Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Naslednji vikend se obeta Valvasorjev maraton pod Stolom. :laola

Valvasorjeva ultra 24 ur Valvasorjevega doma - začetek petek 07.11. ob 16 uri :D

Valvasorjeva osmica 8 ur Valvasorjevega doma - začetek sobota 08.11. ob 8 uri :D

Začetek pri smreki na začetku planinske Rudne poti, konec sobota 08.11. ob 16 uri. :) pri Valvasorjevem domu.

Vse informacije osebno pri oskrbniku Valvasorjevega doma, po telefonu na 051 328 648 ali na e-mail: valvasor.dom@gmail.com

Oskrbnik pravi, da je do danes prijavljenih 20 udeležencev na ultri 24 ur in 72 sodelujočih na 8 ur. Pravi, da ga zainteresirani lahko pokličete za prijavo.

Vljudno vabljeni v imenu oskrbnika Aleša

lp
Marjan
marjan napisal/-a:Začetek pri smreki na začetku planinske Rudne poti, konec sobota 08.11. ob 16 uri. :) pri Valvasorjevem domu.

Ma, jast bi vprašala, kje pa je ta smreka - en malčk bolj točno :?: :?: :?:
Al pa - začetek planinske Rudne poti?

In še, kolk pa je približno dolžina vzpona ?

In višina vzpona?

Ja, pa in kaj bi še rada mejla... :evil: :D
Nič, zaenkrat. :P
Hoj Valentina! Če se s tvojim najdražjim odločita, da prideta v naše konce, vaju lahko nekje počakam pri izhodu iz avtoceste - Radovljica ali Lesce in vaju varno usmerim v dolino Završnice, na parkirni prostor blizu izhodiščne točke. Moje telefone imaš med osebnimi podatki na TF.
Lep pozdrav!
Miro
miro napisal/-a:Hoj Valentina! Če se s tvojim najdražjim odločita, da prideta v naše konce, vaju lahko nekje počakam pri izhodu iz avtoceste - Radovljica ali Lesce in vaju varno usmerim v dolino Završnice, na parkirni prostor blizu izhodiščne točke. Moje telefone imaš med osebnimi podatki na TF.
Lep pozdrav!
Miro

:oops: Ups, sm šele zdaj vidla..., ko sem si rekla, da mal povprašam, kako vam pa kaj gre?
No, saj, če te nisem poklicala, pa itak, da ne čakaš na izhodu iz AC. :shock:
Upam, da nimate vremenskih nadlog nad sabo???
No, vsekakor srečno vsem še dobrih 6 uric :laola
Ma,tudi jaz sem firbčn, ne samo babe! :D
Na FB sem vidu da je pri dekletih na tadolgi zmagala Draga-(Daca-10)!
Za mene navadnega smrtnika nepredstavljivo! :oops:
Bi pa resnično rad prebral kakšno poročilo!
Drugače pa vsem sodelujočim :laola !
Miro
Živjo!
V tretje gre rado, upam, da mi zdaj končno uspe :oops: .
Do zadnjega dne nisem vedela, če bom lahko šla na Valvazor,...v službi gužva, delovne sobote, tud v hribe nisem kej dosti hodila :roll: . Potihoma sem se odločila, da bi poskusila 24-urno varianto, pa bo kar bo. :wink:
Na srečo sem bla v soboto frej, tako da sem že v petek zjutraj ob 5h imela vse s sabo, da se po šihtu odpeljem direkt na tekmo! Res je deževalo, ampak, sej nismo iz cukra, bo že.
Tako sem v petek ob pol štirih zaparkirala svoj avto v Završnici, ker ni blo časa, da bi se zapeljala do Valvazorjevega doma. Z marelo v roki odmaširam proti smreki čez deroč potok, še dobro, da so čez postavili en ploh, ker bi drugače že na začetku 'plavali'.
Vzamem štartno številko in nazaj v avto se zrihtat. Tekmovalci prihajajo, nekaj znanih in nekaj novih obrazov. Kapca in palerina, skoraj obvezna oprema :lol: . Vzdušje je blo odlično, noben ni jamral zaradi dežja,...tle smo, gremooo. Točno ob 16h zagrizemo v hrib, Klemen potegne naprej, ostali lepo počasi sledimo. Prva dva vzpona smo prehodili še pri dnevni svetlobi, pri drugem spustu pa sem že prižgala čelko. Kmalu se je povsem stemnilo, lučke so hodile gor in dol, dež je vztrajal z nami. Jest nisem vedela, kako bom prenesla nočno, ker ponavadi doma pred TV-jem že ob 22h zaspim :oops: . Presenetljivo dobro mi je šlo, nobene zaspanosti in utrujenosti. Na obratih spodaj in zgoraj sem jedla in pila, okrepčevalnici sta bili super založeni, na zgornji pri domu so točili celo pivo :drink . Jest sem ostala kar pri čaju, spodaj v šotoru pa sem imela v termoski še kavo in juhco pa moje home-made energijske kroglice. Eni smo vztrajali celo noč, nekateri so šli počivat. Vmes mi na vzponu ugasnila čelka, tko da sem v popolni temi 'priplezala' do doma, kjer mi je prijazna gospa pri 'zapisnikarski mizi' posodila svojo. Odločila sem se, da ne bom nič počivala, tud preoblekla sem se samo enkrat, ko me je začelo mraziti. Copate sem imela čist premočene, ker pa nisem imela nobenih težav, sem vztrajala kar v enih, ker so mi dobro služile. Proti jutru smo komaj čakali, da bomo lahko ugasnili čelke. Ob 8h so se nam pridružili tekmovalci na Osmici. Dejan je letal gor in dol kot raketa :cast: :clap: :cast: , Loni nam je s svojo energijo in dobro voljo polepšala jutro. Jest sem kar oživela, brez težav sem maširala po že dobro znani poti. Najbolj zoprn del je bil spodaj od smreke, blatna kopel do gležnjev, naprej ni blo težav.
Svojo odisejado sem zaključila ob 15h s 16. vzponom. Še dve dekleti sta jih nabrali 15 :laola . Klemen je v 21 urah in pol opravil 20 vzponov :clap: :clap: , drugi 16 in tretji 15. Uradni rezultati sledijo!
Potem pa na zasluženo joto in radlerček (Loni hvala), za toplo peč, podelitev in odhod domov, kjer me ni blo od petka zjutraj.
Čestitke prav vsem tekmovalcem :laola . Organizacija super, vse je štimalo, škoda, sa nam vreme ni blo naklonjeno!
Še malo statistike: v 23 urah sem naredila slabih 8000 v.m. gor pa 7500 dol in prehodila 65 km. Zelo zadovoljna, da nimam nobenih hujših posledic, nobenih žuljev, samo malo muskelfibra v mečih.
Valentina in ostali, se vidmo naslednje leto!
Lep pozdrav! Draga
Še tukaj čestitke Draga! Kot sem že napisal, so take razdalje zame nedosegljive, pa nisem ravno iz cukra!
Čestitke tudi vsem ostalim udeležencem, res ste neverjetni!

Miro

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA