Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Živjo vsem in hvala za izraženo podporo :D

Tekma: Ker sem jo zaključil na polovici po 60km/4.240vm bo tudi poročilo polovično :mrgreen: Letos sem se namesto za Lavaredo (Cortina) odločil za Bolzano, ker ga je na TF ponudil Migavc, in ker je tekma obetala lepe razglede v visokogorju, ki ga ne poznam. Spotoma bi pobral še 4KT za UTMB, ki vedno prav pridejo in paket bi bil čudovit. V mestu smo se na krasnem trgu Walther srečali vsi štirje Slovenci, stresli roke in nekaj besed ter imeli vsak svoje plane. Tudi neizrečene, jasno. Nekaj več časa sva preživela skupaj z Jan_janom pa čeprav sva stanovala precej narazen. Se pač toliko bolj poznava in lahko meljeva o teku in lajfu nekaj dlje časa 8) Dejstvo, da je bilo za ultra razdaljo razpisanih 1000.štartnih mest in je bilo prijavljenih le cca.120 nama je govorilo, da je tekma ali zelo težka ali pa je pač šele druga izvedba in se zadeva šele razvija ter išče svoje mesto med tovrstnimi ultrami :?: Samo Bog ve, zanj pa vemo koliko je zgovoren :?
Počutila sva se dobro in tako sva tudi štartala v dobrem vzdušju navkljub padavinam (se tako pogovarja Bog?), ki so začele groziti že kakšne tri ure pred pokom pištole. Te malokaliberke se ne bi branil niti Eastwood medtem, ko je Morricone donel iz zvočnikov in najavljal skorajšnji začetek! Ja, ta možak...Ennio! Kdor je njemu te harmonije naložil v ušesa je tudi spoštovanja vreden model :D Prišel je tudi lanski zmagovalec, manjkal pa je tako najavljan Csaba Nemeth...škoda, saj bi bil dober konkurent za zmago.
Moj namen je bil čim hitreje opraviti s traso ter šele potem 4KT in uspešen zaključek. Tako sem tudi krenil. Na Rittnerhornu (19km) je čas 2:56:30 pomenil oz. nič mi ni pomenil, vedel sem, da je prehitro! Deževalo je »k' pr' norcih« in energija je odtekala hitreje kot v normalnih pogojih. V 6ih minutah stiskanja pod platnom sem zmetal vase nekaj juhe, pol banane in se spraševal, če sem prečil kabel z merjenjem časa?! Nisem ga.....Redarji so stali pod streho in tekmovalce, ki so ga zgrešili pošiljali nazaj za nekaj metrov, da so prečili mesto meritve!!! Halooo?? Ali ne bi nekdo z dežnikom stopil tja in usmerjal tekače, ki smo v dežju »zborbali« že 2.030vm in iskali zavetja na višini 2.260nm? Briga me....ni vredno. Meril, ni meril......pičim dalje. Menjava se veter, dež in občasno zatišje ter prečenje razlitih potokov, ki so šumeli od vsepovsod. Sledila je megla na 2.400nm in bil sem kar vesel, da sem tekel v grupi še štirih saj smo lažje sledili markirnim zastavicam in označbam na skalah. Postaja Totenkirchl (2.186nm) na 30km je pomenila odcep za tiste na krajši 66km trasi. Kar naenkrat sem se znašel v temi...čelke so se redčile, teren spuščal in prešel v pašnike napojene...kaj napojene, prepojene z vodo! Naslednje merjenje je bilo na Latzfonser Kreuzu (39km). Tempo je začel padati kar sem lahko razbral tudi iz današnjega pregledovanja vmesnih časov. Počutje ni bilo več dobro, okrepčevalnica slabo založena in po 8-ih minutah postanka sem šel dalje saj me je začelo tresti. Ko sem prišel do 50km in postaje Flaggerschartenhutte (2.480nm) sem že sprejemal odločitev o zaključku na Penser Jochu (60km) kjer sem dejansko pomirjen v sebi in sprijaznjen z odločitvijo najavil odstop ter počakal na prevoz v dolino. Zadnjih 10km sem dejansko izčrpan prehodil kot pohodnik ter precej temeljito analiziral dogodke. Za konec in piko na tja kamor paše sem še izpraznil želodec in vedel, da je odločitev pravilna. Prespal sem in ne obžalujem! Mislim, da sem celo potreboval nekaj takega. Šel sem v poden in ga dobil. Ker sem šel tja namenoma me nastala situacija v počutju pač ni presenetila. Slabo vreme, nobenih razgledov, tehnično izredno zahtevna trasa me tudi niso navdahnili. Več tega sem dobil naslednji dan, ko sva s Tanjo pri +30°C raziskovala Messnerjev muzej MMM Firmian. To pa je bilo vredno....100x vredno in lahko samo priporočam vsem, ki se boste znašli v Boznu zaradi ultre, Otzija ali česar drugega :wink:

Zaključek: Čestitam Janiju, Branetu in Dejanu za definitivno zelo težko prigaran vstop v cilj!!! Svaka čast fantje za vztrajnost in borbenost!! Odstopilo nas je kar med 45-50.....vi ste pa finišerji!!! Bravo! :clap: :clap: :clap:
Komaj čakam, da preberem vaša mnenja in občutke s te tekme.

Seveda se je zgodilo še marsikaj ampak naj se samo še zahvalim Tanji za podporo in lepe trenutke, ki sva jih preživela v teh dneh ter Janiju in Janji za kvalitetno druženje v nekaj skupnih urah, ki smo jih prebili v prestolnici Južno Tirolske. Hvala!
Matej zelo dober opis proge in stanja v prvem delu proge, kjer sem imel sam neizmerno sreco saj mi je noga zdrsnila do kolena med tiste ogromne špičaste skale 2x in to brez posledic... bil je znak PO PAMET... Žal mi je, da si zaključil na 1/2 a po eni strani vesel, ker po 60 km se je saj za mene zdel odklop kar se tiče varnosti....pa nisem od včeraj v hribih..a vzameš stanje tako kot je in ukrepaš po svoji presoji. Je pa zanimiva izjava enega od domačih tekmovalcev v okrepčevalnici , da je proga zelo nevarna :!: jasen podatek o stanju težavnosti proge.

Me je pa hotel mal pred ciljem eden od organizatorjev mal po j.... a sem ga po gorenjsko zrihtal EJGA!!
Mi je rekel: Ali te je bilo kaj STRAH glede na nevarnosti skozi katere ste šli?
Jaz pa njemu: A tebe ni nič strah ko greš spat, da ti ne bo slika na glavo padla...in me je prav začudeno pogledal.... mislim :D in mu vrnil z nasmeškom..

Moje Čestitke pa prav vsem 4-im in seveda vsem navijačem kateri so nas prišli vspodbujat v Bolzano.
Uporabniški avatar
 muc
Bravo in "kapo dol" vsem!!! :clap: :clap: :clap: :laola
Si kr ne predstavljam, kakšne razmere ste res imel glede na to,
da ste vsi doma v hribih in navajeni na marsikaj..jest verjetn tud štaral ne bi hehe :lol:

Matej pomembno je, da ste imeli vsi skupaj lep, nepozaben vikend...za ostale tekaške norčije bo pa še ogromno priložnosti...sej veš uno "bolj star bolj nor" :wink:

Dobro regeneracijo vsem in novim dogodivščinam nasproti...see yaa :D
Hi

Matej verjamem, da je bila odločitev o odstopu zelo težka, a vendarle je prvo zdravje. Lepo je videti, da se tega zaveda tudi tako zagrižen ultraš kot ti. Kapo dol :clap: .

Mi je Jan_Jan povedal, da je bila proga ena sama JE..

Čestitke vsem. :laola
 migavc
Še moje videnje:

Če začnem pri sami prireditvi moram poudariti, da nima veliko skupnega s tako imenovanimi ultra traili. Pri tem ga je organizator pošteno polomil. Res je, da je v razpisu nevedeno, da gre za ekstremno zadevo, osebno pa sem mnenja, da gre za ekstrem na kubik ! V mislih imam predvsem tehnični vidik poti. Veliko domačih in tujih gora sem prehodil, med drugim sem podolgem in počez prečesal skoraj celotne Dolomite in verjemite mi, da tako brutalnih poti nisem doživel nikjer. Brez laži, vsaj 80 km nas je spremljalo eno samo skalovje, skalnati podori, na tone kamenja, nevarna snežišča in veliko vode. Da bo mera polna pa nas je spremljal prvo noč in dan še dež, megla in veter. Skratka nevarnosti na pretek, kjer bi bil lahko že en napačen korak usoden tudi za življenje. Zato nikakor ne morem razumeti organizatorja tekme, da se loteva prireditve na tako neodgovoren način. Sicer pa moja razmišljanja nazorno potrjujeta udeležba in število odstopov na tekmi. In ker se čutim posrednega krivca za slovensko udeležbo, se vsem akterjem globoko opravičujem za vse muke, ki ste jih pretrpeli na progi. Če bi vedel kaj me čaka, zagotovo tudi mene ne bi bilo poleg.

Na progi sem se srečeval z vsemi Slovenci. Z Dejanom sva bila skupaj v največjem nalivu, Janija sem dohitel na 50 km ( že takrat mi je dejal, da je prenehal s tekmovanjem ter da bo poskušal počasi priti do cilja ) in kasneje malo pred polovičko, ko je že imel informacijo od Mateja, da se je odločil za odstop. Tako smo se znašli skupaj vsi trije na okrepčevalnici na 60 km.
Matej, vse čestitke za pogumno in nedvomno pravilno odločitev! Če povem po pravici, sem tudi sam že takrat prvič razmišljal o odstopu. Poklical sem druščino v Bolzanu ter jim dejal, da nisem prepričan v nadaljevanje. Na dan so že prišle posledice nespanja v noči pred tekmo in pohajkovanja po Bolzanu na dan tekme. Skratka, bil sem utrujen. Tukaj sem naredil vsaj enourni postanek. Zamenjal sem oblačila in obutev, se okrepčal in si privoščil masažo, čeprav za to ni bilo nobene potrebe, temveč bolj zato, da si vzamem čas za razmislek o nadaljevanju. Med masažo sem začutil bolečine v področju narta. Očitno je prišlo do natega ali zvina. Nekako sem se le odločil da grem naprej čeprav sem kasneje to odločitev vsaj dvakrat obžaloval. Znašel sem se v prav tistem podnu, ki ga omenja Matej. Ko sem nekako prebrodil ti dve večji krizi pa je steklo, četudi je bila bolečina v področju narta vedno hujša. Pojavljali so se celo odseki kjer sem užival. Zadnjo noč sem bil vseskozi sam na progi razen tistih nekaj posameznikov, ki sem jih prehitel. V zadnjem delu noči sem skuril še rezervne baterije, tako da sem nekaj časa, k sreči , nezahtevno traso otipaval le z rokami. Ko mi je po dveh oz. treh neprespanih nočeh uspelo priti po strmem 35% naklonu v cilj, nisem čutil tistega notranjega zadovoljstva in sproščujočega adrenalina kot običajno. In zanimivo, tudi pretirane utrujenosti ne.

Iskrena hvala moji druščini, vsem za izrečeno podporo in čestitke trem Slovenskim »norcem« s strani četrtega norca.

Poduk: Svetujem vam, da greste v Bolzano špilat turizem, resnično je marsikaj za videti, odsvetujem pa vam udeležbo na tej prireditvi.

Lep pozdrav Brane.
 ursad
Jani, Brane, Dejan in Matej - kot bi rekel Srečko Katanec: "Kapo dol!" :laola Vsak je na svoj način spisal še eno nepozabno zgodbo in glede na napisano, sem res vesela, da imajo vse srečen konec :laola
Fantje, ne obupat, še bodo lepe tekme.. :D
Nazadnje spremenil ursad, dne 15 Jul 2014, 16:24, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA