Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Filipid
Vsem, ki ste izpolnili zastavljeni cilj, iskrene čestitke, še posebej pa Ninocki :cast: . Lučko ne se preveč sekirat če si mogel odstopiti, še bodo maratoni in Radenci. Malo se odpočij in vse skupaj prespi pa bo. Meni grozi, celo to, da ne bom mogel več laufat, tako da tudi jaz ne vem kaj naj naredim :roll: . Tako pač je, se je treba s tem sprijaznit :( .
 tex
Tudi midva s Tino sva veliko doživela.
Zamislila sva si da bova v Radencih tekla svoj prvi maraton. Jaz 42 ona pa 21.
Cilj je sicer bil samo priti na cilj- pa vendar bi bilo dober tudi en spodoben čas.
Rezervirali smo hotel in babico, da bo vahtala otroke. Malo živčnosti je povzročilo čakanje na Trojanah, pa smo vendar še prišli pravi čas v Radence.
Začela sva skupaj s Tino. Nekako po 9 km je rekla, da naj grem naprej da bo že.
Do 21 km ni blo problema. Nekaj časa sem tekel s slončkom in malo sva poklepetala. Potem je slonček počasi odjadral mimo.
Na 21km nisem mogel verjeti da se res obračam in začenjam še en krog.
Je kar nekako šlo do Tišine -okoli 27km. Tam se obrneš in nazaj pa imaš kar občutek da si na sredini - kar je daleč od resnice. Na 30 km (še pod 3h) mi je začelo zmanjkovati v nogah in do 35 km mi je dokončno zmanjkalo. Noge so bile prazne.Greš kakih 6km/h pa te prehiti nekdo ki gre 7km/h. Prav zabavno. Proga je bila precej prazna. Rešilc je kar naprej pobiral- vedno kakšnega za mano.Od tam naprej je bila v glavnem hoja. Zadnje 3-4km sva tekla in čvekala s tekačem iz G.Radgone. Je rekel da je celo progo sanjal o pivu- zdaj je pa preveč zmatran za pivo. Z njegovo družbo sem se precej lažje privlekel v cilj.
Na koncu sem vesel da sem spoh prišel v cilj (4h.43). Rekel sem si maraton pa nikoli več! Po nekaj dneh pa že malo drugače razmišlam.
Tina je tekla precj bolje- določla si je 2.10 in tekla 2.11. Mogoče bo kaj več sama napisala.

PS:Nekako nama ne uspe Tino regitrirat ker imava isti email?
 tex
Tudi midva s Tino sva veliko doživela.
Zamislila sva si da bova v Radencih tekla svoj prvi maraton. Jaz 42 ona pa 21.
Cilj je sicer bil samo priti na cilj- pa vendar bi bilo dober tudi en spodoben čas.
Rezervirali smo hotel in babico, da bo vahtala otroke. Malo živčnosti je povzročilo čakanje na Trojanah, pa smo vendar še prišli pravi čas v Radence.
Začela sva skupaj s Tino. Nekako po 9 km je rekla, da naj grem naprej da bo že.
Do 21 km ni blo problema. Nekaj časa sem tekel s slončkom in malo sva poklepetala. Potem je slonček počasi odjadral mimo.
Na 21km nisem mogel verjeti da se res obračam in začenjam še en krog.
Je kar nekako šlo do Tišine -okoli 27km. Tam se obrneš in nazaj pa imaš kar občutek da si na sredini - kar je daleč od resnice. Na 30 km (še pod 3h) mi je začelo zmanjkovati v nogah in do 35 km mi je dokončno zmanjkalo. Noge so bile prazne.Greš kakih 6km/h pa te prehiti nekdo ki gre 7km/h. Prav zabavno. Proga je bila precej prazna. Rešilc je kar naprej pobiral- vedno kakšnega za mano.Od tam naprej je bila v glavnem hoja. Zadnje 3-4km sva tekla in čvekala s tekačem iz G.Radgone. Je rekel da je celo progo sanjal o pivu- zdaj je pa preveč zmatran za pivo. Z njegovo družbo sem se precej lažje privlekel v cilj.
Na koncu sem vesel da sem spoh prišel v cilj (4h.43). Rekel sem si maraton pa nikoli več! Po nekaj dneh pa že malo drugače razmišlam.
Tina je tekla precj bolje- določla si je 2.10 in tekla 2.11. Mogoče bo kaj več sama napisala.

PS:Nekako nama ne uspe Tino regitrirat ker imava isti email?
Uporabniški avatar
 pettr
Ko sem prebral vse vaše vtise iz Radencov, mi je nekako lažje. ...ker vidim da to spada zraven in se pač lahko dogaja; tudi meni. :D

Tekel sem na 10 km...in skoraj umrl :!: :?:
Lučko, imel si prav glede odstopa, verjetno bi moral tudi jaz, a imam danes raje kazalce na nogah v fazi: morda bomo preč padli, morda bomo še šekasti gratali, za gvišen pa boliiiiiiiiiiiiiii! :--(

Z lahkoto tečem že 10 km, tudi na žici smo se krasno odrezali, v Radencih pa ....hmmmm....Titanik!
Sam ne vem kaj je bilo narobe, utrujen , uničen, pri štirih !!!! kilometrih že čisto na koncu; ponavadi IgorjaOK malo priganjam, tokrat pa mi je bil rešilni jopič. Hodil sem vsaj osemkrat!*=)??????

Torej, to se dogaja, ni vsak dan tvoj dan pač. Danes sem za pokušino že odtekel lahkotnih 6 km in se blažen prepričal da tako pač je to.

Organizacija in vse ostalo super, analizistov Vas pa žal nismo nasli, smo prej podlegli čevapom in kriglnu zasluženea piva :beer:

No ja, pa gremo naprej kot je že v forumu napisano; še ga bomo tekli.
Brez občasnih mrzlih tušev (hvala domačinom s špricami ob cesti) in porazov tudi zmage ne bi bile tako zelo sladke :D

Čestitke prav vsem tekmovalcem! Že biti tam in teči je mnoooogo več kot doma buljit TV !!! :lol: :lol: :lol:
 SPRINTER400
Pa smo jih preživeli-RADENCE! Na srečo sem se odloču za najkrajšo varianto pa sem še to komaj preživel.V cilj sem zgledal bolj ubogo tako, da so me kar naložili na voziček pa odpeljali v šotor in me od tam 10 minut niso spustili. Potem sem se še malo okrepčal na ciljnem štantu, malo so me zmasirali in že sem bil nared za analizo.Začel sem jo bolj sramežljivo s sladoledom, ko pa si je Vlajko naročil 3dl janževca sem se mu z veseljem pridružil. Samo pol sva pa povečala dozo.Na srečo sem se hitro sporazumel z Žužo, da je prevzela ključe od avta, če ne bi morali kar tam ostat.Čudi me da Vlajko ni nič komentiral analize-mogoče mu je ušla iz spomina :lol: :twisted: .
Na koncu pa, da pohvalim še vse, ki ste sodelovali v Radencih - vsi ste(smo) zmagovalci!
Uporabniški avatar
 Tjaša
pettr napisal/-a:...a imam danes raje kazalce na nogah v fazi: morda bomo preč padli, morda bomo še šekasti gratali, za gvišen pa boliiiiiiiiiiiiiii!

Dons bom pa Lučkota zašpecala (ker ga ni doma :cenz: ). Nekaj podobnega se je Lučkotu zgodilo lani, teden pred trojkami, ko so mu zaradi novih, neprimernih superg skor odpadli 3 ali 4 nohti. Pa jih je "mojster za vse" polimal najprej s selotejpom, ker pa to ni dovolj prijelo, še z izolir trakom, nato pa je uspešno odtekel trojke. Mene pa je celo pot, ko so tekli, bolelo namesto njega :shock:
Ni dost, da je dedec nor, mora bit še babnca neumna :twisted: - odslej svoje bolečine trpi sam :roll: No ja, včas tud mal popiham :wink:

PS: nohte smo zgubil enkrat avgusta na dopustu
 žuža
Bravo vsem, ki smo preživeli Radence. Zdaj vem zakaj so večini tako trn v peti. Meni je bil do sedaj to najtežji tek, pa čeprav je bila ravnina,... Vročina in mogoče še kaj je naredilo svoje. Ne smem pozabit omenit Vlajka, ki je celo progo tekel zraven in me spodbujal :clap: . Hvala tudi vsem domačinom. Čeprav je to med najbolj sušnimi območji v Sloveniji, so vseeno vklopili »tuše« za zalivanje rož.
Vse čestitke tudi Ninočki (po prvem krogu sem mislila, da se šele ogrevaš) in pa sprinterju400 za odlično 7. mesto. :cast1:
Nekaj malega se nas je zbralo tudi na analizi, kjer sem dobila ključe od avta (pa nisem stala na stopničkah). Dobre rezultate je bilo potrebno fejst zanalizirati :juhuhu: . Na analizi je manjkalo kar nekaj Tfjevcev, spoznala pa sem nasmejanega trkača Kruna. :D
Sledila je le še vožnja :driver: v žužamobilu2 v spečo Ljubljano.

Spočijte se... :wink:
Uporabniški avatar
 strelec30
Ko že govorite o nohtih, naj še jaz povem, da bosta tudi meni odpadla dva, ker sta že ful črna (na obeh sredincih).Večkrat mi odpadejo nohti, posebej po kakšnih težjih tekih. Superge niso krive, ker mi te, ki jih imam zdaj, niso premale in se kar udobno počutim v njih. Dobro je , da to nič ne boli, vsaj mene ne. Saj zrastejo novi.
Ma PA probleme z njimi moja mati, ki je tudi prelaufala v radencih svojih prvih 21km in še kar brez kakšnih večjih problemov. Ful jo bolijo prsti danes, še posebej pod samimi nohti.Ma kdo kaj izkušenj s tem?
Uporabniški avatar
 Vlajko
SPRINTER400 napisal/-a:... Čudi me da Vlajko ni nič komentiral analize-mogoče mu je ušla iz spomina :lol: :twisted: .....

Čisto nič mi ni ušlo iz spomina, vse se spomnim, mogoče pa jutri dobim cankarjevski navdih.. :roll:

PS: Kruno95, oprosti mi, izgleda, da sem "zapil" tvoj propagandni material za Jastrebarsko. Doma imam samo en; in sicer, svoj izvod. :x :?
PSPS: Žuža, bilo mi je v veselje, pa še v ljubki družbi sem tekel. :D Kaj je bilo že tisto z skupnim prihodom v cilj (žena, ljubica) :twisted:
Uporabniški avatar
 marathon95
Vlajko napisal/-a:PS: Kruno95, oprosti mi, izgleda, da sem "zapil" tvoj propagandni material za Jastrebarsko. Doma imam samo en; in sicer, svoj izvod. :x :?

Srećom već postoji najava za Jastrebarsko http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=2923
Nisi mi izgledal tak nepouzdan i zmučeni da bi mogel papire ostaviti, ali ti i ekipa ste ostali, pa su materijali vjerojatno poslužili za nekaj drugog :wink:
Uporabniški avatar
 ZadniKING
Cestitke vsem, ki ste se udelezili Radencev '05! Zame osebno ostajajo Radenci kot "zakleti", saj mi je ze tretje leto zapored 'lih v tem casu spet nekaj prislo vmes... Kakorkoli...

Slika

Upam, da mi bo ratalo naslednji vikend odteci nadomestni tek Radencem v San Diegu... Bom javil...
Uporabniški avatar
 alan
Nedolgo tega me je Ero vprasal, ce sem v Radencih ze tekel 42-ko. Takrat sem mu rekel, da si se ne upam... Na nekaj Radenskih polmaratonih sem startal z idejo, da bom za kaksno sekundo izboljsal najboljsi cas, in prav vsakic sem dozivljal grozote, ki ste jih tudi sami podozivljali... 10 km teka z vrelo glavo, ko razmisljas, ali te bodo v resilca natlacili ze med tekom ali po prihodu v cilj... To ni to, zaradi cesar tecem!!!

Razocaranje? ...samo prvic... Naslednjic sem obcutek ze poznal, vedel sem, da sem si sam zakuhal godljo in bil vesel, da me je izkusnja (spet) postavila na realna tla...

Upam, da tudi vi niste prevec razocarani in da se prihodnje leto srecamo v Radencih. Jaz bom tekel zajcka na 21-ki... in sicer debeli dve uri... :D

Ne bi rad nobenega posebej izpostavljal ampak najbolj sta mi carja Ninocka in Lucko! ...vse je bilo ze napisano... :cast1: Nina, verjel(i) sem (smo) vate, ker si trenutno prekl... mocna. Fizicno in psihicno! Polenta rulz! :lol:

ZadniKING... za en tek v San Diegu ali San Franciscu zamenjam 10 tekov v Radencih... :wink: Porocilo pricakujem, v upanju, da boste imeli karseda milo vreme...
 mojA
Vsem, ki ste pretekli Radence - katerokoli razdaljo - čestitam! Nas letos ni bilo, lanski polmaraton je bil zame najtežji, tudi s časom nisem bila zadovoljna, sem pa vesela, da sem ga pretekla in doživela Radence. Mogoče še kdaj.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Lučko napisal/-a:........ in se pomešal v množico ljudi (če bi vi vedl, kolk je blo mene sram). Tko je blo pa nč drugač!!! ......

8) Lucko, k tvojemu opisu Radencev bi rad dodal nekaj malenkosti. :) Prvic to, da tecemo vec ali manj zaradi sebe. Drugic, da sele potem tekmujemo z uro in na tretjem mestu je sele primerjava z drugimi. Zakaj ti to pisem? Zato, ker te ob odstopu na 21km nima biti pred komer koli sram. Se najmanj pa pred sami sabo. Kdo bi ti lahko karkoli ocital :?: Sponzorji :?: Navijaci ob progi :?: Vse tiste dobre duse, ki so sedele pre hiskami in navijale :?: Forumovci :?: Lepo te prosim, ga ni cloveka, ki bi ti lahko rekel kar koli drugega, kot da si se pravilno odlocil. Vsak, ki je kdaj poizkusil 21 ali 42 ve, da preprosto so dnevi, ko ne gre in takrat pac nima smisla razbijat glave, ob zidu. ;) Ni kaksnega pravega efekta. :) Vsi ostali pa lahko govorijo kar koli. Just do it! je dovolj, da cveke ustvijo svoj cvekalni organ. :)
Torej Lucko, prosim da se takoj nehas jezit sam nase in se ozres v nov dan in nove izive, ki ti jih prinasa. :) Srecno!

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!
Se moj piskrcek k sagi o Radencih. :) Najprej hvala Alanu, ki nas je prijavil pod zastavo TF. :cast: :) Verjetno poleg 'dolge poti' najstevilcnejsi klub. :)
Bojanm me je dovolj zgodaj pobral pred domom, da sva navkljub gneci pred Blagovico ob 1130 ze lezerno srebala kavico v Radgoni. Bojan je avto opremil se z oznakami TF in sva se podala proti Radencem. Parkirni prostor sva nasla na obicajnem mestu, pri stevilkah ni bilo gnece, vevericke in srcki so se tekali, sejem je bil v polnem zagonu. Zelo hitro sva srecala forumovce in potem je bilo debate, stiskov rok, pozdravljanja, novih in poznanih obrazov... Klasicno vzdusje TF. :) Jaz sem pred startom nasel se malo casa za lezanje na spalni vreci in ukvarjanje z romi barvicami. :) (Angelca, to je bil samo izgovor za nekaj trenutkov tisine in miru. :) )
Kaj lahko povem o teku? Letosnja tri srca so bila zame ze sedma po vrsti zato sem si v glavi naredil nacrt za 'hladno' in 'vroco' razlicico. :) Razlike med njima ni bilo. V obeh primerih sem si zadal, da do 10km drzim pulz med 165 in 170, do 15km se malo kontroliram utrip, potem pa prosto po razpolozenju. Startal sem soraj iz zadnje vrste, da bi me ne potegnila mnozica in pocasi napredoval skladno z nacrtom. Kmalu sem srecal Ninocko :cast: in pa Fotra :cast: , ki sta naredovala v zmernem tempu. Srecali smo Klaudi, ki je drzala svoj tempo in se ni dala motit. Nino je kmalu odneslo naprej midva s Fotrom sva jo pa skupaj mahala do Fotrove odlocitve, da mora na 'pitstop' odlit visek vode. In potem sem vec ali manj tekel sam s kratkimi premori, ko sem srecal Martina in Texa. Zelo vestno sem se drzal pescenega roba ceste, ki je za moje pojme znosnejsi od razgretega alsfalta, na vseh vodnih postajah sem se oskrbel z zalogo vode v gobici, porabil sem tudi gasilske tuse, kjer je bila voda veliko haldnejsa. :) Sladkor in banane so padli na plodna tla, saj sem jih zelo hitro obcutil v obtoku. :) Skratka, vse sem imel pod kontrolo do 18km, kjer me je vrocina zacela zdelovat. Vprasanja o smislu in podobna niso ravno nekaj kar bi spodbujalo. :) Na sreco sem takrat srecal Kruna in potem sva drug drugega slepala do cilja. Kruno hvala za spodbudo v ciljnem sprintu. V cilj sem prisel v predvidenem casu (pod dve uri) in sem si zavoscil hladne vode iz pipe po celem telesu, pa banan, pa visenja na ograji in smejanja samemu sebi, da je tudi tega konec. :) Sem se spomnil, kako smo viseli lani skupaj z N'to in Borom na ograji in pocasi zvijali jezke, ki so se vlekli za nami kaksen kilometer. :) Ja, pogresal sem vaju. :) No, potem sem nasel pot do hladnega tusa, po katerem sem bil popolnoma drug clovek, so bili pa smesni zvoki, ki so prihajali iz kopalnice. Fantje, ki so se junasko borili s kilometri so bojece spopadali z mrzlim tusem. :) Ajajaj. :)
Potem smo imeli malo analize, pa smo sli malo navijat za Ninocko, ki nas je vse presenetila s svojim casom in uvrstitvijo tako, da smo potem se malo navijali ob razglasitvi, pa se malo analize in potem je Bojanm dal komando za odhod in smo sli. V prijetni druzbi smo precvekali pot do Ljubljane, ki je bila casovno krajsa saj so koncno pospravili tisti kamijon in pojedli vse cokoladne kroglice.
Kaj lahko recem o Radencih? Lustno. Moj obracun s samim seboj je bil uspesen saj sem si dokazal, da lahko po dveh zelo ponesercenih nastopih le spravim skupaj nekaj solidnega tudi v tezkih razmerah. :) Da je bil v soboto najvecji problem temperatura sem se zavedel v nedeljo zjutraj, ko noge sploh niso kazale kaksnih znakov, da sem pretekel 21km. :)
Plan za naslednje leto je tudi ze skovan in njegova prva tocka je 5 m3 bukovih drv, ki jih moram posekat do julija. :) Ostale tocke bom izdajal sproti. :)

lp, oranzni slon

p.s.: 8) Cestitam vsem, ki so opravili z Radenci na kateri koli razdalji. :cast:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA