje skupine - zadnji in počasi tekel zadnji proti klančku, misleč, da se bo cesta sprostila na razcepu med 10 in 21 km. Vseeno sem se malce uštel. Idealno bi bilo, da bi na startu počakal še 2 - 3 minute, tako pa sem precej cikcakal in izgubljal energijo. No, po dveh kilometrih sem šel v svoj ritem in počasi prehiteval počasnejše. Malo je bilo zoprno le na odseki, kjer je pihalo in sem bil - solo pač - brez zavetrja. No, do konca me je prehitelo le nekaj tekačev, meni pa se je prvič zgodilo, da v zadnji četrtini nisem štel kilometrov do cilja. Najprej sem obšel zajčka za 1:59, pa potem še tistega za 1:49,pa v lov naprej...trasa je bila prekratka oziroma startal sem pač zadaj. Na progi sem videl dokaj znanih obrazov, preskočil v zaključku zadnjo osvežilno postajo in v zadnji kilometer. Zadnjih 250 m je bila poslastica, sprint v cilj, ki pa ga na videu ni, ker so v tistem času nadebudni harmonikarji razregovali meh.
Na koncu čas 1:38:26,kar je skoraj minuta in pol hitreje od lani, vendar z bistveno manj muke. Sledila je še obvezna analiza s prijatelji ob pivu, nato pa počasi domov. Se vidimo naslednje leto.
"Danes kuham, cvrem in pečem; jutri po otroka stečem. Dobro da nihče ne ve, da mi Špicparkeljc je ime"