prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mirko1
če bo šlo tako naprej,bom celo življenje brez ure.nikakor mi ne uspe kupiti ene ure izpod cene :cry: :wink:
lp,mirko
 Nataša
Mirko, revež, jest ti prodam eno tako rozno k ma piščančke namest cagarjev. pod ceno, a velja? :wink:
Uporabniški avatar
 BoštjanG
mirko1 napisal/-a:če bo šlo tako naprej,bom celo življenje brez ure.nikakor mi ne uspe kupiti ene ure izpod cene :cry: :wink:
lp,mirko

Huh, Mirko, tudi sam sem že skoraj leto dni brez ure. Nazadnje sem iz obupa (in kroničnega pomanjkanja denarcev :oops: ) zavil v 199 tolarjev shop. Moja pridobitev je bila temno modre barve (drugih odlik pa ni imela :lol: ). Kaže uro in datum, o štoparici ne duha ne sluha. Je sicer točna, a se je že strgal plastični pas. :cry: Zdaj jo med tekom stiskam kar v pesti. S tem v zvezi pa že v kratkem načrtujem pomembno posodobitev: navezal jo bom na vrvico ter dal okoli vratu. :lol:

Resnici na ljubo pa ni preveč prijetno teči brez ure. Zgodi se, da redno zamujaš zmenke, ne ločuješ delov dneva in po pomoti končaš trening šele po sedmih urah teka. :wink:
Uporabniški avatar
 mirko1
kakšna je situacija?je mihaPR kupil uro ali ne?da se drugače z natašo zmenim za tiste piščančke :lol: :roll:
lp,mirko
 Gustl
ero napisal/-a:hoj,

jaz uporabljam OziExplorer in za Slovenijo poskeniran Atlas Slovenije ter za Ljubljano poskeniran načrt mesta Ljubljana. tudi za tujino se najde marsikaj že pripravljenega za Ozija.

res pa je, da shareware verzija Ozija ne omogoča resnega dela, ker ima take omejitve, da istočasno normalno delo z zemljevidi in uvoz podatkov iz Garmina nista možna.

o vsem tem bi lahko več rekli na kaki delavnici. predlagajte čas in kraj in pridem s prenosnikom. če nas bo več, pa še kak projektor in platno zrihtajte...

Izvoz podatkov iz Garmina in prikaz na poskenirani karti je sicer zanimva funkcija. Meni pa bi bil Garmin zares uporaben, če bi bilo možno narediti naslednje:

1. v OZIju na karti označim planirano traso mojega gibanja
2. Iz OZIja na Garmin naložim podatke
3. Garmin me zna voditi na terenu. Na primer, na ključnih križiščih me usmeri, ipd.

A to gre?

LP
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Gustl,
To pomeni, če uporabim GPS terminologijo, da na računalniku na zemljevidu narediš ruto in to ruto potem preneseš v Garmina.
Kolikor vem, Forerunnerja 101 in 201 tega ne podpira, medtem ko Forerunner 301 to podpira (omejitev je da ruta ne more imeti več kot 125 točk).
LP
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Lastnikom Forerunnerja...
Ker tečem večidel po gozdnih potkah in se nadme sklanjajo drevesne krošnje, me zanima kako je tam s sprejemom GPS signala. Skrbi me zlasti, ker Forerunner ne premore zunanje antene.
In kako je s sprejemom v slabših vremenskih razmerah(dež, veter)?
Hvala.
Uporabniški avatar
 Bor
....v gozdu ne lovi, ravno tako izgubi signal v kakšnem kanjonu ..... recimo na molniškem teku v gozdu ni lovil, čeprav še ni bilo listov na drevesih....
Uporabniški avatar
 tini
Bor napisal/-a:....v gozdu ne lovi, ravno tako izgubi signal v kakšnem kanjonu ..... recimo na molniškem teku v gozdu ni lovil, čeprav še ni bilo listov na drevesih....

Zanimivo - meni je v Zadvoru lovil ves cas.

lptini
Uporabniški avatar
 pegaz
Dragi moji:

Predavanje za Garmina/Polarja bo v četrtek, 28.4. ob 19h na Fakulteti za elektrotehniko, Tržaška 25.

Lokacija: Laboratorij za energetske strategije (LEST), stara stavba, 6. nadstropje

Napotki: skozi glavni vhod FE in se držite levo proti glavnemu stopnišču. Z glavnim dvigalom v 6. nadstropje in po hodniku do konca na drug konec stavbe. LEST je na desni strani.

Vsebino predavanja bo v tej temi objavil Ero.

Dodatne informacije dobite pri meni.

LL Pegaz :)
Uporabniški avatar
 Bor
ehhhh...........a lahko kdo snema predavanje :D ..........
sem vedel da bo ob, meni neugodni, uri (služba PRESS)
Uporabniški avatar
 ero
tole bo pa že prava multivizija :)

Bor, za snemanje naj pove Pegaz. jaz eno kamero lahko prinesem, nimam pa stojala...

vsebina? takole na kratko:

1. Garmin Forerunner 201
- merilec (funkcije, uporaba, nasveti in triki)
- programje (namestitev, prenos podatkov, zemljevidi, uporaba, ...; Garmin ForeAthlete, Garmin Training Center, Garmin MapSource, OziExplorer, ...)

2. Polar S710i
- merilec (funkcije, uporaba, nasveti in triki)
- programje (namestitev, prenos podatkov, uporaba, ...; Polar Precision Performance)

ker sam seveda ne vem vsega, računam na vaše aktivno sodelovanje.

Pegaz, koliko časa imamo na voljo? predvidevam, da bi ena šolska ura na točko morala zadoščati.

a se javi kdo še za Forerunnerja 301 ali to temo prihranimo za naslednje predavanje?
Uporabniški avatar
 ero
BoštjanG napisal/-a:Ker tečem večidel po gozdnih potkah in se nadme sklanjajo drevesne krošnje, me zanima kako je tam s sprejemom GPS signala. Skrbi me zlasti, ker Forerunner ne premore zunanje antene.
In kako je s sprejemom v slabših vremenskih razmerah(dež, veter)?

Sprejem je v gozdu seveda problematičen. pozimi še nekako gre. poleti in še posebej ob dežju pa so meritve skoraj neuporabne. težave so tudi med visokimi stavbami in ob stenah (skalovje, ...).

sicer pa od tako majhne antene več ne moremo pričakovati. pomemben pa je tudi položaj merilca. nek Američan je delal teste in ugotovil, da je sprejem občutno boljši, če ga montira na šilt kapice. vanj je enostavno naredil zarezo in Garmina montiral na kapico :)
Uporabniški avatar
 pegaz
ero napisal/-a:tole bo pa že prava multivizija :)
Bor, za snemanje naj pove Pegaz. jaz eno kamero lahko prinesem, nimam pa stojala...

Pegaz, koliko časa imamo na voljo? predvidevam, da bi ena šolska ura na točko morala zadoščati.

a se javi kdo še za Forerunnerja 301 ali to temo prihranimo za naslednje predavanje?

Ero, tole je dil!
- mam stojalo, nimam kamere - torej se izvrstno dopolnjujeva. :)
- čas: predavanje 45 min, Q&A sesija 45 min, zunaj pavza za kavo in ogled sponzorske razstave, bedži obvezni in plačilo kotizacije... (ups, pardon napačna konferenca :oops:)
- 301: tudi sam imam nekaj vprašanj. Tako da predlagam, da se usmeriš na 201, in če bo kaka spacifika o 301, še tisto obdelamo.

Zanima me še, koliko interesentov bo? Napišite se, da vem zaradi prostora! Seveda ste vabljeni vsi. Drugače je prostora za kakih 20-30 prijavljenih.

LL, Pegaz :)

1. Ero
2. Pegaz
3. Staša
4. Davor1233si
5. MihaPR
6. LojzeP
7. Tmp
8. Žure
9. Aleš
10. Ninočka
11. Pjotr
12. Tini
13. Alan
Nazadnje spremenil pegaz, dne 27 Apr 2005, 11:28, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA