Sodelovanje LM in TF je rodilo kar nekaj sprememb, zdaj pa bom pod ta naslov, kot spodbudo za spremembe v prihodnjem letu, izrazila še mojo kritiko.
Otvoritveni tek bi po mojem mnenju moral biti namenjen promociji 10. LM.

Kot je bilo napisano na spletni strani so bili vabljeni vsi tekači, tudi tisti, ki se ne želijo udeležiti samega tekmovalnega maratona. Napovedana hitrost in razdalja teka je bili primerni tudi za čiste tekaške začetnike.

A glej, tik pred štartom je organizator hitrost teka z 8 km/h spremenili na 10 km/h in raztegnili s 3 km na 5 km !!!!! HALOOOO!

Kljub mojemu opozorilu organizatorju, da si tega ne smejo dovoliti, so seveda naredili po svoje.

Sicer mi je šofer vodilnega vozila zagotovil, da ne bodo prehitri, a se je že po dobrem kilometru izkazalo, da se požvižgajo na mojo pripombo. Žal nimam sposobnosti Daneje Grandovec in naj mi bo za to odpuščeno

, če sem počasna. Seveda je manjša skupinica kaj hitro zaostala, potem nismo vedeli, ali naj tečemo skozi rdečo luč ali naj počakamo, očitno smo šli na živce tudi čakajočim voznikom, ki so neutrudno trobili, da ne govorimo, da je OTVORITVENI TEK potekal po zakotnih ljubljanskih ulicah – mi lahko kdo prosim razloži, komu in čemu je bil potem namenjen???

Ker smo nekateri tekli na robu svojih sposobnosti, si je ena od nas poškodovala koleno,

in naslednji dan opustila vsako misel na tek. Da o testeninah v Cankarjevem domu, ki so bile zmazane v 20 minutah, sploh ne govorim – mi lahko pojasnite, zakaj so sodelujočim na otvoritvenem teku tako velikodušno delili bone za tiste požrte makarone
Ogorčena