Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Predstavljaj si,da bo 2016 na vipavskem koncu pihala burja tja okrog 100 km/h,po grebenu Nanosa pa se boš morala grabiti za šope trave,da te ne bo odnesla nazaj v dolino,kar sploh ni redek scenarij .Takšna idila,kot je bila letos,je bila naročena le za prvo izvedbo tega teka in povzročanje zelene zavisti pri tistih,ki se teka nismo udeležili.Proti meni sta se recimo zarotila Ahil in Gastritis,kar je verjetno povezano predvsem z dejstvom,da niti slučajno ne komaj čakam 2016.
Ampak tečem in hodim po meni dobro znanih in ljubih poteh pa še zdaj z vsemi,ki poročate o svojih zasebnih in splošnih užitkih na tem teku.Kmalu pa tudi fizično, in to navkljub vsestransko neprijetnemu čakanju na 2016,ali pa prav zaradi tega.
Strašno me veseli za organizatorja,da je zadeva tako dobro uspela in vse,ki ste uživali.
Nekako pa še kar pričakujem,da se bo ne samo o teku s svojimi duhovitimi polubi in pozdravi oglasila tudi Cici.
Hej, "stari bor", si ti mene spregledal zgoraj ali želiš še kako poročilo? :) Mal počakej, od sobote nisem še nikjer bila, jutri spet. Ampak tokrat pa res samo za regeneracijo na kak hribček. Mucki mi je že napovedala :)
Ninđa napisal/-a:Z Urošom Feldinom sva včeraj v ne tako lepem vremenu (megla, dež, veter) naredila ogledno turo od Hublja do Kuclja. Nazaj sva se vračala po čudoviti Srednječavenski poti.

Trasa še ni označena (groza) in če ne bi imela GPS sledi + karte 100% ne bi našla prave poti do Kuclja. Lahko verjamete, da imava izkušnje in poznava te poti ampak sva kljub temu imela veliko težav z orientacijo na sami trasi. Ogorčena sva bila nad kontrolnimi točkami, ki so zdaj na srečo spremenjene. Tiste na spletni strani ne držijo! V prejšnji verziji bi prišlo 100% do goljufanja. Vsaj s strani domačinov. Prav tako bo končna dolžina trase in višinska razlika na koncu drugačna kot piše na razpisu. Govorim za UT100.

Osebno me najbolj skrbi kako bo celotna trasa označena saj je veliko točk kjer se lahko prava pot hitro zgreši. Še posebej če bo slabo vreme.

Mogoče se pa motim :)

Lp, Nino

Presneto sem se motil :D

Hvala organizatorjem za odlično označeno 100 km traso, bogate okrepčevalnice, vmesne postaje z vodo itd.

Čestitke vsem, ki ste se trudil po vaših najboljših močeh na vseh treh trasah!

Pot do Kuclja brez posebnosti. Od Vitovlja do Podnanosa pa me je sonce konkretno uničilo. Skoraj nič sence. Bilo mi je zelo vroče. Z vodo sem se polival na vsaki okrepčevalnici/postaji. V eni vasi sem našel tudi vodovodno cev in se polival kot otrok :D Na Nanos sem se vlekel kot polž. Veter je tudi lepo pihal :) V okrepčevalnici na Nanosu sem končno dobil apetit. Vendar prepozno. Celotno pot nisem ničesar konkretnega pojedel.

Iz izkušenj se učimo in se vidimo ponovno drugo leto oz. na drugih trailih :D

Lp, Nino
Cici,osramočeno priznavam površnost,ki pa jo itak že utrjujem krajšo večnost svojih let.Veselo prebral in...punca res obeta.
Sicer pa so na Lovrencu narcise in kukavice in..podnevi se lahko izgubiš le v vsesplošni omami.
Cici napisal/-a:http://cicivladimirov.blogspot.com/2015/05/vipavskih-50.html

Vrhunsko napisano Cici. Škoda da še jaz tako ne znam. :(

Bil sem prvič na kaki tekmi, daljši od maratona, vzpone pa sem hranil bolj za intimne trenutke. Ocenil sem, da bi se moral v 7-ih urah prikotaliti z Nanosa, zato sem malo povohunil po internetu za prijavljenimi tekači in si jih nekaj izbral (po slikah, ker jih sicer ne poznam), da bom tekel v njihovem tempu. V Vipavi sem se razveselil Iztoka, izkušenega dolgoprogaša in hribolazca, v maratonu sva bila precej podobno hitra in se zmenila da greva skupaj. Ok, jaz bom sledil če bo šlo, sicer pa vsak po svoje. Po troblji smo se zagnali iz B'rij (hvala stari bor), kjer baje gojijo banane, kot smo izvedeli na štartu in je šlo za moj občutek prehitro, a sem sledil. Po kake pol ure ugotovim, da mi tempo kar paše in smo nadaljevali v lahnem drncu. Nekje pri Štjaku se s skupinico malo pogovarjamo, koliko časa imamo v planu tečt in ugotovimo, da bi moralo biti 6 h dovolj za ta tempo, na štantu pa povejo, da jih je le kakih 10 pred nami. Ne vem kaj naj si mislim in nadaljujem. V Podnanosu je bilo počutje še vedno v redu in zame je bila to že zmaga, saj sem vedel da bom v klanec bolj kot ne hodil, navzdol bo pa pač tudi moralo iti, kot še vedno do sedaj.V klanec sem dobil kar trajne, a znosne krče, hoja je bila v redu, po ravnem tudi rahel tek. Proti Pleši me je vedno bolj bolel hrbet in sem se moral nekajkrat na kratko ustaviti. Juha na Pleši je bila po vseh gelih in izostarjih najboljša možna stvar. Najlepša hvala. Še vedno sem bil na robu deseterice. Še nikoli nisem bil tako spredaj na tekmi in tako so se mi odprle nove dimenzije teka. Sklenil sem, da poizkusim priti med 10 in sem se pognal navzdol. Malo se je vleklo a tekačice na 25 km, ki sem jih prehiteval, so močno popestrile pot in odvračale moje temne misli, ki so se stopnjevale premosorazmerno z rastjo podplatnega žulja. Na zadnjem spustu po kamenju me je že pošteno peklo pol podplata a sem raje malo pospešil, da bi prej minilo. In JE! Nekaj minut za mano pride še Iztok in odšla sva na pivo.

Posebna pohvala pa vsem organizatorjem, še bolj pa prijaznim prostovoljcem/pomagačem na okrepčevalnicah. Hvala vsem zelo.

Skratka bilo je noro dobro. Danes se šel na polurni tek po ravnem. Zanimivo, da je šlo brez težav, hodim pa zaradi žulja kot kak kripelj. :?

Cici, ena opomba glede opeke v želodcu po zdravem zajtrku: jaz sem za večerjo jedel pico s precej sira, za desert pa še sendvič s posebno in sem že spal s ceglom v trebuhu, tako da sem bil zjutraj še sit in nisem mogel jesti drugega kot banano. :)
Nazadnje spremenil Andrejc, dne 12 Maj 2015, 13:48, skupaj popravljeno 1 krat.
stari bor napisal/-a:Brje ni Barje,zato mi rečemo iz B'rij,kako bi rekel Toporišič, pa bogsigavedi.

Hvala, se mi je zdelo, a "iz Brij" se mi je čudno prebralo. Bom popravil.
O, hvala ti. Le kje si jih našla? Daj, še malo pobrskaj, mogoče kje najdeš še preostalih 85% tekmovalcev1 :D
TONEK napisal/-a:O, hvala ti. Le kje si jih našla? Daj, še malo pobrskaj, mogoče kje najdeš še preostalih 85% tekmovalcev1 :D

Fejstbuk nimam, mogoče so pa tam. Tele so bile pač na internetni strani prireditve. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA