prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Kolikor sem lahko razbral z napocez preletenima navodiloma je Fit Watch najnovejsi model pri Sigmi in ima funkcije zelo podobne kot PC15. Ali je kdo morda uspel preizkusiti Fit Watch in kaksne so izkusnje?

Hvala in lep pozdrav
Uporabniški avatar
 Car
hm, le zakaj nihče ne odgovori ? :? ...morda zato, ker je bila tema že obdelana :twisted: ... bo treba malce listati...

http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=3099

vedno se izplača pogledati tudi na proizvajalčevo spletno stran www.sigmasport.com in prešteti funkcije obeh modelov....

...še prej se bo verjetno potrebno pogovoriti z notranjim jazom kaj pričakuje od urce, pa morda spotoma pogledati v denarnico kaj pravi žena......

....sicer pa Fit Watch dela "kot urca", izkušnje so dobre - se splača....

...edino kar pogrešam je merjenje vmesnih časov oz. lap counter (kar ima denimo PC 14), a sam sem se sprijaznil s to izgubo......dopuščam možnost, da še nisem razvozlal vseh uporabnosti funkcij: štoparica, "total time 1" in "total time 2"..

če si pripravljen živeti brez števca krogov in osvetlitve, potem je Fit Watch prava izbira zate...

HOWGH - govoril sem....pa lep dan še naprej..
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No ampak PC 15 pa ima števec krogov in lučko.

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 Xrock
Če ti ni predrago je Polar s625x "the ultimate running computer", pa še zlo seksi igračka.

carpe diem
Uporabniški avatar
 Hudl
80+KSit proti 13-al-pa-se-manj KSit... Ni dileme. Razen ce mors NUJNO vedet 'natancno' preteceno razdaljo.
Hudl
PS: sej bi meu polarja ampak sm si glih becikl kupu za obsceno vsotico :)
 zappa
Car napisal/-a:hm, le zakaj nihče ne odgovori ? :? ...morda zato, ker je bila tema že obdelana :twisted: ... bo treba malce listati...

http://www.sportosplet.net/viewtopic.php?t=3099

JA, na tekaskem forumu zanesljivo ni bila obdelana primerjava PC15 - Fit Watch. Sem vse pregledal. Res pa je, da vseh forumov, ki obstajajo na netu, nisem pregledal, sorry...:oops:

Car napisal/-a:vedno se izplača pogledati tudi na proizvajalčevo spletno stran www.sigmasport.com in prešteti funkcije obeh modelov....

Sem pregledal, sem. Tudi navodila od obeh sem si stankal dol, pa so popolnoma razlicno koncipirana. Enostavna primerjava v smislu lociranja bistvenih razlik nemogoca. Za tapravo primerjavo bi moral detaljno preuciti oboja, pa se je vprasanje, ce bi vedel, ne da bi zadevo videl v praksi. Ce pa mislis na tisti kratek spisek osnovnih funkcij, je pri obeh prakticno isti.

Naj povem se to, da sem o teh dveh urah od prodajalcev slisal popolnoma razlicne stvari, od tega, da je boljsi PC15/Fit Watch do tega da je slabsi PC15/Fit Watch, pa da je na Fit Watch ogromno reklamacij, pa da je PC15 najnovejsi model (pa vem, da je Fit Watch) pa da ima Fit Watch vse iste funkcije kot PC15, samo da ima nekaj dodatnih (pa ocitno ni res, glede na to, kar pravis tukaj ti - da nima osvetlitve in lap counterja), pa da je najnovejsi model PC1600 in da zato "ne drzijo" PC15 itd. Morje neumnosti.

Skratka, tale forum ni bil prvo mesto, kamor sem prisel po informacije, ampak zadnje. A ti je ze kaj bolj jasno, zakaj torej sprasujem na Forumu?:?: :idea: :?:

Car napisal/-a:...še prej se bo verjetno potrebno pogovoriti z notranjim jazom kaj pričakuje od urce, pa morda spotoma pogledati v denarnico kaj pravi žena......

Ma, zena tukaj nima "pravo glasa":twisted: , cena od obeh pa je zelo podobna (plus minus par jurjev), oboje pa 4x ceneje od na oko funkcijsko primerljivih Polarjev.

Car napisal/-a:....sicer pa Fit Watch dela "kot urca", izkušnje so dobre - se splača....

Good for you! Res so mi v trgovini, kjer prodajajo obe, rekli, da je na to uro precej reklamacij (na PC15 pa kao ne). Ceprav je pa res tudi, da ravno takrat Fit Watch tam ni bil na zalogi in so mi mogoce le na vsak nacin hoteli nekaj prodati...

Car napisal/-a:...edino kar pogrešam je merjenje vmesnih časov oz. lap counter (kar ima denimo PC 14), a sam sem se sprijaznil s to izgubo......dopuščam možnost, da še nisem razvozlal vseh uporabnosti funkcij: štoparica, "total time 1" in "total time 2"..

No, jaz sem medtem vzel PC15. Lap counter sicer ima, ne kaze pa povprecnega utripa za vsak lap (tudi to je PC14 imel!) in to je edino, kar jaz pogresam pri PC15. Pa enkrat sem opazil, da je za nekaj trenutkov ura zacela kazati za 20 utripov previsok utrip. Pa ni bilo nobenih daljnovodov, trafo postaj ali drugih laufarjev takrat v blizini. Upam, da se to ne bo redno dogajalo.

Car napisal/-a:HOWGH - govoril sem....pa lep dan še naprej..
:D

Enako! Hvala za info in LP, Tomaz : :)
Nazadnje spremenil zappa, dne 18 Avg 2005, 08:42, skupaj popravljeno 1 krat.
 zappa
Xrock napisal/-a:Če ti ni predrago je Polar s625x "the ultimate running computer", pa še zlo seksi igračka.

carpe diem

Hu, veliko(krat) predraga igracka :evil:. Sem se zadovoljil kar s PC15 (13 jurjev).
LP
 zappa
Hudl napisal/-a:80+KSit proti 13-al-pa-se-manj KSit... Ni dileme. Razen ce mors NUJNO vedet 'natancno' preteceno razdaljo.
Hudl
PS: sej bi meu polarja ampak sm si glih becikl kupu za obsceno vsotico :)

Jasno, bi mel tudi jaz polarja, ampak ko bi imel pa se tudi toliko drugih stvari (se pravi, igrac) ... :)
Uporabniški avatar
 Car
..še enkrat več pozdrav vsem tekoljubcem in ostalim rekreativcem. :laola ..

Naj zapišem nekaj v obrambo mojega zajedljivega tona :D ...

Zappa vem,da je najlažje pametovati po bitki, a menim, da bi lahko zastavil kakovostnejše vprašanje od tega:
Ali je kdo morda uspel preizkusiti Fit Watch in kaksne so izkusnje?
, še posebej glede na to, da očitno nekaj veš o merilcih srčnega utripa. Kar se mene tiče, je bilo tvoje vprašanje preobsežno in preveč splošno ter preveč podobno vprašanjem novincev na forumu, ki vedno znova sprašujejo kakšne superge naj kupi tekač začetnik, čeprav je bilo o tem na tem spletnem mestu že ogromno napisanega. Zgolj malce brskanja bi bilo potrebno. Ampak to je že napor. Rekreativci se pa "matramo" iz veselja do gibanja, mar ne ?

Včasih se pač spustim sprovocirati :oops: in tako si bil ti deležen zajedljivosti (ker sem te zaradi vprašanja uvrstil med nadebudneže, ki ne zmorejo brskanja po forumu), kajti na forumu je ogromno prispevkov tudi o merilcih srčnega utripa iz katerih se da razbrati marsikaj, kar mora vedeti nekdo, ki kupuje tovrstno napravo :idea: .

:arrow: če se lahko še malce igram s predvidevanji: verjamem, da bi ob zastavitvi kakovostnejšega vprašanja prejel ogromno odgovorov.

Kakovostno vprašanje si sam predstavljam nekako takole: Urca PC 15 ima lap counter, Fit watch pa ne - dostop do kakšnih podatkov mi omogoča ta funkcija in kdaj je najbolj uporabna ? S tovrstnimi vprašanji bi lahko precej podrobno spoznal urco. O preštevanju funkcij sem seveda mantral zato, ker je to najbolj enostavna primerjava (ki pa je zgolj kvantitativna in ne kvalitativna).

Skratka, tale forum ni bil prvo mesto, kamor sem prisel po informacije, ampak zadnje. A ti je ze kaj bolj jasno, zakaj torej sprasujem na Forumu?

hehehe... :lol: ...popolnoma jasno...tu veliko vemo :D 8) :D .....se splača brat tale forum....

Ma, zena tukaj nima "pravo glasa
hehehe..blagor teb :lol: :lol:

no pa sem se izkašljal :P ....izkašljevanje pripisujem vremenski občutljivosti, o kateri so včeraj govorili vremenarji...ampak: pritisk se dviga, oblaki se umikajo, sonce prehaja v napad....torej: gremo laufat !!!!

ajd Zappa do naslednjič..... :wink:

HOWGH - govoril sem...pa lep dan še naprej....
 zappa
Zdravo Car!

Okej, I give up, lahko bi postavil vprasanje tudi drugace. Bistvo je bilo v tem, da se nisem znal odlocit med dvema urama, ki sta mi po funkcijah izgledali zelo podobni. Zdaj imam PC15 in ce bo zdrzala toliko casa, kot prej PC14, bom cisto happy.

Ma, zena tukaj nima "pravo glasa
hehehe..blagor teb :lol: :lol:

:lol: Ze, ze, ampak ves, poudarek je bil na tem, da TUKAJ nima pravo glasa, drugace pa... :evil:

LP
 lastovka79
Bi še jaz malo pristavila svoj piskerček.
Prišla sem do ugotovitve, da bi kupila ali Sigmo PC-15 ali pa FitWatch. Glede funkcij, sta mi obe urci zelo všeč oz. obe imata več kot dovolj funkcij. Ali pa je mogoče vseeno bolje vzeti FitWatch, da bom imela dovolj funkcij tudi, če bom postala bolj zahtevna? Drugače pa sem predvsem kolesarka in občasno tudi tekačica.
Ima kateri od modelov nastavek za na balanco kolesa? Kako pa je z vodotesnostjo? Piše sicer, da sta vodotesni, mene pa zanima, če grem lahko tudi plavat s pulzmetrom?
Problem pa je v tem, da ne najdem v nobeni trgovini teh dveh modelov, jaz pa bi jih rada videla. Naročila bi pa kar prek neke spletne trgovine. Zdaj pa me zanima kakšen pas ima en in drug model, ter velikost urce. Uro bi namreč nosila tudi tako kot navadno uro in potem je važen (vsaj malo) tudi izgled.

Ali lahko pričakujem kakšne akcije pulzmetrov? Jaz sem našla najcenejši PC-15 za cca. 11.700 in pa FitWatch za cca. 14.130 SIT. Ali ve kdo za cenejšo ponudbo?
 lastovka79
Ali sem našla prav, da FitWatch nima alarma oz. 'ure budilke' ter lučke za osvetlitev ponoči ?
Pri obeh pa pogrešam minimalni pulz?
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No jest mam PC 15 in sem zaenkrat zadovoljen z njo. Prej sem imel PC 14.
Uporabniški avatar
 Junc
imel sem fitwatch, ki pa je po enem mesecu šel nazaj v trgovino (vedno mi je zamrznil, se popolnoma zbrisal - zablokiral), zamenjal sem ga za PC 15, ki ima več funkcij, lučko, lap count,... No, ta pa dela, kot se šika, do sedaj v mrazu do -15 vse še tip top. Kombiniram s polarjem, oba merita enako porabo kalorij, enak pulz.
Obe sigmi imata nastavek za bicikl. Dela za ta denar res Ok, uporabljam tudi na skupni vadbi Cycling, kjer je 20 ljudi s polarji in drugimi sigmami. Med nami je kakih 1,5 do 2 metra razmaka, dela men super, se ne moti z drugimi. Imata pa fitwatch in pc15 enak pas, ki dela tudi na polarju (meni je crknila baterija na polarjevem pasu, ki je imel zalito baterijo), sedaj uporabljam en pas za obe ure.
 zappa
Meni je lani poleti po dveh letih crknila Sigma PC14 (po moji krivdi, ni ji ugajalo "tauhanje" na 3 metrih v morju). Ker sem bil z njo zelo zadovoljen, sem hotel PC15 (FitWatch so takrat odsvetovali zaradi vecjega stevila reklamacij, lahko da je zdaj drugace). Na zalost sta imela tako prvi kot drugi PC15, ki sem ju imel, isto napako (samodejno resetiranje osebnih nastavitev), tako da sem na koncu obupal in presaltal na mnogo drazjega Polarja, ki je - glej ga zlomka - tudi imel napako (ni delovala osvetlitev). No to smo potem zrihtali in od takrat dela.

Kar se tice vodotesnosti: Sigma zelo zelo za silo (vsaj PC14) ne glede na to, kaj pise v navodilih. To je vodotesnost za tusiranje ne pa za plavanje. Verjamem pa, da so novejse Sigme, recimo, PC15, bolje tesnjene in gres zares lahko tudi plavati z njo.

Kar se tice nosnje kot navadne ure: PC15 je cisto licna ura (taka nevpadljiva, sive barve), za moj okus bolj kot FitWatch, je pa mogoce malce velika za zensko zapestje. Ce te torej ne moti "cebula" na zapestju, ni problema.

Nauk: ce dobis PC15 ali FitWatch, ki delujeta b.p., bo to super merilec utripa za zares malo denarja. Imata oba cez glavo dovolj funkcij za obicajno rabo. Meni to na zalost ni uspelo. In se: tudi pri najdrazjih urah (aka Polarji) lahko naletis na "limono".

LP,
Tomaz

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA