Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Jožko
Hojla!
Mogče tudi iz Baške grape priletimo čez Jelovco v Kropo.
8 Jožko
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Jožko napisal/-a:Hojla!
Mogče tudi iz Baške grape priletimo čez Jelovco v Kropo.
8 Jožko

Lepo bi bilo.Upam, da se resnično vidimo, saj upanje umira zadnje, kajne?
ČAO!
Uporabniški avatar
 runner
Jaz bom verjetno v Kaprunu tisti vikend. (planirano ce bo sneg)
Bom pa svecko prizgal za nasega Filipida in 155 smucarjev (11.11.2000).
Uporabniški avatar
 klaudi
Hojla,
Tomaž, a bi lahko plis opisal pot iz LJ do Krope. V nedeljo ob 9h, a ne?
Uporabniški avatar
 Vlajko
Sicer bi se tukaj najverjetneje našel še kdo, ki pozna pot do Krope, a vendarle je v predmiklavževskem obdobju potrebno izpolniti tudi kakšno željo ... :|

Torej, Tomaž :arrow: opisuj. :!: :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ja takle mamo, bi rekel Bor :lol: :wink: !
No takole poteka pot iz Ljubljane v deželo Kranjsko :wink: !
Kjer pravijo da "BREZ KROPE NI EVROPE!" :lol:
Če se odpraviš iz smeri Ljubljane se lepo pelješ do Kranja.Do koder mislim da ne bi smelo biti problema.Potem greš mimo nakupovalnega centra OBI čez most naprej do križišča.Tu zaviješ levo, in se napotiš v smeri Naklo.Prideš do Police, pravzaprav do naslednjega križišča, kjer tudi pelješ naravnost.Prideš do Naklega pelješ naravnost in prideš do gramozne jame, ki je na levi strani ceste.No tudi tu greš lepo naravnost.Od tu naprej se držiš ceste samo naravnost.Kmalu prideš mimo Cementarstva Kavčič, in pot nadaljuješ naravnost.Nakar prideš do zapuščenega tenis igrišča, in tudi tu pot nadaljuješ naravnost, ne desno, ampak naravnost.Tu namreč stoji tudi bar Grmač, kjer je bila nekoč pizzerija Grmač.Po nekaj sto metrih prideš do avtobusne postaje na levi strani, in na desni strani je nekaj smerokazov za Podnar,Kropo itd.No tu zaviješ levo in se napotiš proti mostu, ki gre čez reko Savo.Od tega mostu dalje zaviješ zopet levo, in lepo pelješ naravnost proti Kropi.Kmalu prideš do tovarne Iskra mehanizmi, in prečkaš majhen mostiček.Nakar od tu pelješ lepo samo naravnost, cirka 1-2km približno, in se pripelješ direkt v Kropo.Na desni strani boš srečala še tovarno Novi Plamen, na levi strani pa je Gostišče Jarm, kar dobro znan naokoli, čeprav je majhno gostišče.Od tega gostišča naprej pa še par sto metrov in tam bom čakal jaz, od koder se bomo skupaj odrpavili proti vrhu Vodiške planine.Na vrh Vodiške planine bomo prišli v cirka 1h in nekaj minut mogoče 10 - 20min, zmerne hoje.No kdor bo pa hotel iti mal hitreje pa se da leteti tudi 30minut gor, in 16minut dol ha,ha.Na vrhu je nekakšna planinska koča kjer je zmeraj toplo, in tudi kaj za pod zob, tako in tako.Imajo tudi Teranov liker, upam da ga še niso vsega spili :lol: :lol: :wink: :roll: .
Tako nekako sem vsaj upam opisal pot iz Ljubljane do Krope.Če pa komu ni jasno pa me naj kontaktira na GSM: 040-236-081 pa bom še sproti kaj pomagal, če bo kdo zašel.
Upam da boste prišli, in da se bomo imeli kar se da lepo!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Torej dobimo se 27.novembra tam nekje ob 9h zjutraj in potem odpeketamo oblakom naproti, na Vodiško planino!
Glavno zborno mesto bo v sami Kropi, kjer mislim da se bo dalo parkirati tudi avtomobile.Drugače pa bomo že našli kaj primernega za avtomobile.
Ja pot je kar lepa tja gor na Vodiško planino v soboto preverjeno 3x zaporedoma, da ne bi bilo kaj narobe.
No pa tudi ta sneg, ki se je pojavil sedaj nekje mislim, da ne bo večjih problemov, kajne?Se bomo pa mal nazaj dol dričali :lol: :wink: !
ČAO!
Uporabniški avatar
 jcerni
Tukaj je pa malo več napisano o Vodiški planini. Tudi slike so.

Od doma gledam hribovje Jelovica že vrsto let. To hribovje mi je bilo vedno mistično. Mogoče zato, ker za njim vedno zahaja sonce, je zanimive konfiguracije z vasjo Jamnik, v njegovem podaljšku se pričnejo Julijske alpe s Triglavom.

Nekajkrat sem obiskal to hribovje. Nekaj let nazaj je bil zelo popularen tek na Talež. Vendar to je veliko bolj proti Bledu. Iz tega hriba je fantastičen pogled na Bled in njegovo okolico. Nekoliko bolj južno proti Lipnici je Goška raven. V 80. letih je bil enkrat organiziran tek po tej planini, ki je verjetno podobna kot Vodiška. To je bil težak tek s številnimi vzponi in seveda spusti. Iz Vodiške planine mora biti viden tudi ta kraj.

Nekaj let nazaj pa sva s sodelavcem hodila po obronkih Zidane skale. Iz Krope sva šla proti Lipnici in kmalu sva zavila proti kamnolomu. Res škoda, da morajo za gospodarske potrebe, kar izkopati goro in vse zaprašiti okoli. Potem sva hodila navkreber po gostih smrekovih gozdovih in potem sva se spustila proti smučišču Kropa, ki obratuje vsako zimo, če je sneg. In prišla pred sodelavčevo hišo. Zelo blizu je stanoval tudi pokojni Franci.

Hribovje občutiš, ko ga tudi obiščeš. Sedaj je pravi trenutek, da naredimo tudi ta korak.

Tu pa si lahko ogledate še zemljevid pohoda Kropa - Vodiška planina - Kropa in točke v Kropi, ki jih je opisoval Tomaž. Pot je označena s črnimi pikami in dvema puščicama.
Slika
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
JCerni najlepša ti hvala, ravno nekaj podobnega sem hotel narediti pa mi ni ratalo, bo pa drugič seveda na upanje za boljše čase.
Torej ne pozabite na 27.november dan za spominski pohod na Vodiško planino!
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Še pred nedeljo bom zagotovo letel na Vodiško planino in preveril večkrat kakšna je situacija na terenu, tako da boste na tekočem z vsemi informacijami.Stanje na sami trasi pohoda, in podobne stvari!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Barb
Po enem mesecu stagniranja od teka, bo tole ravno pravšnji sprehod,...zato z veseljem najavljam svojo udeležbo.Torej :arrow:

9.Barb
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ne želim biti ravno "ptica zloslutnica", vendar vse kaže na to, da bo potrebno v nedeljo kar pošteno gaziti na Vodiško... :shock:

Kar se mene tiče, bom :D :D :D :D :D :D :D , le cesta do Krope naj bo prevozna. :wink:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Vlajko napisal/-a:Ne želim biti ravno "ptica zloslutnica", vendar vse kaže na to, da bo potrebno v nedeljo kar pošteno gaziti na Vodiško... :shock:

Kar se mene tiče, bom :D :D :D :D :D :D :D , le cesta do Krope naj bo prevozna. :wink:

Sem bil danes na Vodiško planini pa je samo veter bil edina ovira :lol: :wink: :lol: .Ni ovir za Tekaški forum mobil :wink: .Vlajko kar se tiče vremena je pako rekla kazala, mislim da ne bo hudega.Danes je bilo na vrhu v koči prav prijetno toplo tako, da spljoh ni probljema :wink: .
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA