Moje ime je Roman Čretnik in sem eden od organizatorjev Gorskega teka Golte.
Tonek, zelo mi je žal, da ste si o naši prireditvi ustvarili tako slabo mnenje. Nikakor se ne želim prepirati, bi pa rad odgovoril na vaše razmišljanje.
1. Na briefingu pred štartom in pred razglasitvijo rezultatov sem po mikrofonu povedal, da smo se organizacije takega dogodka lotili prvič, zato bomo veseli vsake povratne informacije, ki bo pripomogla, da bomo prihodnjič boljši. Razen enega gospoda, ki je predlagal, da imamo naslednjič pri prijavni službi natisnjen zemljevid trase, nismo prejeli nobene pripombe. Žal mi je, da mi niste vsega zgoraj naštetega prišli povedat že kar na Golteh.
2. Reklamiranje – če dogodek organizirata dva tekaška zanesenjaka z nič evrov proračuna, je težko vlagati v reklamiranje. Gorski tek Golte smo vpisali v vsaj 10 spletnih napovednikov športnih dogodkov (tudi na Tekaški forum), predstavljen je bil v marčevski številki revije Tekač.si (cela stran), o njem so pisali tudi na siol.net v rubriki rekreacija, postavili pa smo tudi Facebook stran Trail Golte in na ta način poskušali doseči tekače na tem omrežju. S kolegom sva se povezala tudi z organizatorji drugih tekaških prireditev in na njih razdelila več tisoč letakov. Več v prvem letu res nismo uspeli narediti.
3. Cena – ker je v teh časih težko pridobiti sponzorje, nekaj stroškov pa v vsakem primeru nastane ob takšni organizaciji, smo postavili cene tako kot smo jih. Morda so bile res malo previsoke, ampak verjemite, da bo ves dobiček namenjen za dvig kakovosti (in več reklamiranja)prihodnjih prireditev.
4. Darilna vrečka – upam, da niste zavrgli kataloga kampa Menina, na katerem je bon (štampiljka na katalogu) za brezplačen vstop v adrenalinski park v kampu Menina. Vrednost: 15 €. Glede majic smo se odločili, da jih bomo res dali samo tistim, ki so štartnino plačali pred dogodkom. Preprosto nismo imeli sredstev za zalaganje takih zadev. Tega nismo obešali na velik zvon, ker smo želeli, da bi bilo presenečenje, ampak vsi, ki so se prijavili na dan dogodka bodo majice dobili naknadno, po pošti. Omenili ste tudi povratek z nihalko – ta je bil za tekače brezplačen, sicer stane 6 €.
5. Okrepčevalnica – res je, na trasi, dolgi 5,5 kilometra smo postavili samo eno okrepčevalnico, približno na polovici poti. Ponujali smo samo vodo, ker smo sklepali, da na takšni razdalji pač še ni treba drugega polnjenja zalog.
6. V cilju – kolikor je nam znano, nedozorele banane niso najboljše za prebavo. Bile pa so narezane tisto jutro. Poleg banan in vode so bile na voljo tudi limone in pomaranče.
7. Obrok v restavraciji – zelo mi je žal, da ste bili nad hrano razočarani. Mi smo namreč bili na to ponudbo zelo ponosni. Na voljo sta vam bila dva menija: eden s čičerikinimi polpeti, drugi pa s sojinim golažem in polento. Vse sestavine so bile ekološke pridelave (blagovna znamka Biotop), ki nam jih je podarilo podjetje Mediacor.
8. Zamuda pri razglasitvi – za to sem se opravičil že na prireditvi, pa se vam tukaj opravičujem še enkrat. Res, zaradi tehnične napake smo rezultate raje dvakrat preverili, preden smo jih objavili.
9. Pripombe o medalji ne morem jemati resno. Tudi sam sem tekač in nazadnje sem leseno medaljo, navezano na špago prejel pred tremi tedni, ko sem po 100 kilometrih pritekel v cilj 100 Ultra trail Vipavske doline. Eni smo pač pristaši naravnih materialov.
10. Cena – je takšna kot je. Nikogar nismo silili, da se prijavi in mislim, da tudi nismo obljubljali česa, kar potem ne bi izpolnili. Smo se pa odločili, da bomo za
http://www.trail-krvavec.si, ki ga organiziramo 4. julija 2015, znižali štartnine. Do konca spletne prijave bo cena 17 €, na dan dogodka 20 €.
11. Organizator je le prebral in bo upošteval tudi vaše pripombe. Upam, da boste 28. in 29. maja 2016 prišli preveriti, če se nam je uspelo izboljšati.
Lep pozdrav!