Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Jazbec
Mal dvoumno napisano,

Poleg elektronske prijave bi oddal se v elektronski različici plačilo štartnine, ali v obliki scana položnice, ali pa kot številko plačilnega naloga.

Sedaj se samo elektornsko prijaviš, potem je pa potrebno poslati še vse na Timing, da te zapišejo v svojo bazo plačnikov štartnine.

LP, Jazbec
Uporabniški avatar
 MihaPR
Sedaj se da vse narediti prek računalnika, prijavit in plačat. Super bi bilo pa, če bi se dalo direktno z vpisom kartice plačat, to bi pa bilo idealno :)
Uporabniški avatar
 Tjaša
Sodelovanje LM in TF je rodilo kar nekaj sprememb, zdaj pa bom pod ta naslov, kot spodbudo za spremembe v prihodnjem letu, izrazila še mojo kritiko.

Otvoritveni tek bi po mojem mnenju moral biti namenjen promociji 10. LM. :P Kot je bilo napisano na spletni strani so bili vabljeni vsi tekači, tudi tisti, ki se ne želijo udeležiti samega tekmovalnega maratona. Napovedana hitrost in razdalja teka je bili primerni tudi za čiste tekaške začetnike. :oops: A glej, tik pred štartom je organizator hitrost teka z 8 km/h spremenili na 10 km/h in raztegnili s 3 km na 5 km !!!!! HALOOOO! :shock: Kljub mojemu opozorilu organizatorju, da si tega ne smejo dovoliti, so seveda naredili po svoje. :hello: Sicer mi je šofer vodilnega vozila zagotovil, da ne bodo prehitri, a se je že po dobrem kilometru izkazalo, da se požvižgajo na mojo pripombo. Žal nimam sposobnosti Daneje Grandovec in naj mi bo za to odpuščeno :oops: , če sem počasna. Seveda je manjša skupinica kaj hitro zaostala, potem nismo vedeli, ali naj tečemo skozi rdečo luč ali naj počakamo, očitno smo šli na živce tudi čakajočim voznikom, ki so neutrudno trobili, da ne govorimo, da je OTVORITVENI TEK potekal po zakotnih ljubljanskih ulicah – mi lahko kdo prosim razloži, komu in čemu je bil potem namenjen??? :nono: Ker smo nekateri tekli na robu svojih sposobnosti, si je ena od nas poškodovala koleno, :FO: in naslednji dan opustila vsako misel na tek. Da o testeninah v Cankarjevem domu, ki so bile zmazane v 20 minutah, sploh ne govorim – mi lahko pojasnite, zakaj so sodelujočim na otvoritvenem teku tako velikodušno delili bone za tiste požrte makarone :?: :?: :?:

Ogorčena
 hribovc
bosin napisal/-a:Ja, imaš prav, Speedy. Ne bom več vrtel (repa). Hecno je pa to, da ne bo bolje (na LM), tudi če skličete še par sestankov z OO. Vsaj jaz iamm vtis, da so predstavnike TF odpravili brez kakršnihkoli konkretnih skupnih dogovorov. Tisto, kar našteva Fotr, je več ali manj samo leporečje.
od vseh "hudih" predlogov je na koncu ostalo le navijanje in reklamiranje...

Saj poznate tisti pregovor o psih in karavanah, kajne?
:clap: :clap:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Tjaša napisal/-a:Sodelovanje LM in TF je rodilo kar nekaj sprememb, zdaj pa bom pod ta naslov, kot spodbudo za spremembe v prihodnjem letu, izrazila še mojo kritiko.

Otvoritveni tek bi po mojem mnenju moral biti namenjen promociji 10. LM. :P Kot je bilo napisano na spletni strani so bili vabljeni vsi tekači, tudi tisti, ki se ne želijo udeležiti samega tekmovalnega maratona. Napovedana hitrost in razdalja teka je bili primerni tudi za čiste tekaške začetnike. :oops: A glej, tik pred štartom je organizator hitrost teka z 8 km/h spremenili na 10 km/h in raztegnili s 3 km na 5 km !!!!! HALOOOO! :shock: Kljub mojemu opozorilu organizatorju, da si tega ne smejo dovoliti, so seveda naredili po svoje. :hello: Sicer mi je šofer vodilnega vozila zagotovil, da ne bodo prehitri, a se je že po dobrem kilometru izkazalo, da se požvižgajo na mojo pripombo. Žal nimam sposobnosti Daneje Grandovec in naj mi bo za to odpuščeno :oops: , če sem počasna. Seveda je manjša skupinica kaj hitro zaostala, potem nismo vedeli, ali naj tečemo skozi rdečo luč ali naj počakamo, očitno smo šli na živce tudi čakajočim voznikom, ki so neutrudno trobili, da ne govorimo, da je OTVORITVENI TEK potekal po zakotnih ljubljanskih ulicah – mi lahko kdo prosim razloži, komu in čemu je bil potem namenjen??? :nono: Ker smo nekateri tekli na robu svojih sposobnosti, si je ena od nas poškodovala koleno, :FO: in naslednji dan opustila vsako misel na tek. Da o testeninah v Cankarjevem domu, ki so bile zmazane v 20 minutah, sploh ne govorim – mi lahko pojasnite, zakaj so sodelujočim na otvoritvenem teku tako velikodušno delili bone za tiste požrte makarone :?: :?: :?:

Ogorčena

Bilo je nekaj sprememb, ampak te izničijo vse tisto kar se dogaja na sami progi.Samo poglejte ko človek teče po cesti, ki naj bi bila rezervirana samo za tekače se je kaj dogajalo, da so posamezni varnostniki spuščali avtomobile kar skozi križišče na posameznih odsekih, to je dejstvo in dejansko stanje.Ni važno katero mesto človek zasede, ali pride med prvimi ali v limitu.Važna je varnost, ko človek tako teče sploh nima občutka varnosti, namesto da bi samo gledal naravnost in tekel in tekel na vsake toliko časa tudi pogleda na vse strani, če ne bo kak norec priletel s strani.Moram rečti da so v Ljubljani bili vozniki popolnoma nevzgojini do kraja.Recimo v Parizu si tega niso privoščili, čeprav je tako velemesto za 6 Slovenij, ampak tega ni bilo.In človek je lahko samo tekel in tekel, resnično.Še ko smo tekli trojke okoli Ljubljane je človek imel večji občutek za varnost kot pa tule.Izgleda da varnostne službe samo poberejo denar, ne postavijo pa varnostnikov, ki bi se strogo držali tega reda.Drugače je bilo lepo tečti po spremenjeni trasi Ljubljanskega maratona ni kaj.Bodo se pa morali še veliko naučiti.Testenine da zmanjka tega sploh ne bi smelo zmanjkati!To je dejstvo.Bilo je to bolje, da so polmaratonci bili vzadaj, maratonci vspredaj in po časih to je pa bilo čudovito.Uvodni tek, katerega je opisala Tjaša pa je bil v Parizu popolnoma druga pesem, tam ni bilo takih kolobocij kot tukaj.Torej Tjaša želim ti da teh stvari ne doživiš več!
Uživajte v teku še naprej!
ČAO!
Uporabniški avatar
 pementos
Če hočejo vedeti, kako se organicira maraton morajo iti v Radence. Plačas dost manj (res, da v Ljubjani je vse dražje) in dobiš veliko več. Samo, če primerjaš majice, je razlika očitna.

Po drugi strani nova proga je dobrodošla, hitrejša in lepša, čeprav so bili časi slabši. Unikil pa še bi odsek cez Brdo in progo prevsmerjal cez druge ceste v jedru mesta, recimo, Celovška.

Pripravljal sem plačati malo več, če to pomaga boljši organizaciji. V drugih državah je štartnina dražja.
Uporabniški avatar
 bosin
Radenci? Radenci???? Hahahahaha.......
Uporabniški avatar
 runner
bosin napisal/-a:Radenci? Radenci???? Hahahahaha.......

No priblizno tako sem tudi jaz reagiral ko sem videl pementosov post.
Pa sem stopil do njega (oba delava na Hermesu) in ga povprasal kaj je s tem mislil. Jezen je bil za majico (slaba kakovost in prevelika) in to da so avti bili na progi. Oboje drzi ... za Radence pa misli da so prebivalci bolj povezani z maratonom... bolj pristni.
Mene boli za majico ... ampak avti na progi... jao jao ... eni res niso normalni. "Kako bom pa sedaj prisla v Trnovo" se je ena z vriscocim glasom kregala z varnostnikom. Oni pa tudi ne morejo streljati v gume kretom.
Eni pa so res bili izgubljeni (Kranjcan na Dunajski pod nadvozom) ... samo je cool odregiral. Ugasnil motor in pocakas malo da gre naval... ne pa siliti...
Uporabniški avatar
 MihaPR
V današnjem Delu v kroniki novica o vozniku, ki je zbil redarja nekje okoli Slovenčeve in odpeljal na progo.

Pa še ta pripomba. Verjetno je to težko, ampak vseeno. Varnostniki ob progi so verjetno dobro obveščeni in glede na to, da je maraton potekal vsaj do 5 ure popoldan bi bilo smotrno, da se varnostniki tega držijo. Sam sem namreč slišal odgovor na vprašanje voznika kdaj bo cesta spet odprta: ob enih bodo zopet prevozne ceste. SIcer me ji imelo, da bi se nekaj zadrl nazaj, ampak sem bil prehiter :)
Uporabniški avatar
 runner
V današnjem Delu v kroniki novica o vozniku, ki je zbil redarja nekje okoli Slovenčeve in odpeljal na progo.

Ima doktor i za take...
Uporabniški avatar
 alan
Skoda za metek... :?
Uporabniški avatar
 žure
Runner napisal/-a:Ima doktor i za take...

Za vsako bolezen rase rožica na tem svetu...

dr. Pistolj :shock:
 kemik
alan napisal/-a:Skoda za metek... :?

Za tistega penzionista s temnim golfom sem ga pripravljen jaz financirat :D

Lp
kemik
Uporabniški avatar
 mare
Meni se pa zdi, da so lahko za koga tudi Radenci boljše organizirani. Glavno je to, da so tam ljudje veliko bolj prijazni in odprti, kot smo Ljubljančani. V Ljubljani so tako vsi živčni, vsem se nekam mudi itd., v Radencih pa gre vse bolj na easy, mene kar malo spominja na vaške teke. No ampak za to, da smo Ljubljančani bolj zaguljene sorte (seveda ne vsi), pa res ne moremo kriviti Timinga.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA