Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 Fotr
Mene pa tudi zanima, kaj se spremeni ali podraži 1. oktobra, da je od takrat naprej cena prijavnine za maraton in polmaraton za 50% višja? :shock:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Če se ne motim je to zato, da organizator poskusi dobiti večino prijav nekaj časa pred dogodkom, ker je lažje načrtovati, če imaš približno fiksno št. tekmovalcev.
Uporabniški avatar
 Speedy
mare napisal/-a:3. Zakaj se vrstni red objavlja po bruto principu? Meni se je do zdaj zdelo fair, da kot povprečen tekač začnem bolj v ozadju, pa je tako bilo za lani na lestvici pred mano kar 46 tekačev, ki so tekli počasneje, da ne govorim, koliko časa sem zgubil s prehitevanjem. Se moram letos tudi jaz drenjati v 1. vrsti s Kenijci in Kejžarjem, čeprav so ti skoraj 2x hitrejši. Zakaj tudi balončki s 4 urami stojijo v ospredju štartne skupine?

Zato, ker bo zmagovalec vedno bruto prvi (tisti, ki prvi preteče ciljno črto ali trak) in ne neto prvi (ki je npr. šele bruto drugi ali slabši), kar se seveda lahko zgodi. Tako da abs. uvrstitev velja za bruto čase, za tolažbo in dušo ti pa ostane še neto... Pri več 1000 tekmovalcih je nemogoče vse postaviti na štartno črto, je pa fer, da se tekmovalci samokritično postvijo na mesto, kamor sodijo (ponekod so table s predvidenimi časi).
Uporabniški avatar
 mare
Speedy napisal/-a:
mare napisal/-a:3. Zakaj se vrstni red objavlja po bruto principu? Meni se je do zdaj zdelo fair, da kot povprečen tekač začnem bolj v ozadju, pa je tako bilo za lani na lestvici pred mano kar 46 tekačev, ki so tekli počasneje, da ne govorim, koliko časa sem zgubil s prehitevanjem. Se moram letos tudi jaz drenjati v 1. vrsti s Kenijci in Kejžarjem, čeprav so ti skoraj 2x hitrejši. Zakaj tudi balončki s 4 urami stojijo v ospredju štartne skupine?

Zato, ker bo zmagovalec vedno bruto prvi (tisti, ki prvi preteče ciljno črto ali trak) in ne neto prvi (ki je npr. šele bruto drugi ali slabši), kar se seveda lahko zgodi. Tako da abs. uvrstitev velja za bruto čase, za tolažbo in dušo ti pa ostane še neto... Pri več 1000 tekmovalcih je nemogoče vse postaviti na štartno črto, je pa fer, da se tekmovalci samokritično postvijo na mesto, kamor sodijo (ponekod so table s predvidenimi časi).

To ni nujno vedno tako in tudi na vseh tekmah ni tako. Zato mora biti to objavljeno v razpisu. Poleg tega pa je iluzorno pričakovati, da bodo tekači znali oceniti, kako daleč od startne linije naj se postavijo, če tečejo maraton 3 ure in kako daleč če tečejo 4 ure. Saj so bili še zajci z baloni čisto skupaj. Organizator bi moral zato predvideti štartne bokse ali pa vsaj table z orientacijskimi časi. vsekakor pa bi morali biti ustrezno razvrščeni tudi zajci. To je še najmanj, če želimo računati na fair-play tekačev.Vrag pa tak fair-play, da je potem pred mano 50 tekačev, ki so tekli počasneje, ampak nekateri štartali 2 minuti pred mano. To je vendarle tekmovalna prireditev, pa če tekmujemo za 1., 10. ali pa 500. mesto. Potem se je že bolje pririniti v prvo vrsto, pa naj se drugi ubadajo s tem, kako te bodo prehiteli. Mogoče bom v tem primeru celo še uspel dobiti vodo na okrepčevalnici.
Uporabniški avatar
 želva
Torej nasvet organizatorjem, ki to itak vedo ker hodijo po drugih maratonih. Ob ograjo postavite table s pričakovanimi dosežki ( in razdaljo teka), da se bodo vsaj nekateri tekači postavili tja. Tam naj stojijo tudi balončki. To da balončki pridejo v cilj v dogovorjrnrm času ni znak, da so tekli primerno. Teči morajo tudi enakomeren tempo ne pa da že pri živalcu ulovijo balonček pred seboj :!: in si naredijo zalogo za nekaj minut. Me pa zanima če bodo letos tudi na široki cesti postavljene dokaj ozke ograje za tekače, čeprav to ni potrebno (lansko leto se je 50m po štartu trasa zožila ker so prihajali tekači iz nasprotne smeri in je bilo to smiselno). Edini razlog za to bi lahko bil da ima timing premalo tepiha.
Vprašanje je tudi ali je potrbno štartati na 21 in 42 naenkrat ? In zakaj dajejo tekmovalce na 42 pred tiste na 21? Če planiraš počasen 42 imaš za hrbtom rakete na 21, ki so rahlo živčni in te že na štartu pomendrajo :evil: .
Na karntenlauft so objavili rezultate po neto času. Če šteje maraton za DP morajo objaviti vrstni red po pravilniku AZS, verjetno pa ne stane nič če bi zraven napisali še neto vrstni red ( v rezultatih) in bi potem tekači lahko jemali bruto ali neto vrstni red (enako kot čas) kot kateremu paše.
LP Martin
Uporabniški avatar
 runner
Meni je knjizica lepo izgledala...
Ena opombica glede mape na koncu knjizice... kilometerske oznacbe nisem videl. Saj ni panike, bom ze TISmeril.
Pa probajte jemati nase opombe normalno.

Vlajko bi to nekako tako prokomentiral

if
normal = mediokritet
then
jaz != normal
endif

Zelim vam nenormalno dober profit!
na osnovi mojih dosedanjih dopisovanj na forumu in v prepričanju, da je lahko moj naslednji predlog koristen, sem se dogovoril s predsednikom organizacijskega odbora Ljubljanskega maratona Andrejem Razdrihom za delovni sestanek z nekaterimi člani tekaškega foruma. Sestanek bo v ponedeljek, 12.septembra ob 18. uri v odvetniški pisarni Andreja Razdriha na Celovški 30 v Ljubljani (nasproti Tivolija). Andrej ima prostora za kakšnih 12 ljudi. Predlagam, da se srečamo in skušamo kakšno od skupnih idej uresničiti še letos.

Pričakujem odmev in se nadejam uspešnega sestanka. stane
Uporabniški avatar
 runner
stane ... konkretno in direkt v celo !

jaz pridem
staned napisal/-a:...Pričakujem odmev in se nadejam uspešnega sestanka. stane

Hvala, Stane, ti si pravi organizator, čeprav prostovoljec. Pa je le nekaj padlo na plodna (tekaška) tla. :D
Tudi jaz sem pripravljen priti!
staned napisal/-a:na osnovi mojih dosedanjih dopisovanj na forumu in v prepričanju, da je lahko moj naslednji predlog koristen, sem se dogovoril s predsednikom organizacijskega odbora Ljubljanskega maratona Andrejem Razdrihom za delovni sestanek z nekaterimi člani tekaškega foruma. Sestanek bo v ponedeljek, 12.septembra ob 18. uri v odvetniški pisarni Andreja Razdriha na Celovški 30 v Ljubljani (nasproti Tivolija). Andrej ima prostora za kakšnih 12 ljudi. Predlagam, da se srečamo in skušamo kakšno od skupnih idej uresničiti še letos.

Pričakujem odmev in se nadejam uspešnega sestanka. stane

:clap:
 Ninocka
To je pa res pohvale vreden predlog! Želim, da konstruktivno predebatirate vse žulje, najdete skupen jezik in sklenete kakšne dobre kompromise.
Uporabniški avatar
 ero
Stane, hvala za povabilo. jaz tudi pridem.

Fotr, runner, se kdo od vaju javi, da do zdaj zbrane (in tu nametane) predloge, pripombe in ideje, zbere v neko zgoščeno in pregledno obliko? da ne bomo praznih rok prišli na sestanek.

hvala :D
Uporabniški avatar
 MihaPR
zgleda bom tud jaz tam (počitek po vikendu PRESS) :)
Uporabniški avatar
 Fotr
ero napisal/-a:...Fotr, runner, se kdo od vaju javi, da do zdaj zbrane (in tu nametane) predloge, pripombe in ideje, zbere v neko zgoščeno in pregledno obliko? da ne bomo praznih rok prišli na sestanek.

Se javim, bom še jaz prostovoljec. :D
Ko bodo vsi predlogi skupaj jih bom dal na forum, da jih boste vsi ocenili in še kaj dodali.
Uporabniški avatar
 Speedy
Nekaj predlogov, ki jih je lahko realno realizirati še letos:
:arrow: boxi oz. table s pričakovanimi časi na 42 oz. 21 km. Tabla za en box vsebuje oba časa (seveda z istim tempom na km). Npr. 21km - 1:24, 42km - 2:48, tempo (cca.) 4:00 min./km)
:arrow: zgornje torej tudi predlaga, da tekači na 42km niso kar vsi postavljeni pred tekače na 21 km, ampak da so vsi razvrščeni po načrtovanem tempu.
:arrow: balončki (tempo telkači na določen čas) se ustrezno razvrstijo v boxe in ne vsi spredaj.
:arrow: kak WC več dobrodošel saj to bo vedno težava...
:arrow: obvestilo v medijih o okrepčevalnicah (kaj bo gor in kako bo razvrščeno). Idealno bi bilo, da je različna pijača v različno barvnih kozarčkih.
:arrow: objava limitnih časov (zdaj vidim samo limit za prvih 21km na 42km). Verjetno pa obstaja tudi limit za 42 km (5 ali 6 ali 7 ur??). Tako počasni tekači ne bodo preveč razočarani, če bo stekel promet ali jih bodo "pometli", ali pa zaradi limita ne bodo nastopili...
:arrow: "markiranje" trase maratona npr. 14 dni pred startom z letaki ali skromnimi panoji ob svetilkah (če je dovoljeno ??), da se tako obvesti vse uporabnike cest in okoliške prebivalce o zaporah in prireditvi.
:arrow: velike in točne km oznake
:arrow: če so majčke, naj bodo kvalitetne in normalnih velikosti
:arrow: če že morabiti: razvrstitev po netu času razen za prve tri oz. za vse ki so deležni nagrad/priznanj. Vsi NE morejo biti razvrščeni neto, ker nikoli ne veš, koliko ima tisti pred tabo še moči, je pa itak že pred tabo in se mu ni treba naprezati. To vendar NI kronometer.
:arrow: obvestilo v medijih o priporočenih večjih parkiriščih in priporočenem prihodu v Lj. Sicer pa je v nedeljo tudi ožje središče v Lj zastonj... Zapor pred štartom pa itak še ni.
:arrow: ali bo garaža pod TR3 delovala? P nad garažo pred Maxijem verjetno ne bo, ali pač?
.
Za drugič:
:arrow: meni se zdi Šubičeva prekratka za štart take množice, saj nato hitro sledi ovinek za 90 stopinj. Idealno bi bilo štartati na Slovenski, a vem da to pomeni za vsaj 20 min. daljšo zaporo...
:arrow: popestritev obprireditvenih dogajanj (za kar pa ni več toliko odgovoren organizator). Npr. sejem športne tekaške opreme po nižjih cenah z odlično ponudbo...
:arrow: povabilo lokalom/trgovinam, da so to nedeljo odprti (če le zakon in interes to dopušča)
:arrow: tuširanje je problem, Tivoli je kar daleč, včasih so se v Tivoliju kljub dogovoru sprenevedali...

Eto, tolk mi je zdaj padlo na tipkovnico...
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 19

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA