prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Charly01
Meni je predvsem važna avtonomija baterije pri vključenem GPS-u in osnovni trenutni podatki (hitrost, razdalja, čas, pulz). Vse ostalo je zame postranska zadeva in vso analizo si lahko ogledam kasneje na netu.
Za ta denar (170€) nisem našel ure z 20 urno avtonomijo baterije (posledično je robustna) pri GPS osveževanju na 1sec. Ima jo na primer Suunto Ambit3 Peak cena pa je x3.

Drugače imate pa na tem linku http://www.dcrainmaker.com/product-reviews take opise in teste naprav, da jih lahko berete v nedogled. ;)
Tukaj pa je primerjava ur: http://www.dcrainmaker.com/product-comparison-calculator.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Večino tega kar si napisal kot pomanjkljivosti ne drži, ker to ne potrebuješ skoraj nikoli. Na primer, spreminjanje podatkov v prikazu, delaš zelo redko, zato je dovolj računalnik. Nastavitev vadbe na osnovi tempa hitrosti V800 ima, a je tako kot na vseh GPS urah neuporaben, ker je trenutni tempo GPS-ov za enkrat premalo natančan, da bi lahko vadil na osnovi področij tempa.
Navedeni review je zastarel prav zaradi online izboljšav, ki so so vmes zgodile in se stalno dogajajo na željo uporabnikov. Prav zaradi tega priporočam uro, ki se lahko izboljšuje/popravlja brez, da moraš kupiti novo.

Če ne tečeš 100 km v kosu, je avtonomija V800 dovolj. Meni je dovolj za celi teden, tako kot večini rekreativnih tekačev, ki tečejo manj kot 8-10 ur tedensko. Če pa ne, pa zmanjšaš pogostost snemanja.
 ogi
Jole glede na to da v800 imam in ga uporabljam vsak dan, bom kar iz prve roke.
- Ja "napredne treninge" moras res nastaviti na racunalniku. Glede na to, da se stvar lahko sinhronizira preko telefona (vsaj ce imas Android ali IOS) to ni nikakrsen problem, ker vsaj enkrat na dan je v danasnjih casih vsak za racunalnikom ;)
- Tudi "poglede" na uri nastavljas lahko samo preko racunalnika. Ampak to naredis enkrat in imas za vekomaj mir. Sam ne cutim potrebe, da bi to moral popravljati na uri, ker jih nikoli ne spreminjam, potem ko sem enkrat nasel optimalne kombinacije zame in za moje sporte.
- Navigacijo v800 ima ze od vsega zacetka. Res da ne turn by turn, ampak brez problema das lahko notri pot in te "vodi". Sicer ne uporabljam prav pogosto, recimo enkrat na 14dni na mtb-ju pa definitivno.
- Triatlona se pa res ne grem, tako da ne vem kako dela, ampak vecina ljudi je kar zadovoljna z njim pri triatlonu.
Kar se pa baterije tice pa ne vem ce je ravno problematicna. Pozimi mi je brez problema zdrzala 2 dneva alpskega smucanja (gps+hr), kar znese cca. 15-16h, pa verjetno bi se kaksno uro zraven, ampak sem jo pred naslednjim dnevom raje napolnil. S tem da imam vedno vklopljen normalen gps (1sec sequencing ne tisti low power, ki ima 60sec sequencing), pa ceprav naj bi po specifikacijah imel samo 12-13h.
Uporabniški avatar
 jole
Sigurno je V800 kvalitetna ura in verjamem tudi, da jo Polar s časom izboljšuje. Na koncu je itak važno, da vsak najde uro, ki paše posameznikovim individualnim potrebam, kar danes ob poplavi raznovrstnih izdelkov ni težko :) . Meni recimo pri G 310XT zelo ustreza, da lahko spreminjam določen podatkovni display tik pred tekom ko je ura že na roki, in to tudi dostikrat uporabljam. Prav tako mi ta ista funkcionalnost velikokrat pride prav za hitro nastavitev ali popravek t.i. naprednega treninga ("custom workout") tik pred zdajci. Tudi nastavitev ciljnega tempa je pri 310XT koristna, čeprav ga lahko nastaviš le v okviru funkcije naprednega treninga kot ciljni tempo v določenem intervalu (gre torej za povprečeno vrednost tempa, ki je stabilna). Pogrešam pa recimo nekaj, kar je imel stari Garmin FR 205 in sicer opozorilo na trenutni tempo, ki je bil po mojih izkušnjah na ravnini dovolj natančen in ni nihal veliko.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA