Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 mdebelak
Medicius napisal/-a:Že cel prejšnji teden sem bil čuden, ne ravno 100% zdravja, niti nisem mogel biti zraven moje drage, ki je bila močno prehlajena (kašljala, smrkala, ...). Vseeno mi je v četrtek uspelo opraviti en dober trening, 8km v tempu 4:02/km. A veselje je trajalo le do vikenda (petka zvečer), ko je izbruhnil močan prehlad (moji dragi enakih simptomov) in mi očitno pokvaril ves moj trud čez poletje, da bi v LJ izboljšal rezultat, saj ne verjamem da se bom 100% pobral do naslednjega vikenda. :cry: :(
Želim vam vse najbolje v teh dneh, naj vam zdravje služi.

Nažalost se tudi sam najdem v tvojem opisu.
Pa verjetno smo čez poletje dobro delali, da bomo čez dva tedna veselo priskakljali v cilj.
Ja nič zdaj pa lepo počivat in upat, da tale virozica nebo pustila preveč posledic.
:evil:
 davidkopic
Medicius napisal/-a:Že cel prejšnji teden sem bil čuden, ne ravno 100% zdravja, niti nisem mogel biti zraven moje drage, ki je bila močno prehlajena (kašljala, smrkala, ...). Vseeno mi je v četrtek uspelo opraviti en dober trening, 8km v tempu 4:02/km. A veselje je trajalo le do vikenda (petka zvečer), ko je izbruhnil močan prehlad (moji dragi enakih simptomov) in mi očitno pokvaril ves moj trud čez poletje, da bi v LJ izboljšal rezultat, saj ne verjamem da se bom 100% pobral do naslednjega vikenda. :cry: :(
Želim vam vse najbolje v teh dneh, naj vam zdravje služi.

Normalni občutki pred tekmo, katere se udeležuješ s polnimi pričakovanji, hkrati pa jo zelooo spoštuješ...
Včasih tudi prisilni počitek pride prav. Sami si ga neznamo vzeti je pa reganeracija potrebna. Jaz si bom eksperimentalno vzel 100ur počitka, po današnjem 10 km teku.Do tekme v Sl. Gradcu ne bom več tekel saj pričakujem da bo spočito telo pozitivno reagiralo po pametnem ogrevanju.Možno je tudi da je pavza prevelika, so pa moja leta tudi prcejšna, zato upam da ravnam prav. Nedelja bo pokazala koliko poznam samega sebe :lol:
Uporabniški avatar
 Medicius
member12 napisal/-a:Tudi meni se posledice prehlada še nekoliko poznajo :?

Ni bolezni, ki ne bi terjala rekonvalescenco. Kako dolga je slednja, je odvisno od bolezni, starosti, spremljajočih zdr. dejavnikov,....
Npr.: zadnjič po pljučnici (?) sem rabil dober mesec dni, da sem se natreniral na približno enak nivo pred boleznijo.
Uporabniški avatar
 Medicius
Izgleda, da pri meni rekonvalescenca še vztraja. Bom kar opisal današnji (test) trening:
- 3,2km počasi,
- 5km 3:55/km tempo,
- 1,6km počasi.
Hripavo grlo, kašelj in zamašen nos + izcedek so simptomi, ki so me bremenila cel tek. Splošno počutje je sicer mnogo boljše glede na prejšnji vikend, noge so spočite, nekega naprezanja v nogah pri tempo teku sploh nisem čutil, je pa dihanje popolnoma zatajilo pri tempo teku. Upam, da bo do nedelje ta del tudi "saniran".
 mojA
Vse okoli mene bolano, zgleda, da se me malo prijemlje. AMpak, upam, da ne bo hujšega. Ob današnjem teku je bilo ok... :?

15/10 - 2 km ogrevanje, 10x200 mt intervali, iztek + 1ura telovadbe (stabilizacija, cardio, razteg)
17/10 - 4 km ogrevanje, 6 km tempo maratona, iztek + raztezne vaje
 mojA
Vse okoli mene bolano, zgleda, da se me malo prijemlje. AMpak, upam, da ne bo hujšega. Ob današnjem teku je bilo ok... :?

15/10 - 2 km ogrevanje, 10x200 mt intervali, iztek + 1ura telovadbe (stabilizacija, cardio, razteg)
17/10 - 4 km ogrevanje, 6 km tempo maratona, iztek + raztezne vaje
Včeraj sem na tekmi vSL.Gradcu tekel 10kmin in zasedel drugo mesto v kategoriji s časom 42:57. Takšen čas nisem pričakoval in zato mislim da je 100 urni počitek pred tekmu k temu nekaj prispeval.Moje pričakovanje je bilo okoli 44min.Danes sem zato naredil 7km tekaški sprehod v tempu 5:30km. Sedaj pa čakam LJ.maraton in navijam za vse vas ki ste se pogumno odpravili na ta tek.Meni je tega poguma zmankalo. :lol:
 mdebelak
Zadnji tempotek uspel. :laola
Bolezensko stanje bo verjetno do LJ pozabljeno :laola
V četrtek Še zadnjih nekaj sprostitvenih km :laola
V Nedeljo pa napad na osebni rekord na 42km :laola
Veliko tekaške sreče vsem REKREATIVCEM in ostalim tekačem v Ljubljani.
Uporabniški avatar
 Medicius
Danes še zadnji intervali, tako sem se malo raztegnil:
- 10 minut teka za ogrevanje,
- 6x400m za 3:07/km (povprečno) z 1´30˝ pavze,
- 10 minut izteka.
Še jutri in v soboto kratek 5-6km tek, potem se pa vidimo v LJ.
 member12
Po maratonski nedelji danes zopet obul tekaske copate in pretekel del skoraj pozabljene domzalske planinske poti od Rafolc na Dupeljne in Trnovce ter nazaj v Dupeljne do Lukove bolnice ter nato spust v dolino.Nabralo se je 18km, polepsanih z jesenskimi barvami v prijetno topli naravi.
  • 1
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 231

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA