Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

stari bor napisal/-a:Predstavljaj si,da bo 2016 na vipavskem koncu pihala burja tja okrog 100 km/h,po grebenu Nanosa pa se boš morala grabiti za šope trave,da te ne bo odnesla nazaj v dolino,kar sploh ni redek scenarij .Takšna idila,kot je bila letos,je bila naročena le za prvo izvedbo tega teka in povzročanje zelene zavisti pri tistih,ki se teka nismo udeležili.

Me nisi nič prestrašil "stari bor". Se mi zdi, da sem z letošnjo Istro odplačala dolgove vrhovnemu tekaškemu božanstvu. Če pa temu ni tako, je pa itak boljše, da me čim prej doleti, kar me še čaka. :lol:

Zato se sigurno zagledamo na kakšni tekaški norčiji. Pa še svojo drago pripelji sabo, da skupaj spijemo en kafe . :D
Hvala, Valentina. Upam, da se mi bodo kraste do Osolnika odluščile. Lepo vabljena na tekmo železnega repertoarja. Taja, pridružujem se ti glede napovedi. Letos Istri enka, Vipavi destka, drugo leto pa je lahko obratno. Upam samo, da se Grinta naslednjih 11 let ne bo ponovila iz predlanskega leta. :oops: (bog, daj Dušanu volje in zdravja)
Najprej čestitke organizatorjem in vsem prostovoljcem za odlično izpeljano prireditev!! :laola

Dobre volje ni manjkalo, sploh ob zmernem tempu! :)

Ena iz teka po kolovozni cesti med vinogradi, ob srečanju z vinogradnikom.
v:-"Na kolku kilometov tečeste?"
5r:-"Mal več kot 100."
v:-"MA KA SI ZMEŠAN?!?" (sekunda premora) "SEJ NISI AUTO!!"
5r:-"TRAKTOR!"
hahahaaaa...

Čez kakšno minuto sem menil da bi bil primernejši odgovor osel. Čez kakšno uro pa kamela. Osel bi šel v taki vročini v senco... :)

Čestitke vsem ki ste se borili s progo, klanci, vročino... in seveda sami s sabo! :laola

Sploh zmagovalka na najdaljši razdalji me je fascinirala s svojim lahkotnim korakom in enakomernim tempom. :clap: :clap:

Zahvala še vsem navijačem za navijanje in dobro voljo! :juhuhu:
Čeprav se ponavljamo, se mi zdi prav, da se organizatorjem, še enkrat več, izreka pohvale, ki si jih zaslužijo. Hvala vsem prostovoljcem in sotekmovalcem za fairplay v obliki vzpodbud in pozitivne energije. Super je, da so ljudje pripravljeni bogatit ponudbo tekaških prireditev, trenutno smo priča ekspanziji trailov in upam, da bo UTVV obdržal status, ki si ga je že v prvem poizkusu ustvaril... slišal sem tudi za organizacijo traila po Julijskih Alpah drugo leto, ki se ga že veselim, če bo del organizacijskega odbora UTVV zraven, je to že določena garancija.
Končno prvi pravi ultratrail tudi pri nas. In to kakšen. Lahko se samo pridružim mnenju vseh mojih predhodnikov, ki ne morejo prehvaliti prijaznosti in požrtvovalnosti organizatorjev in celotne armade prostovoljcev ob trasi, pa tudi prebivalcev vasi skozi katere gre trasa. Celo nekaj okrepčevalnic na lastno roko je bilo.

Označenost brezhibna, okrepčevalnice bogate, organizator je poskrbel prav za vse podrobnosti. Tudi vrečka ob prijavi presenetljivo polna.
Gre enostavno za tekmo, ki je tekačem finančno prijazna in hkrati bogata z vso potrebno logistiko. Vidi se, da za tem stoji ekipa, ki točno ve, kaj ultraši rabimo in kako se dela ultratrail.

Sam sem izjemno zadovoljen s svojim nastopom, saj sem se uvrstil presenetljivo visoko, s časom, ki ga sploh nisem pričakoval in če ne bi imel nekaj manjših nezgod na trasi, bi bi bil lahko celo še boljši, ampak to bi že bilo kičasto.

In domov sem prinesel srebrno kolajno, ki je zame kot zlata.

In nepozabne vtise z čudovitega vikenda v Vipavski dolini...
Dobro si naspidiran, Uroš. Čestitke za odličen rezultat.
Naslednji vikend pa je na vrsti eden od viškov sezone - Blegoš in Čaven. Upam, da se ne bom spet kje zvrnil. :(
V veselje in čast mi je, da sem bil del te veličastne zgodbe. Seveda sem se odločil za 105 km. Nobena druga opcija ni prišla v poštev. Kdaj bom delal stotke, če ne zdaj, ko sem mlad. Ko jih lahko. Hitro, zelo hitro po tistem, ko se je vse začelo odvijati, je bilo jasno, da je v zraku nekaj velikega. Da organizator ve kaj dela. Že nekaj minut po startu so padali komentarji v slogu: 'Če bo šlo tako naprej, potem ...'. In je šlo. Naprej in do konca. Za sedi, pet! Proga je bila odlično označena. Organizatorji prijazni, okrepčevalnic dovolj. Dovolj tekočine in hrane.
Vreme je bilo precej ugodno. Seveda je bilo na začetku soparno, potem vroče. Proti Pleši me je ponoči ujela močna burja z nevihto. Ampak v primerjavi z Istro tri tedne nazaj, je bilo vreme razkošno lepo.
Skoraj bi rekel, da je bilo vse ena sam velik užitek. A bi s tem malo naložil. Največji sovražniki čistega uživanja so bili žulji. Nekaj sem jih pridobil na trekingu v Motniku. To je bil odličen uvod v 100 milj Istre teden kasneje. Še dva tedna kasneje sem zadevo obnovil na trekingu v Zrečah. In tak prišel v Vipavo. Zelo brihtno. Obresti sem začel plačevati že pred Batujami. Oderuške obresti so prišle na vrsto ob zadnjem spustu. Seveda nisem niti pomislil na odstop. Le čisto majhno upanje imam, da sem se kaj naučil.
Velik del proge sem opravil skupaj z Miranom Goričancem. Obdelala sva vrsto zanimivih tem. Ko sem pozabil palice pri koči pod Golakom, mi jih je prinesel. Bil je odličen tovariš. Na koncu pa je na srečo šel naprej. Sam sem bil, še posebej navzdol, v zadnji fazi grozno počasen. Žulji so dirigirali ritem en, dva, tri, štiri, auč, en, dva ...
Proga je dokaj težka. Še posebej prvi del. Čeprav so razgledi čudoviti, moraš biti pozoren na to, kam stopaš. V drugem delu se glede tega veliko bolj sprostiš. Par deset kilometrov pred ciljem, mi prijazna gospodična na kontroli pove, da gremo samo še do tja. Pokaže na Plešo nekje v daljavi. Pomislim, do tja bo že šlo. Prava zabava bo spust.
Bilo je nemalo odstopov. Tudi s strani odličnih tekmovalcev. Zgodba zase so bila dekleta. Ajda je bila fenomenalna, v cilju pa še Katja, Meta, Urša, Vanja, Romana, Vida, Nataša in Natalija. Ena boljša od druge. Takšne zgodbe pišejo ultre, najlepši šport na svetu.
V cilju pa rdeča preproga, predstavniki organizatorjev, ki so vse pričakali kot zmagovalce.
Lesena medaljica, simbol nečesa velikega. V cilju je tudi Irena :heart, ki ji je lepo uspela 25-ka. Z njo si vse to deliva. Tako je še lepše.
Sledil je tuš, eliminacija sedmih klopov in kavica, pa malo klepeta.
Drugo leto pa spet. Tekmovalci in organizatorji si drug drugega zaslužimo. Saj smo bili letos en z drugim super zadovoljni. :clap: :clap: :clap:
Žulji se lepo celijo. Uživam ob prijetnih spominih. In se oziram k novim dogodivščinam. Moja letošnja ultra trail ogrlica že ima 100 milj Istre in 100 km Vipave. Prostora še ni zmanjkalo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA