Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

vlade napisal/-a:Upam, da se ne ustavljajo na okrepčevalnicah, potem pa v sprintu nadoknadijo izgubljen čas.

Želje in pričakovanja nas, ki se imamo namen pridružiti tempo tekačem, so očitno zelo različne ;)

Meni pa je OK, če na okrepčevalnici malce upočasnijo (toliko, da lahko tisti lonček ali dva vode spiješ med hojo ker teči z istim tempom mimo okrepčevalnice in se vmes še okrepčati meni ne gre) in to upočasnitev, ki vzame nekaj sekund, "vkalkulirajo" v siceršnji tempo teka.

Do sedaj sem nekajkrat uspela najti "svojega" tempo tekača in so imeli kar različne pristope - od tega prej opisanega, ki mi je bil najbolj všeč (da je mimo okrepčevalnice nekaj korakov hodil), do takega, ki je mimo okrepčevalnice tekel s popolnoma istim tempom. Večina nas je potem zaostala za nekaj deset metrov in potem smo bili mi tisti, ki smo morali "šprintati", da smo ga ujeli. In intervali, četudi kratki, na 42 km še nikoli niso bili dobra stvar ;(

Mogoče kdo ve: zajčka za 4:00 lahko iščem v 5 coni? Na začetku, sredini, koncu? Včasih jih je kljub balončkom težko najti, če ne veš točno kje iskati ;)

Pa dober tek vsem!
Zd. napisal/-a:
vlade napisal/-a:Upam, da se ne ustavljajo na okrepčevalnicah, potem pa v sprintu nadoknadijo izgubljen čas.

Želje in pričakovanja nas, ki se imamo namen pridružiti tempo tekačem, so očitno zelo različne ;)

Ja, res je, želje so različne. Tudi sam bi verjetno, če bi tekel maraton, želel malenkostne upočasnitve tempa za potrebe okrepčila.

Ker pa tečem 21km pod 2h, sem mnenja, da za tek pod 2h ne potrebujemo okrepčil(je intenzivnost tako visoka, da okrepčila tako "ne zagrabijo") in imam raje, da zajček teče čimbolj v skladu s ciljnim tempom.
Lp,
iščem in iščem, pa ne najdem gps tracka 42 km proge, da se ne bom izgubljal na maratonu (ne spraševat, vem da bo vse označeno, vseeno ga rabim). A je kdo, ki je tekel lani (torej ta novo traso, en krog) tako prijazen in mi da kak link do njegovega zapisa, da si ga lahko prenesem?

Hvala,

P.
Zd. napisal/-a:[ Mogoče kdo ve: zajčka za 4:00 lahko iščem v 5 coni? Na začetku, sredini, koncu? Včasih jih je kljub balončkom težko najti, če ne veš točno kje iskati ;)

Vsi zajci bodo na začetku boksov, zajec za 4:00 ure bo na začetku 5 cone.
Jure18, se čisto strinjam, da so potrebe po okrepčilih zelo različne pri polmaratoncih in maratoncih. Seveda sem pisala s stališča maratonca - za polmaraton se tudi jaz ustavim le na eni okrepčevalnici, pri maratonu pa je druga zgodba. In za polmaraton pod 2 uri tudi ne potrebujem zajčka ;)

Ugor, hvala.
Neuradno se nekaj govori, da imajo organizatorji težave, ker naj bi bili policisti v nedeljo odsotni (zasedeni) zaradi "beguncov". Upam, da organizatorjem uspe speljat maraton :| (policisti so glavni pri zapor proge)
Upam da so to le govorice!
Do nedelje bo še vsega. Organizator bi si za vsak primer lahko dal v rezervo zasebna podjetja ki se ukvarjajo z varovanjem za pomoč policistom v križiščih. Tako bi namesto dveh-treh policistov v križišču bil tam eden z varnostniki ali z redarji-prostovoljci.
vlade napisal/-a:Ali so se zajčki v preteklih letih držali konstantnega tempa?
Upam, da se ne ustavljajo na okrepčevalnicah, potem pa v sprintu nadoknadijo izgubljen čas.

Na okrepčevalnicah se ustavijo, tempo na progi je prilagojen predvideni izgubi časa na okrepčevalnicah.
RoKo napisal/-a:Na okrepčevalnicah se ustavijo, tempo na progi je prilagojen predvideni izgubi časa na okrepčevalnicah.

Tega pa nisem vedel, hvala za info. Zato pa je v Radencih bil zajec za 1:30 prehiter, pa se na okrepčevalnicah ni ustavljal. Niti se sam nisem ustavljal, saj zato nimam časa, niti potrebe.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA