Moderator: Snezinka
mare napisal/-a:3. Zakaj se vrstni red objavlja po bruto principu? Meni se je do zdaj zdelo fair, da kot povprečen tekač začnem bolj v ozadju, pa je tako bilo za lani na lestvici pred mano kar 46 tekačev, ki so tekli počasneje, da ne govorim, koliko časa sem zgubil s prehitevanjem. Se moram letos tudi jaz drenjati v 1. vrsti s Kenijci in Kejžarjem, čeprav so ti skoraj 2x hitrejši. Zakaj tudi balončki s 4 urami stojijo v ospredju štartne skupine?
Speedy napisal/-a:mare napisal/-a:3. Zakaj se vrstni red objavlja po bruto principu? Meni se je do zdaj zdelo fair, da kot povprečen tekač začnem bolj v ozadju, pa je tako bilo za lani na lestvici pred mano kar 46 tekačev, ki so tekli počasneje, da ne govorim, koliko časa sem zgubil s prehitevanjem. Se moram letos tudi jaz drenjati v 1. vrsti s Kenijci in Kejžarjem, čeprav so ti skoraj 2x hitrejši. Zakaj tudi balončki s 4 urami stojijo v ospredju štartne skupine?
Zato, ker bo zmagovalec vedno bruto prvi (tisti, ki prvi preteče ciljno črto ali trak) in ne neto prvi (ki je npr. šele bruto drugi ali slabši), kar se seveda lahko zgodi. Tako da abs. uvrstitev velja za bruto čase, za tolažbo in dušo ti pa ostane še neto... Pri več 1000 tekmovalcih je nemogoče vse postaviti na štartno črto, je pa fer, da se tekmovalci samokritično postvijo na mesto, kamor sodijo (ponekod so table s predvidenimi časi).
staned napisal/-a:...Pričakujem odmev in se nadejam uspešnega sestanka. stane
staned napisal/-a:na osnovi mojih dosedanjih dopisovanj na forumu in v prepričanju, da je lahko moj naslednji predlog koristen, sem se dogovoril s predsednikom organizacijskega odbora Ljubljanskega maratona Andrejem Razdrihom za delovni sestanek z nekaterimi člani tekaškega foruma. Sestanek bo v ponedeljek, 12.septembra ob 18. uri v odvetniški pisarni Andreja Razdriha na Celovški 30 v Ljubljani (nasproti Tivolija). Andrej ima prostora za kakšnih 12 ljudi. Predlagam, da se srečamo in skušamo kakšno od skupnih idej uresničiti še letos.
Pričakujem odmev in se nadejam uspešnega sestanka. stane
ero napisal/-a:...Fotr, runner, se kdo od vaju javi, da do zdaj zbrane (in tu nametane) predloge, pripombe in ideje, zbere v neko zgoščeno in pregledno obliko? da ne bomo praznih rok prišli na sestanek.
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA