- 19 Dec 2005, 10:09
Pred kratkim nabavil to tehnolosko cudo in moram reci, da nekaj stvari me je razocaralo, v vecini je pa sam copat res super.
Prvo razocaranje ze pri blagajni, saj za te copate omenjeni popust 20% za tekaski forum ne velja, ker naj bi bili to reklamni copati in zato pac popusta ni. Malo me je zmotila ta izjava, saj so ravno reklamni izdelki ponavadi cenejsi od izdelkov v redni prodaji. So mi pa prijazni prodajalci po posvetovanju s sefom namenili studentski popust 5%, kar pri takem znesku tudi ni kar tako.
O garanciji 1 leto niso vedeli nic, so mi pa prijazno povedali, da v roku treh mesecev lahko reklamiram copate, ce imam kakrsnekoli probleme z njimi. Torej na 1 letno garancijo lahko racunam samo v primeru dobre volje tistega, ki je to napisal na ta forum.
No da se vrnem k samemu copatu. Zadevca me je po preskusanju in testiranju prijetno presenetila in moram reci, da mi ni zal za placani znesek, saj ce mi copat zdrzi vsaj 2 sezoni, bom placal isti denar kot za navadne copate. Po zagotavljanju enega od prodajalcev naj bi cevelj zdrzal do 10.000 km, kar mogoce tehnolosko drzi, samo prakticno pa ravno nebi bilo, saj bi verjetno cevlji proti koncu 10.000ih km ze tako zaudarjali, da bi ze samo zaradi tega tekel hitreje, da se izognem vonju. Seveda zasledovalcev v tem primeru nebi imel.
Copatov se nesme prati, ravnotako odpade v njih tek po dezju ali mokrem terenu, gozdu... Hoje v hribe in po kamniti povrsini bolje da ne prakticirate, saj sta procesor in motorcek na precej izpostavljenem mestu.
Torej s copati je potrebno ravnati zelo v rokavicah, super se obnesejo na tekalni stezi, na asfaltu.... Blazenje je doslej najbolje od vseh copat kar sem jih uporabljal. Cuti se tudi razliko, ce nastavite na vecje blazenje ali manjse blazenje in procesor to uposteva pri nadaljnih nastavitvah.
Glede na moj nacin teka in terenov, po katerih tecem, mislim da jih bom s pridom uporabljal, samo malo veckrat se bom moral ozreti v nebo in pred tekom preveriti vremensko napoved.