prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MARUŠKA
Glede na to, da me vedno zanima kako hitro tečem in kakšno razdaljo pretečem, sem se odločila za RS200SD. Ko jo preizkusim se javim. Hvala za nasvet in prijeten tek!
Uporabniški avatar
 brankos
No evo končno smo po skoraj mesecu in pol prišli do RS200, ki ga dobavijo z navodili le v angleščini oziroma francoščini. Navodil v slovenščini (ali vsaj nemščini) se prodajalcu (uvozniku) očitno ne zdi vredno priložiti :?: :evil: . Po "srečnem" naklučju so še linki do .pdf z nemškimi navodili na nemški in avstrijski web strani pokvarjeni, a sem jih vseeno izbrskal na švicarski strani.
Zanima me ali ste ostali kupci RS 200 prejeli navodila v slovenskem jeziku? Da približno vem kje prah dvignit :idea:
Uporabniški avatar
 MihaPR
Kolikor vem je prodajalec/uvoznik dolžan zagotoviti slovenska navodila.
Uporabniški avatar
 lojzeP
brankos napisal/-a:No evo končno smo po skoraj mesecu in pol prišli do RS200, ki ga dobavijo z navodili le v angleščini oziroma francoščini. Navodil v slovenščini (ali vsaj nemščini) se prodajalcu (uvozniku) očitno ne zdi vredno priložiti :?: :evil: . Po "srečnem" naklučju so še linki do .pdf z nemškimi navodili na nemški in avstrijski web strani pokvarjeni, a sem jih vseeno izbrskal na švicarski strani.
Zanima me ali ste ostali kupci RS 200 prejeli navodila v slovenskem jeziku? Da približno vem kje prah dvignit :idea:

Me pa res zanima, kateri uvoznik se v današnjem času, ko se vse dala tako oh in sploh po črki zakona, upa prodajati uvoženo blago brez slo. navodil.
Polar praviš :idea: Pokliči na IntAct na Kavčičevo 4, in jih zaupaj svoj problem. Verjamem, da ti bodo ustregli po najboljših močeh - preizkušeno. :D
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Tudi sam imam Polarja RS200 sd in sem dobil tudi slovenska navodila zraven, pa še original angleška so v škatli. Lahko pa pišeš na Polar.fi in ti bodo poslali angleška navodila v pdf -ju. Sam food pod stane, če ga kupuješ posebej 115 EUR, kar je mnogo več kot doplačaš razliko za RS200 do RS200 sd. Tako, da je najbolje da se že na začetku odločiš kaj rabiš... :wink:
Uporabniški avatar
 brankos
brankos napisal/-a:Da približno vem kje prah dvignit :idea:
No se je prodajalca kritika prek maila hitro prijela. Je že danes po mailu poslal slovenska navodila.
Uporabniški avatar
 Krapez
bruno napisal/-a:moj nasvet je sledec, reskiraj se kakega jurja vec in si kupi S625x, sicer se bo vaja z nakupom kaj kmalu ponovila :)

Kaj si ti ja nor!
Pa razlika v ceni ni "KAKEGA JURJA" S625X ima skoraj TRI-kratno ceno S200 modela. (ce govorim o pravem modelu... :roll: )

Sam sem na tem, da kupim nekaj v stilu RS200. Ni pa nujno da ravno polar... ce ima kdo kak nasvet katere so se opcije poleg polarja. Prosim za nasvet.
Lp, Sasa.
 robter
Krapez napisal/-a:Kaj si ti ja nor!
Pa razlika v ceni ni "KAKEGA JURJA" S625X ima skoraj TRI-kratno ceno S200 modela. (ce govorim o pravem modelu... :roll: )

Sam sem na tem, da kupim nekaj v stilu RS200. Ni pa nujno da ravno polar... ce ima kdo kak nasvet katere so se opcije poleg polarja. Prosim za nasvet.
Lp, Sasa.

RS200 je res 33 jurjev, ampak če resno tečeš in treniraši, boš kmalu želel analizirati svoj tek, da vidiš svoj napredek in tako boš hotel imeti povezavo na računalnik. Ko imaš enkrat to, pa če ne tečeš vedno po istih poteh oz. ko se naveličaš izmerjenih razdalj, pa tečeš v neznano, si pa želiš tudi senzorja za razdaljo teka.
Z njim lahko spremljaš tudi koliko minut potrebuješ za 1 km pretečene razdalje in tako spremljaš napredek.

Ko pa se včasih vsedeš na kolo, pa si želiš tudi dober števec, in seveda merjenje utripa itd, ves trening pa zopet naložiš v CPU in po želji analiziraš.
Zanimivo je potem pogledati tudi višinsko razliko in zunanjo temperaturo ter korelacijo s srčnim utripom.

Vse to ti nudi 625X. Res je težko zavaliti naenkrat 80 do 90 kSIT ampak če boš resno treniral ti ne bo žal.

Meni ni žal niti tolarja, ki sem ga zavalil za 625x.
 maraton 100
Pozdravljeni!
Še jaz naj prilijem malo olja na temo o merilcu srčnega utripa. Hahaaaa!
Kateri so dobri in kateri so boljši? Sam sem jih zamenjal že kar štiri in sem prišel do podatka, če treniraš z merilcem srčnega utripa, treniraš premalo intenzivno.
Bral sem zapise kako trenira Gebreselassi. Jaz ga imam za velikega atleta. Ko se mu bodo poklopile nekatere stvari lahko doseže najboljši rezultat v maratonu.Na teden preteče okrog 200km , kot je znano nikoli ni zapisoval treninga , vodil dnevnika ali si zapisoval kakršno koli številke. Vglavnem trenira sam sebe. Pulz je nepomemben, vsak mora poznati svoje telo do te mere da ve kdaj se mora priganjati in kdaj zadrževati. :oops: :lol:
Skoraj dvajset let že tečem z merilcem srčenega utripa. Pulz še vedno lahko držim, a tempa nikakor! :twisted:
Skoraj pravilo je tako; čim dražje imaš copate in uro sabši rezultat dosežeš :lol:
Naj mi oprostijo izjeme!
Vsem prijeten tek!
Stane!
 Obivankenobi
Pozdravljeni!
Jaz sem "srečni" lastnik polarja rs200sd približno 2 meseca! :lol: No, resnica je, da imam v bistvu polar rs200, kateremu mi je uvoznik dodal footpod, tako, da sem vse skupaj kupil rs200 + footpod za ceno rs200sd! No in moje izkušnje z omenjenim polarjem:
Največja prednost ure se mi zdi v obliki in teži saj se res idealno prilega roki in ni moteče (prej sem imel 410-tko pa se mi je zdela precej "robustna") :shock: :oops: :roll:, tako, da sem glede sedaj veliko bolj zadovoljen. Vse meritve (merjenje utripa, razdalje in hitrosti), ki jih potrebujem meri brezhibno! :lol: oziroma dovolj dobro za moje potrebe!
Največja slabost, ki sem jo opazil, je, da mi je ura že nekajkrat "zablokirala", tako, da sem jo moral resetirati, s tem sicer niso bili izgubljeni podatki v njej, sem pa moral ponovno nastavljati čas in datum :twisted: :P :? , tako, da sem zaradi tega kar malo slabe volje!
Za zaključek bi omenil, da je ura vsekakor vredna svojega denarja in po mojem mnenju dovolj dobra za marsikaterega rekreativca, ki zna tudi prisluhniti svojemu telesu in trenirati s pametjo!
:P :oops: :arrow:

:wink:
 kseb
Tudi meni je pri teku enkrat "zmrznil" polar RS 200. Potem sem na nekem nemškem forumu ugotovil, da se to dogaja pri prvih serijah te ure in da jo je treba resetirat, pa dela dalje. Istočasno pa sem kontaktiral prodajalca, ki mi je rekel, da mu naj pošljem uro in mi jo bodo zamenjali, ker ne dela brezhibno. Kar sem tudi naredil in z drugo uro ni težav. Če pa bodo tudi s to uro težave bom vzel drug model ure. Drugače pa mi ura ustreza, ima dovolj funkcij, po teku pa ne delam prehudih analiz.

Pa LP.
 Obivankenobi
kseb, hvala za informacijo, da prvi izvodi te ure radi "zafrkavajo" :shock: :cry: , tako, da če bom še imel težave z uro, jo bom z veseljem zamenjal :roll: :lol:

:wink:
Uporabniški avatar
 puncka
na to temo bi imela eno vprašanje..glede na moje začetniško stanje teka (sedaj bo počasi eno leto, kar sem kupila prve tekaške superge :) in sevada edine :D :D ) ne potrebujem vseh oh in sploh ekstra mega funkcij telih polarčkov. bi si pa želela nekaj kar mi bo merilo razdaljo. čas v končni fazi lahko zmerim tudi z mobitelom, osnove matematike pa obvladam toliko, da znam iz teh dveh podatkov izračunati hitrost :D :D

torej, a obstaja kaj takega kar je simpl in pa meri razdaljo :?:
Uporabniški avatar
 mazi
Kolikor vem je najcenejši merilec, ki ti zmeri tudi razdaljo Polar RS200sd. Pokaže pa ti tudi hitrost, čas in precej ostalih podatkov. Vsaj jaz sem s tem modelom povsem zadovoljen! :lol:
Uporabniški avatar
 Krapez
Lep pozdrav! Kdo ima izkusnje s RS200?

Nisem zacetniski tekac, za sabo imam kar precej km in veliko malih maratonov, gorskih preizkusenj, maratoh 4-obcin...
Zanima me, ce je z RS200 enostavno upravljati oziroma ce se da z njim planirati in opravljati treninge. NPR en dan naredis nekaj stopnjevanj... pa sprintov... gorskih etap... itn in ce to lahko kasneje analiziras na PCju? Oziroma koliko ti lahko pomaga pri treningih.
Hvala za odgovor

Lp, Sasa.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA